15 érem az Utánpótlás és Junior Atlétikai Bajnokságon

Éremből és esőből sem volt hiány a hétvégén megrendezésre kerülő utánpótlás és junior korúaknak megtartott országos bajnokságon. A GEAC-osok az olykor igencsak szélsőséges körülmények ellenére is kiválóan teljesítettek. A két korosztály összesen nyolc illetve hét éremmel gazdagodott, az utánpótlás korúak felé billentve a mérleg nyelvét. A fiatal sportolók a sok medál mellett egy U23-as új Európa bajnoki szintnek is örülhettek, hiszen Pótha Johanna 200 méteren kvalifikálta magát a jövőre Svédországban megrendezésre kerülő Euróba Bajnokságra. Johanna 24.26-os ideje új egyéni csúcsnak számít, ezzel a bajnoki cím büszke tulajdonosa is. Szintén bajnoki címnek örvendhetett Simonváros Csanád, aki rúdugrásban, ezúttal 450 centiméteres eredménnyel diadalmaskodott. Azonban nem ő volt az egyedüli gödöllői a dobogón: az ezüstérmet Szamosi András a bronzérmet pedig Tóth Zsombor szerezte meg. András 430 centiméterrel a második lett, míg Zsombor 420 centiméteres eredményével állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Tóth Zsombor a rúdugrás mellett gerelyhajításban is eredményesen szerepelt: 51.76 métert elérve ezüstéremmel gazdagodott. Kriszt Katalin magasugrásban elért 172 centije a harmadik helyre pozícionálta őt a verseny végén, aki így bronzérmet szerzett. A versenynapok végén rendezték a váltókat, ahol ugyancsak sikeresen szerepeltek sportolóink. A hölgyeknél a Frei Dalma, Pótha Johanna, Csernyánszky Sára és Kriszt Katalin alkotta négyes 4x100 méteren második helyen futott célba, 49.45 szekundumos idővel. A férfiaknál 4x400 méteres váltó hozott sikert, így Tóth Zsombor, Simonváros Csanád, Jenei Botond és Szamosi András a dobogó második fokára állhatott fel. Idejük: 3:36.94 perc.

A junioroknál Dobránszky Laura okozott magának és edzőjének emlékezetes hétvégét. Laura 100 méter gáton 14.86 másodperces idővel lett a szám országos bajnoka. 400 méter gáton pedig csak néhány tizeddel később ért be az elsőhöz képest, 1:03.55 perces idejével így második lett. Laura tagja volt a bajnok 4x100 méteres váltónak is, Eszenyi Napsugár, Németh Nóra és Bánovics Dorottya mellett, akik 55.59 másodperc alatt vitték körbe a váltóbotot. Eszenyi Napsugár gerelyhajításban az utolsó sorozatban vette vissza a második helyet, 45.39 méteres dobásával. Diszkoszvetésben a negyedik helyen végzett 36.63 méterrel. Rúdugrásban a junior hölgyeknél született érem: Bánovics Dorottya 280 centiméterrel a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Mihajlovic Alex gerelyhajításban a harmadik helyen végzett 59.60 méterrel. 3000 méteres akadályfutásban Galkó Csongor bátor versenyzésének köszönhetően, egyéni csúccsal 9:51.76 perccel lett a harmadik, megszerezve a bronzérmet.

A hétvége remek eredményei közé tartozik még Ajide Dániel 100 méteren szerzett negyedik helye, valamint 11.06 szekundumos ideje. Normann Márton a juniorok között új egyénijével (22.69) épp csak lecsúszott a 200 méter döntőjéről. Csernyánszky Sára kereken egy percet futva érdemelte ki 400 méteren az ötödik helyet.

A komoly sikereket elért sportolókat Körmendy Katalin, Szörényi István, Zsivoczky-Pandel Attila, Deutsch Péter, Pogány Mihály, Máté Alpár, Kovács Zoltán és Gadanecz György készítették fel a versenyre.