Bajnoki cím és bronzérmek az összetett hétvégén

A honi atlétika ismét Székesfehérvárra figyelt, ahol október 10-11-én rendezték az Ifi, Serdülő és Újonc Összetett Bajnokságot. A gödöllői atléták fényes érmekkel térhettek haza, mind az újoncoknál, mind a serdülőknél is kijutott a sikerből. Az újonc fiúknál négy próbákat rendeztek, méghozzá három verzióban is. Az ’A’ jelű változatban Fazakas Soma és Bogdán Gergő állt rajthoz, ahol 80 méter gát, magasugrás, távolugrás és gerelyhajításban versenyeztek. Soma a hatodik helyen, Gergő a kilencedik helyen zárta a versenyt.

Fényes gödöllői csapatérmek a királyok városából

Székesfehérvár adott otthont az Ifjúsági és Serdülő Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságnak, valamint a Serdülő Gyalogló Csapatbajnokságnak is október első hétvégéjén. A szinte még nyárias melegben zajló versenyen a viharos szél nehezítette a lelkes gödöllői fiatalok dolgát. Viszont ez a kis kellemetlenség sem hátráltatta őket a kivételes eredmények elérésében.

A legfiatalabb GEAC-osok is visszatértek

Szeptember 26-án, Albertirsán találkoztak újra hosszú idő után az Észak-magyarországi Régió gyermek versenyzői. A Sport XXI-es utánpótlás program idei első pályaversenyét tartották, ahol az U11-es (2010-2011) korosztály illetve az U13-as (2008.2009) korosztály csapatai mérték össze tudásukat, a kissé szeles, hűvös albertirsai sportcentrumban.

Hat GEAC érem az újonc és serdülő bajnokságon

Az újoncok és serdülők egyéni országos bajnokságát rendezték meg Tatabányán, a Grosics Gyula Stadionban, szeptember 18-20. között. A gödöllői fiatal atléták összesen hat érmet szereztek, valamint nagyon sok egyéni csúcs is született a kellemes időjárású hétvégén. Életük első szabadtéri atlétikai bajnokságán indulhattak az újoncok, vagyis a 13 éves sportolók, akik közül Fazakas Soma szerezte a legfényesebb érmet. Magasugrásban minden magasságát elsőre ugorva, új egyéni csúcsig, 150 centiméterig jutott a fiatal versenyző, aki ezzel országos bajnoknak mondhatja magát. Soma 600 méteren is rajthoz állt, nagyon bátor versenyzéssel 1:40.30 percet futva végzett a negyedik pozícióban. A dobó atléták táborát erősíti Janocha Donát, aki egészen remek hétvégét tudhat maga mögött. Donát két érmet is szerzett, az elsőt diszkoszvetésben, 36 méter 90 centiig jutott a szer, ami aznap a harmadik legjobb eredmény volt. A másodikat pedig súlylökésben, ahol ezüstéremmel fejezhette be a versenyt egyéni csúcsot elérve, ami 12 méter 32 centiméter volt. Donát gerelyhajításban is jól szerepelt. Ott 34.53-al (egyéni csúcs) az ötödik helyet szerezte meg, Eszenyi Marcell előtt, aki szintén a GEAC atlétája. Marci is egyéni csúccsal zárta a gerelyhajítást, 33.65 mostantól a legjobbja. Bogdán Gergő is fontos pozíciókat szerzett. Távolugrásban 466 centivel a nyolcadik, ötös ugrásban pedig 12.50-el az ötödik helyen, új egyénivel zárta a versenyt.

Éremhalmozás a Szuper Liga Döntőn

A hagyományoknak megfelelően a budapesti Lantos Mihály Sportközpont adott otthont az idén már hetedik alkalommal megrendezett Szuper Liga Döntőnek. A szeptember eleji időpont mellé, kiváló nyár végi idő párosult, ami mindenképp segítette a versenyzők dolgát. A Gödöllői EAC összesen hét érmet tudott szerezni, amikből most az ezüst volt túlsúlyban.

Újonc és serdülő versenyt rendezett a GEAC

Szeptember 9-én újonc és serdülőkorúaknak rendezett versenyt a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club, a Szent István Egyetem Atlétikai Centrumában. Az országos bajnokság előtti felkészülési versenyre az ország minden tájáról kíváncsiak voltak, amin a gödöllői atléták rengeteg egyéni csúcsot és jó helyezéseket szereztek. A jövő hétvégén megrendezésre kerülő Újonc és Serdülő Országos Bajnokságot remek formában várhatja Kriszt Sarolta, aki a magasugrást 162 centis ugrással nyerte, valamint távolugrásban idei legjobbját ugrotta 537 centis eredményt elérve, amivel a második lett a számban. Az újoncok közül Fazakas Soma is emlékezetes napot zárt. Soma magasugrásban produkált új egyénit (145 cm) és nyerte a számot, valamint 600 méteren is új egyéni csúcsot ért el (1:42.99 perc), amiben második lett.  Bogdán Gergő is két érmet szerzett, magasugrásban 135 centiméterrel lett harmadik, viszont távolugrásban nagy egyéni csúcsot elérve (498 cm) lett második. Janocha Donát a súlylökést nyerte fölényesen az újoncoknál, 11.61 méterrel lett első, edzéstársa Eszenyi Marcell előtt, aki 7.72 métert ért el.

Újra a csúcson a GEAC

2014 után újra sikerült elhódítania a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Clubnak a Csapatbajnoki címet. A GEAC az Ikarus BSE-vel alkotott sikeres duót a szeptember 5-6-ai hétvégén rendezett versenyen. 

Három-három érem az Ifi és Junior Liga Döntőkön

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezték az Ifjúsági és Junior Liga Döntőket a Lantos Mihály Sportközpontban, ahol a GEAC ifi és junior korú atlétái is három éremmel gazdagodtak.

Két bajnoki cím az atlétikai Ifjúsági Bajnokságon

Augusztus 22-23. között a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadion adott otthont az idei Ifjúsági Országos Bajnokságnak, ahol a GEAC ifi korú csapata is képviseltette magát. Minden versenynap szinte tökéletes nyári időben zajlott. A gödöllői atléták közül Soos Levente 400 méter gáton magabiztosan futott 54.49 másodperces új egyéni csúcsot elérve. A versenyző nemcsak ebben a versenyszámban, hanem 110 méter gáton is új egyéni eredményt ért el: 15.77 másodperces idejével épphogy lemaradt a döntőben való részvételről.

15 érem az Utánpótlás és Junior Atlétikai Bajnokságon

Éremből és esőből sem volt hiány a hétvégén megrendezésre kerülő utánpótlás és junior korúaknak megtartott országos bajnokságon. A GEAC-osok az olykor igencsak szélsőséges körülmények ellenére is kiválóan teljesítettek. A két korosztály összesen nyolc illetve hét éremmel gazdagodott, az utánpótlás korúak felé billentve a mérleg nyelvét. A fiatal sportolók a sok medál mellett egy U23-as új Európa bajnoki szintnek is örülhettek, hiszen Pótha Johanna 200 méteren kvalifikálta magát a jövőre Svédországban megrendezésre kerülő Euróba Bajnokságra.

Oldalak