Éremhalmozás a Szuper Liga Döntőn

A hagyományoknak megfelelően a budapesti Lantos Mihály Sportközpont adott otthont az idén már hetedik alkalommal megrendezett Szuper Liga Döntőnek. A szeptember eleji időpont mellé, kiváló nyár végi idő párosult, ami mindenképp segítette a versenyzők dolgát. A Gödöllői EAC összesen hét érmet tudott szerezni, amikből most az ezüst volt túlsúlyban.

Újonc és serdülő versenyt rendezett a GEAC

Szeptember 9-én újonc és serdülőkorúaknak rendezett versenyt a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club, a Szent István Egyetem Atlétikai Centrumában. Az országos bajnokság előtti felkészülési versenyre az ország minden tájáról kíváncsiak voltak, amin a gödöllői atléták rengeteg egyéni csúcsot és jó helyezéseket szereztek. A jövő hétvégén megrendezésre kerülő Újonc és Serdülő Országos Bajnokságot remek formában várhatja Kriszt Sarolta, aki a magasugrást 162 centis ugrással nyerte, valamint távolugrásban idei legjobbját ugrotta 537 centis eredményt elérve, amivel a második lett a számban. Az újoncok közül Fazakas Soma is emlékezetes napot zárt. Soma magasugrásban produkált új egyénit (145 cm) és nyerte a számot, valamint 600 méteren is új egyéni csúcsot ért el (1:42.99 perc), amiben második lett.  Bogdán Gergő is két érmet szerzett, magasugrásban 135 centiméterrel lett harmadik, viszont távolugrásban nagy egyéni csúcsot elérve (498 cm) lett második. Janocha Donát a súlylökést nyerte fölényesen az újoncoknál, 11.61 méterrel lett első, edzéstársa Eszenyi Marcell előtt, aki 7.72 métert ért el.

Újra a csúcson a GEAC

2014 után újra sikerült elhódítania a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Clubnak a Csapatbajnoki címet. A GEAC az Ikarus BSE-vel alkotott sikeres duót a szeptember 5-6-ai hétvégén rendezett versenyen. 

Három-három érem az Ifi és Junior Liga Döntőkön

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezték az Ifjúsági és Junior Liga Döntőket a Lantos Mihály Sportközpontban, ahol a GEAC ifi és junior korú atlétái is három éremmel gazdagodtak.

Két bajnoki cím az atlétikai Ifjúsági Bajnokságon

Augusztus 22-23. között a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadion adott otthont az idei Ifjúsági Országos Bajnokságnak, ahol a GEAC ifi korú csapata is képviseltette magát. Minden versenynap szinte tökéletes nyári időben zajlott. A gödöllői atléták közül Soos Levente 400 méter gáton magabiztosan futott 54.49 másodperces új egyéni csúcsot elérve. A versenyző nemcsak ebben a versenyszámban, hanem 110 méter gáton is új egyéni eredményt ért el: 15.77 másodperces idejével épphogy lemaradt a döntőben való részvételről.

15 érem az Utánpótlás és Junior Atlétikai Bajnokságon

Éremből és esőből sem volt hiány a hétvégén megrendezésre kerülő utánpótlás és junior korúaknak megtartott országos bajnokságon. A GEAC-osok az olykor igencsak szélsőséges körülmények ellenére is kiválóan teljesítettek. A két korosztály összesen nyolc illetve hét éremmel gazdagodott, az utánpótlás korúak felé billentve a mérleg nyelvét. A fiatal sportolók a sok medál mellett egy U23-as új Európa bajnoki szintnek is örülhettek, hiszen Pótha Johanna 200 méteren kvalifikálta magát a jövőre Svédországban megrendezésre kerülő Euróba Bajnokságra.

Bajnok a GEAC összetett csapata

A budapesti Iharos Sándor atlétikapálya adott otthont július 25-26-án az Összetett Országos Bajnokságnak, valamint a Honvéd Kupának, melyeken kiváló gödöllői eredmények születtek.

Folytatódott a gödöllői atléták mozgalmas időszaka

Közelednek az országos bajnokságok, így kihasználva a felkészülési versenyek adta lehetőségeket, újra útra keltek a gödöllői fiatalok.