A mezei futás is jól megy a GEAC-nak

A mátyásföldi repülőtéren jártak a GEAC-os atléta palánták, ahonnan senki sem ment haza üres kézzel. November 15-én, Budapesten rendezték a Sport XXI. utánpótlásprogram mezei futó fordulóját, ahol az U11-es korosztály számára fiúknak és lányoknak is 1200 méter volt a táv, míg az U13-as versenyzőknek 1500 métert kellett teljesíteni a sportrepülőtér területén. A programot az U11-es fiúk kezdték, ahol a GEAC csapata összesítésben a második helyen végzett. A csapat tagjai: Gyurán Ádám (egyéni 2. hely), Makádi Márk, Pellegrini Alessandro, Rácz-Szabó Hunor és Almási Krisztián.

Őszi GEAC-os éremgyűjtögetés Vácott

Még nem ért véget a szabadtéri versenyidény, ugyanis a gyermek korosztály számára Vácott rendezték meg a Sport XXI-es alapprogram pálya versenyének második fordulóját. Az Észak-Magyarország régiójában szereplő Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club összesen 32 fővel képviseltette magát az U11-es és U13-as korosztály számára rendezett megmérettetésen.  A 11 éven aluli gödöllői versenyzők a Rácz-Szabó Hunor, Gyurán Ádám, Molnár Levente, Pellegrini Alessandro, Rákos Szofi, Almási Krisztián, Menyhárt Viola és Hollókői Szofi összeállításban szerepeltek. A nap folyamán sprintváltó, távolugrás, súlylökés, gátváltó, rúdugrás és kislabdahajítás valamint 800 méteres futás megmérettetései vártak rájuk, amit olyan jól teljesítettek, hogy az összesített versenyben a harmadik helyet sikerült megszereznie a csapatnak.

Idényvégi GEAC-os sikerek

Idén október 24-én sikerült megtartani a szokás szerint tavasz elején rendezendő Országos Mezei Futó Bajnokságot Kecskeméten. Az időjárás szerencsére egészen tavaszias volt a versenyzők számára, kellemes futó időt hozott az október végi időpont is.

Bajnoki cím és bronzérmek az összetett hétvégén

A honi atlétika ismét Székesfehérvárra figyelt, ahol október 10-11-én rendezték az Ifi, Serdülő és Újonc Összetett Bajnokságot. A gödöllői atléták fényes érmekkel térhettek haza, mind az újoncoknál, mind a serdülőknél is kijutott a sikerből. Az újonc fiúknál négy próbákat rendeztek, méghozzá három verzióban is. Az ’A’ jelű változatban Fazakas Soma és Bogdán Gergő állt rajthoz, ahol 80 méter gát, magasugrás, távolugrás és gerelyhajításban versenyeztek. Soma a hatodik helyen, Gergő a kilencedik helyen zárta a versenyt.

Fényes gödöllői csapatérmek a királyok városából

Székesfehérvár adott otthont az Ifjúsági és Serdülő Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságnak, valamint a Serdülő Gyalogló Csapatbajnokságnak is október első hétvégéjén. A szinte még nyárias melegben zajló versenyen a viharos szél nehezítette a lelkes gödöllői fiatalok dolgát. Viszont ez a kis kellemetlenség sem hátráltatta őket a kivételes eredmények elérésében.

A legfiatalabb GEAC-osok is visszatértek

Szeptember 26-án, Albertirsán találkoztak újra hosszú idő után az Észak-magyarországi Régió gyermek versenyzői. A Sport XXI-es utánpótlás program idei első pályaversenyét tartották, ahol az U11-es (2010-2011) korosztály illetve az U13-as (2008.2009) korosztály csapatai mérték össze tudásukat, a kissé szeles, hűvös albertirsai sportcentrumban.

Hat GEAC érem az újonc és serdülő bajnokságon

Az újoncok és serdülők egyéni országos bajnokságát rendezték meg Tatabányán, a Grosics Gyula Stadionban, szeptember 18-20. között. A gödöllői fiatal atléták összesen hat érmet szereztek, valamint nagyon sok egyéni csúcs is született a kellemes időjárású hétvégén. Életük első szabadtéri atlétikai bajnokságán indulhattak az újoncok, vagyis a 13 éves sportolók, akik közül Fazakas Soma szerezte a legfényesebb érmet. Magasugrásban minden magasságát elsőre ugorva, új egyéni csúcsig, 150 centiméterig jutott a fiatal versenyző, aki ezzel országos bajnoknak mondhatja magát. Soma 600 méteren is rajthoz állt, nagyon bátor versenyzéssel 1:40.30 percet futva végzett a negyedik pozícióban. A dobó atléták táborát erősíti Janocha Donát, aki egészen remek hétvégét tudhat maga mögött. Donát két érmet is szerzett, az elsőt diszkoszvetésben, 36 méter 90 centiig jutott a szer, ami aznap a harmadik legjobb eredmény volt. A másodikat pedig súlylökésben, ahol ezüstéremmel fejezhette be a versenyt egyéni csúcsot elérve, ami 12 méter 32 centiméter volt. Donát gerelyhajításban is jól szerepelt. Ott 34.53-al (egyéni csúcs) az ötödik helyet szerezte meg, Eszenyi Marcell előtt, aki szintén a GEAC atlétája. Marci is egyéni csúccsal zárta a gerelyhajítást, 33.65 mostantól a legjobbja. Bogdán Gergő is fontos pozíciókat szerzett. Távolugrásban 466 centivel a nyolcadik, ötös ugrásban pedig 12.50-el az ötödik helyen, új egyénivel zárta a versenyt.

Éremhalmozás a Szuper Liga Döntőn

A hagyományoknak megfelelően a budapesti Lantos Mihály Sportközpont adott otthont az idén már hetedik alkalommal megrendezett Szuper Liga Döntőnek. A szeptember eleji időpont mellé, kiváló nyár végi idő párosult, ami mindenképp segítette a versenyzők dolgát. A Gödöllői EAC összesen hét érmet tudott szerezni, amikből most az ezüst volt túlsúlyban.

Újonc és serdülő versenyt rendezett a GEAC

Szeptember 9-én újonc és serdülőkorúaknak rendezett versenyt a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club, a Szent István Egyetem Atlétikai Centrumában. Az országos bajnokság előtti felkészülési versenyre az ország minden tájáról kíváncsiak voltak, amin a gödöllői atléták rengeteg egyéni csúcsot és jó helyezéseket szereztek. A jövő hétvégén megrendezésre kerülő Újonc és Serdülő Országos Bajnokságot remek formában várhatja Kriszt Sarolta, aki a magasugrást 162 centis ugrással nyerte, valamint távolugrásban idei legjobbját ugrotta 537 centis eredményt elérve, amivel a második lett a számban. Az újoncok közül Fazakas Soma is emlékezetes napot zárt. Soma magasugrásban produkált új egyénit (145 cm) és nyerte a számot, valamint 600 méteren is új egyéni csúcsot ért el (1:42.99 perc), amiben második lett.  Bogdán Gergő is két érmet szerzett, magasugrásban 135 centiméterrel lett harmadik, viszont távolugrásban nagy egyéni csúcsot elérve (498 cm) lett második. Janocha Donát a súlylökést nyerte fölényesen az újoncoknál, 11.61 méterrel lett első, edzéstársa Eszenyi Marcell előtt, aki 7.72 métert ért el.

Újra a csúcson a GEAC

2014 után újra sikerült elhódítania a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Clubnak a Csapatbajnoki címet. A GEAC az Ikarus BSE-vel alkotott sikeres duót a szeptember 5-6-ai hétvégén rendezett versenyen. 

Oldalak