Az Év Agrárembere díjra jelölték Dr. Németh Csabát

Agrárinnováció kategóriában az Év Agrárembere Díjra jelölt három szakember közé került Dr. Németh Csaba, a SZIE Élelmiszertudományi Kar címzetes egyetemi docense, a Capriovus Kft. munkatársa. A cég munkatársai a friss, hűtve tárolást igénylő termékek eltarthatósági idejét az utóbbi években megsokszorozták, és olyan innovatív termékekkel jelentek meg a piacon, mint a speciális tojáslé vagy a tejtermékeket helyettesítő, tojásfehérje alapú ToTu termékcsalád. Az egyes kategóriák győztesei a február 8-i gálaest keretében vehetik át elismerésüket, a nagyközönség pedig január 5-20 között online szavazhat a szakemberekre.

Az Év Agrárembere Díj azt a célt szolgálja, hogy olyan gazdálkodókat, agrárszakembereket mutasson be a nyilvánosság előtt, akik a gazdaság és a társadalom tartóoszlopai. Az Agrotrend csoport Az Év Agrárembere Kitüntető Díjjal azokat a gazdálkodókat tünteti ki, akik rendkívüli teljesítményükkel, ötletgazdagságukkal, céltudatosságukkal, elköteleződésükkel és kitartásukkal sokat tesznek a mezőgazdaságért; de a díj célja a mezőgazdaságban tevékenykedők közéleti munkájának, társadalmi felelősségvállalásának, ilyetén teljesítményének elismerése, kiemelése az egész társadalom előtt.

Dr. Németh Csaba középiskolai tanulmányait Szigetszentmiklóson a Batthyány Kázmér Gimnáziumban végezte 1995-2003 között, majd 2003-ben felvételt nyert a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karára. 2008-ben a Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszéken szerezte meg okleveles élelmiszer mérnöki oklevelét, tanulmányai alatt pedig folyamatosan aktívan részt vett az egyetemi tudományos életben. 2008-ben a házi Tudományos Diákköri Konferencián első, 2009-ben az Országos Tudományos Diákköri Konferencián szintén első helyezést ért el, míg a MÉTE országos TDK konferencián harmadik lett. 2008-ben felvételt nyert a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karának PhD képzésére, amelyet 2011- ban fejezett be szintén a Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszéken. Mindez idő alatt PhD hallgatói képviselőként jelen volt a Kari Tanácsban. A nemzetközi konferenciák többségére ösztöndíjjal jutott ki, így például 2010-ben az IAFP Student Travel Scholarship Award-ját, míg 2011-ben a FEMS Young Scientist Meeting Grant-jét is elnyerte. A publikációs tevékenysége azóta sem szakadt meg, az elmúlt években több száz tudományos közlemény szerzője, társszerzője, és a számos folyóirat cikk mellett szabadalmi bejelentések, szakkönyvek létrejöttében is részt vett. Egyetemi pályája mellett egy innovatív, folyamatosan fejlődő, 100% magyar tulajdonú vállalatnál, a Capriovus Kft.-nél helyezkedett el, ahol olyan innovatív termékcsaládokkal jelennek meg, mint a speciális tojáslé, a tojáspor, a főtt tojástermékek, illetve a tejtermékeket helyettesítő tojásfehérje alapú termékek (ToTu termékcsalád). Több sikeres K+F pályázatban vett és vesz részt, amelyek többségében projektvezetőként vállal szerepet.

További információk

Közönségszavazás