Az Országos Tudományos Diákköri Tanács kitüntettjei

A Szent István Egyetemről egy hallgatót Pro Scientia Aranyéremben, két tanárt Mestertanár Aranyéremben részesít az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT). A kitüntetéseket a Magyar Tudományos Akadémián adják át novemberben, az OTDT XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát lezáró ünnepi ülésén.

A Pro Scientia Aranyérem kitüntetésre 313 pályázat érkezett. Első körben a szakmai bizottságok választották ki ezek alapján a tudományterületileg legjobb öt-öt hallgatót. A Pro Scientia Aranyérem Odaítélő Bizottság döntésének megfelelően közülük összesen 45-en Pro Scientia Aranyérmet, ketten Pro Arte Aranyérmet kapnak.  A Pro Scientia Aranyérmek odaítélésével párhuzamosan dőlt el, hogy idén ki részesül Mestertanár Aranyéremben.

Az OTDT agrártudományi szakmai bizottsága Borbély Csabát, a Kertészettudományi Kar hallgatóját részesíti Pro Scientia Aranyéremben. Mestertanár aranyérmes lesz dr. Fail József, a Kertészettudományi Kar és dr. Heltai Miklós, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar egyetemi docense.