Az egyetem díszdoktorává avatták José Graziano da Silvát, a FAO főigazgatóját

A Szent István Egyetem Doctor Honoris Causa, tiszteletbeli doktori címet adományozott José Graziano da Silvának, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete főigazgatójának november 24-én Gödöllőn. A díszdoktorrá avató ünnepségen beszédet mondott Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Kutatók Éjszakája a SZIE-n

Szeptember negyedik péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké!
Újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt.

Szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, akik a tudomány csodái mögött álló hétköznapi emberek, kipróbálhatják eszközeiket, megismerhetik a munkájukat előadások, bemutatók és tudományos-szórakoztató programok keretében.

Date: 
2012-09-28 14:00

Tájépítész műhelygyakorlat sikere a Gellérthegy országos ötletpályázaton

Hatvannyolc pályamű közül rangsor nélkül a három legjobb között díjazták a Gellérthegy országos nyílt ötletpályázaton azt a pályaművet, amely a Tájépítészeti és Településtervezési Kar Tájvédelmi és

Egyetemünkre látogatott Eritrea Állam mezőgazdasági minisztere

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter meghívására hazánkba látogatott Arefaine Berhe eritreai mezőgazdasági miniszter, aki itt tartózkodása alatt részt vett a 2. Budapesti Víz Világtalálkozón és december 2-án egyeztetést folytatott a Szent István Egyetemen. Az intézményünkbe látogató delegáció további tagja volt Fesehazion Petros, Eritrea Állam római nagykövete, Haile Tesfay Eritrea Állam magyarországi tiszteletbeli konzulja valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről Pereszlényi Eszter.

IZLANDolás – alternatív energiaforrások

A Szent István Egyetem Klímagazdaságtani Elemző és Kutatóközpontjának munkatársai és PhD hallgatói izlandi tanulmányúton vettek részt a „Low Carbon Future – Renewable energy and carbon reduction ed

Budapesti Víz Világtalálkozó a Millenárison

2016. november 28-30. között, Budapesten, a Millenáris Parkban került megrendezésre a Budapesti Víz Világtalálkozó című nemzetközi esemény, melynek alapvető célja, hogy hozzájáruljon az ENSZ által elfogadott Fenntartható Fejlődési Célok, továbbá a Párizsi Klíma Megállapodás vizes aspektusainak megvalósításához és az ezt kiszolgálni képes vízipari technológia nemzetközi szintű terjesztéséhez.

Gyászhír - elhunyt Dr. Széky Pál

Szomorúan tudatjuk, hogy 92 éves korában, hosszú betegség után elhunyt dr. Széky Pál ny. egyetemi docens, aki a SZIE Állattani és Állatökológiai Tanszékének volt oktatója.

Gödöllői csapat lett a befutó a Mérnökfutamon!

A The Mighty Minds néven induló, Kis László, Lajber Kristóf és Orsós Márió alkotta gödöllői gépészmérnöki kari csapat nyerte az idei Mérnökfutamot, amit immár negyedik alkalommal rendezett meg a Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete - IAESTE Hungary a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

Megünnepelte legjobbjait az egyetemi sport 55 sportoló vette át ma az „Év egyetemi sportolója” díjat

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) november 24-én rendezte meg az “Év Egyetemi Sportolója” hagyományos díjátadó ünnepséget, mellyel célja a kiemelkedő sporteredmények megünneplésén

Oldalak