ÁLLÁSBÖRZE A SZENT ISTVÁN EGYETEMEN

Gödöllő, 2010. október 14.

A Szent István Egyetem (SZIE) 2010. november 16-17-én tartja őszi állásbörzéjét Gödöllőn, az egyetem aulájában. A SZIE kiemelt térségi szereplőként nemcsak a diplomások, hanem a Gödöllőn és környékén élő álláskeresők elhelyezkedését is segíti.

A Szent István Egyetemen évente több ezer hallgató veszi át diplomáját. Széles képzési palettájának köszönhetően állatorvosként, közgazdászként, mérnökként, pedagógusként stb. végzett/végző hallgatók is elérhetők az állásbörzén. A SZIE a többi felsőoktatási állásbörzétől eltérően azonban nemcsak felsőfokú végzettségűeknek, hanem a gödöllői térség alap- és középfokú végzettségű lakosainak is lehetőséget teremt álláskeresésre. A rendezvényen megjelenő cégek így egy helyen ki tudják választani maguknak a diplomás, nyelveket beszélő szakembereket, vagy akár szakmunkásokat, technikusokat.

A november 16-i felkészítő délutánon a látogatók személyre szóló tanácsadásokon vehetnek részt - úgymint grafológiai tanácsadás, önéletrajz-írási tanácsadás, magyar és angol nyelvű próbainterjú, munkajogi tanácsadás - annak érdekében, hogy jól elkészített önéletrajzokkal felkészülve vehessenek részt a november 17-i kiállításon.

Speciális szolgáltatás a kiállítás teljes ideje alatt működő gyermekmegőrző játszóház, amely a kisgyermekes szülők álláskeresését könnyíti meg.

A SZIE budapesti és vidéki karairól az érdeklődő hallgatókat buszok szállítják a börzére, így a kiállító cégek nemcsak a gödöllői hallgatókat érhetik el, hanem akár Szarvasról, Békéscsabáról, Gyuláról, Jászberényből, Budapestről is toborozhatnak munkaerőt.

A rendezvényt a Szent István Egyetem és az egyetem többségi tulajdonában lévő GAK Oktató, Kutató és Innovációs Nonprofit Közhasznú Kft. szervezi. Az esemény részletes programja megtalálható a www.szieallasborze.hu honlapon. A szervezők október 22-ig várják a kiállító cégek jelentkezését.

Gödöllő, 2010. október 14.