II. HTDK Parlament Gödöllőn – a határon túli diákköri tevékenységért

A Szent István Egyetem gödöllői központja adott otthont július 2-4-ig a II. HTDK (TDK Határok Nélkül) Parlamentnek. A fórumra mintegy száz résztvevő érkezett Szlovákiából, Romániából, Szerbiából és Ukrajnából, köztük számosan egyetemünk partnerei a Kárpát-medencei képzésekben.

A Szent István Egyetem intézményi átalakulása - Az önálló Állatorvostudományi Egyetem megalakulása

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében és a felsőoktatási struktúra átalakításának lépéseként 2016. július 1-től az Állatorvostudományi Kar kiválik a Szent István Egyetemből és Állatorvostudományi Egyetem néven önálló intézménnyé alakul. Az Állatorvos-tudományi Egyetem így nemzetközileg jegyzett, a hazai és a nemzetközi felsőoktatási piacon jobban látható, mérhető és pozícionálható intézménnyé válhat, amely elismert oktatókat és kutatókat ad hazánk és a világ állatorvos-tudományának.

Kutatók Éjszakája a SZIE-n

Szeptember negyedik péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké!
Újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt.

Szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, akik a tudomány csodái mögött álló hétköznapi emberek, kipróbálhatják eszközeiket, megismerhetik a munkájukat előadások, bemutatók és tudományos-szórakoztató programok keretében.

Date: 
2012-09-28 14:00

Rektori fórum a GTK Gólyatáborban

A diploma a tanárok és a hallgatók erőfeszítéseinek közös gyümölcse – mondta a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (GTK) gólyatáborának augusztus 24-i rektori fórumán dr. Tőzsér János, a Szent István Egyetem vezetője. Dr. Káposzta József dékán a kar képzési rendszerének átjárhatóságát és gyakorlatorientáltságát emelte ki. A gólyatáborokban immár hagyomány, hogy a felvett fiatalok már a tanévnyitó előtt találkoznak az intézmény vezetőivel.

Fleischmann Rudolf-díjjal tüntették ki dr. Kiss Erzsébet professzort

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter államalapító Szent István király ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Fleischmann Rudolf-díjat adományozott dr.

Bemutatták a Szent István Egyetem országos vadkár-felmérését

A vadkár egyre nagyobb probléma az országban, a térített mezőgazdasági vadkár 2015-ben 2,3 milliárd forintot tett ki - hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) érintett osztályainak ülésén

Három évtized a magyar társadalomtörténetírás szolgálatában

A Hajnal István Kör – Társadalomtörténeti Egyesület a Magyar Történelmi Társulat mellett, a magyar történész társadalom reprezantatív szervezete.

Dr. Köhler Mihályt köszöntötték Debrecenben

Ökológiai gazdálkodás és régiófejlesztés címmel augusztus 18-án, a Debreceni Egyetemen 85. születésnapja alkalmából tudományos tanácskozással köszöntötték dr. Köhler Mihály nyugalmazott kutatómérnököt, c. egyetemi docenst, aki a Szent István Egyetem jogelődjén szerezte mezőgazdasági mérnöki diplomáját, majd egyetemi doktori címét. Az ünnepelt a szarvasi gazdászélet hagyományainak népszerűsítője is egyben.

 

Oldalak