Állami és miniszteri kitüntetések augusztus 20-án

Államalapító Szent István király ünnepe alkalmából, augusztus 20-án az Agrárminisztériumban dr. Nagy István, a tárca vezetője állami és miniszteri kitüntetéseket adott át.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült dr. Hoschke Ágoston, a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Biomérnöki és Folyamattervezési Kutatási Központ Sör- és Szeszipari Tanszéke professor emeritusa az élelmiszermérnök-, élelmiszertechnológus-képzés területén a sör- és szeszipari szakirány tantárgyi tematikájának kidolgozásáért, a tudományos utánpótlás-nevelés fejlesztésében vállalt kiemelkedő szerepéért; dr. Kosáry Judit, a kémiai tudomány doktora, a SZIE Élelmiszertudományi Kar Alkalmazott Kémia Tanszékének professor emeritája az élelmiszer-tudomány területén végzett több évtizedes, kiváló oktatói és kutatói tevékenységért, az utánpótlás-nevelésben elért eredményeiért és dr. Tardy János Iván az egykori Környezetvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára, a SZIE címzetes egyetemi tanára hazánk természeti és kulturális értékeinek megőrzését elhivatottan szolgáló több évtizedes közéleti, tudományos, és oktatói munkájáért.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült dr. Felföldi József, a SZIE Élelmiszertudományi Kar Fizika-Automatika Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára az élelmiszertudomány területén végzett több évtizedes kutatói-oktatói munkájáért, a doktori iskola fejlesztésében és az utánpótlás-nevelésben elért eredményeiért és dr. Kulcsár László István ügyvéd, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke, a SZIE címzetes egyetemi docense a magyar gazdák érdekképviselete és a vidék értékeinek megőrzése iránt elkötelezett, kiemelkedő tevékenységért.

A miniszter Darányi Ignác Díjat adományozott dr. Hrotkó Károly, a SZIE Kertészettudományi Kar egyetemi tanára részére négy évtizede a magyar faiskolai termesztés területén, az intenzív cseresznyetermesztésben végzett nemzetközileg is elismert kiemelkedő tevékenységéért, kutatási munkájáért.

A miniszter Fleischmann Rudolf Díjat adományozott Ertseyné dr. Peregi Katalin, a SZIE címzetes egyetemi docense részére négy évtizede a növénytermesztésben, a fajtavizsgálatokban, a vetőmag-ellenőrzésben és -minősítésben végzett kiváló tevékenységéért, szakigazgatás szakirány-vezetői munkájáért.

Fotó: Kovács Zoltán/Agrárminisztérium