Az Év Agrárembere díjra jelölték Dr. Hentz Károlyt

Agrárgépészet kategóriában az Év Agrárembere Díjra jelölt három szakember közé került Dr. Hentz Károly, a SZIE Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődés-történeti Szakmúzeum igazgatója, aki az agrárszakmák társadalmi elismertségének növelése érdekében koordinálja a mezőgazdasági technikatörténeti értékeket gyűjtők közösségét. Az egyes kategóriák győztesei a február 8-i gálaest keretében vehetik át elismerésüket, a nagyközönség pedig január 5-20 között online szavazhat a szakemberekre.

Az Év Agrárembere Díj azt a célt szolgálja, hogy olyan gazdálkodókat, agrárszakembereket mutasson be a nyilvánosság előtt, akik a gazdaság és a társadalom tartóoszlopai. Az Agrotrend csoport Az Év Agrárembere Kitüntető Díjjal azokat a gazdálkodókat tünteti ki, akik rendkívüli teljesítményükkel, ötletgazdagságukkal, céltudatosságukkal, elköteleződésükkel és kitartásukkal sokat tesznek a mezőgazdaságért; de a díj célja a mezőgazdaságban tevékenykedők közéleti munkájának, társadalmi felelősségvállalásának, ilyetén teljesítményének elismerése, kiemelése az egész társadalom előtt.

Dr. Hentz Károly mezőgépészként végzett Csornán, majd a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Gépészmérnöki Karán mezőgazdasági gépészmérnök diplomát kapott 1980-ban. 1985-ben doktorált, majd közgazdasági, szaktanácsadói, tanári, muzeológiai szakképesítést szerzett. 1986-tól a gödöllői egyetemen – későbbi Szent István Egyetem – oktat mezőgazdasági gépek, műszaki fejlesztés és technikatörténeti diszciplínákat. Az országos szakmúzeum állandó kiállításainak kurátora, 12 időszaki kiállítás megvalósítója. Összegyűjtötte és rendszerezte a Magyarországon gyártott és használt mezőgazdasági gépek és berendezések adatbázisát és e tudásvagyon gondozója. Kutatói és oktatói tevékenysége mellett tíz éve aktívan részt vállal a szakmai középiskolák országos szakmai tanulmányi versenyeinek lebonyolításában is, az országos döntőkön vizsgabizottsági elnökként is tevékenykedik.

További információk

Közönségszavazás