Agrártudományi pályaorientációs projekt indul a Szent István Egyetemen, amelynek célja az ágazat versenyképességének javítása

Az Európai Unió támogatásával az EFOP 3.4.4-16-2017-00012 számú pályázat keretében, a Szent István Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Kaposvári Egyetem és az Emberi Erőforrások Fejlesztése Alapítvány együttműködésével, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakmai támogatásával megvalósuló 789 999 727,00 Ft támogatási összegű, 100%-ban támogatott projekt célja az agrárgazdaság népszerűsítése, egy komplex kommunikációs program kidolgozásával és megvalósításával. A célok eléréséhez a legkorszerűbb módszereket, technikákat kívánja alkalmazni, a minél nagyobb siker elérése érdekében, mind a társadalom, mind a részt vevő felsőoktatási intézmények szempontjából.

A program alapvető célja, hogy pozitívan befolyásolja a mezőgazdasági tevékenység társadalmi megítélését, feltárja a hallgatói utánpótlás attitűdjeit, a feltárt attitűdökre speciálisan kidolgozott kommunikációs eszközökkel reagálva növelje a hallgatói jelentkezések számát, célzott kommunikációt folytasson a célcsoporttal, segítse az agrárium iránt érdeklődők felsőoktatási intézménybe történő továbbtanulását. A stratégai célok elérése érdekében számos pályaorientációs tevékenység valósul meg, ezzel is elősegítve a felsőoktatás MTMI szakjainak és különösen az agrár-felsőoktatás hallgatói utánpótlásának biztosítását, valamint lemorzsolódásának csökkentését.

A pályázat tevékenységei közét tartozik egy országos média- és reklámkampány, innovatív-roadshow-k, ötletbörzék, imázsfilmek, kisfilmek készítése, az MTMI területet érintő élményközpontú szakmai napok szervezése, pedagógus továbbképzés, nyílt napok, üzemlátogatások, gyárlátogatások szervezése, játékos természettudományos applikációk készítése. A tervezett programok eredményei a kitűzött célok elérésén kívül a későbbiekben hosszabb távon elvezethetnek a természettudományos gondolkodásmód és környezettudatos szemlélet népszerűbbé válásához. Mindez szélesebb körben is kedvezően befolyásolja a természettudományos, agrár- és műszaki felsőoktatásba jelentkezők számát, valamint tudásszintjét és helytállását egyetemi tanulmányaik során.

Az Európai Szociális Alap által finanszírozott vissza nem térítendő támogatású projekt 2017. június 1-jén indult és várhatóan 2021. március 31-én fejeződik be.

A projektről bővebb információt az agrarpalya.szie.hu oldalon olvashat.

További információ kérhető:
Dr. Fekete Rita
projektmenedzser
Telefon: +36/30-182-6280
Email: Fekete.Rita@fh.szie.hu