8 GEAC érem a Fedettpályás Ifjúsági és Junior Országos Atlétika Bajnokságon

Február utolsó és március első napjára esett a Fedettpályás Országos Atlétika Bajnokság a junior (U20) és az ifjúsági (U18) atléták számára. A Gödöllői EAC sportolói mind a két korosztályban sikeresek voltak, a juniorok öt, míg az ifik három érmet szereztek a versenyhétvége során.

Az egyéni számok közül Mihály Ádám szerezte a legfényesebben csillogó érmet. Ádám a rúdugrás során 491 centiméteres teljesítményével egy ezüstérem tulajdonosa lett. Harmadik helyet szerzett és ezzel bronzérmes Dobránszky Laura 60 méter gáton, aki új egyéni csúcsnak (8,96) is örvendhet, 200 méteren pedig mindössze 5 század másodperccel maradt le a harmadik helyről, de 25.93 szekundumos egyéni csúcsa itt is ad okot az örömre. Szintén bronzérmes lett Normann Márton, aki 400 méteren ért el remek eredményt, 50.68 másodperces egyénije bíztató a szabadtéri szezonra nézve. A 4x200 méteres váltók koronázták meg a hétvégét, ugyanis a fiúk és a lányok is szállítottak egy-egy érmet a GEAC számára. A Tóth Gábor, Mihály Ádám, Lehoczki Botond, Normann Márton összeállítású csapat országos bajnoknak mondhatja magát 1:32.05 perces eredményükkel. A hölgyeknél az ezüstérem okozott örömet, Eszenyi Napsugár, Hamitova Taiszija, Németh Nóra és Dobránszky Laura négyese 1:46.06 perces időt futott. Edzők: Körmendy Katalin, Szörényi István, Kovács Zoltán, Máté Alpár.

Az ifik is kitettek magukért, kettő aranyérmet és egy bronzérmet szereztek, ráadásuk mind ugró számban született. Soos Levente hosszadalmas kihagyás után tért vissza a versenyzéshez és emlékezetessé is tette ezt az alkalmat. 193 centis eredménye a magasugrásban hozta el számára az aranyérmet. Bajnoki cím járt Bánovics Józsefnek is, aki az egyénijét is tovább tudta javítani rúdugrásban, ami immáron 461 centiméter, amivel teljesítette az Ifjúsági Európa Bajnokság szintjét! Bánovics Károly is egyéni csúcsot érő kísérletet tett a verseny során, Ő a negyedik helyet szerezte meg 401 centis ugrásával. Újabb egyéni csúcs és még mindig rúdugrás, Simonváros Zille neve mellett a 361 centiméter volt olvasható, ami bronzérmet eredményezett a fiatal rúdugró hölgy számára. Edzők: Szörényi István, Kovács Zoltán.