Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester szakmérnök/szaktanácsadó képzés az Élelmiszertudományi Karon

Március 31-én az Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék és a Gabona- és Iparinövény Technológiai Tanszék vezetői, prof. dr. Lakner Zoltán és dr. Somogyi László megállapodást kötöttek a kar által már akkreditált képzés 2017. szeptemberi indításáról.

A képzés célja a csokoládéval, kávéval és teával foglalkozó vállalkozásokban dolgozók továbbképzése, felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek képzése, valamint annak megteremtése, hogy a gasztronómiai vállalkozások és a csokoládé, a kávé és a tea szerelmesei számára fókuszált képzést kínáljon.

A négy féléves, diplomára épülő, munka vagy párhuzamos tanulmányok mellett elvégezhető levelező képzés több mint 20 kurzusa között nagy szerepet kap a technológia elméleti és erős gyakorlati oktatása, valamint a releváns gazdasági ismeretek átadása. Az oktatók között a Kar oktatói és számos neves vállalkozás szakemberei szerepelnek.

A képzés szakmai vezetője, valamint többek között a „kávétermékek előállításának technológiája” tantárgy oktatója dr. Somogyi László, míg a tanulmányi és gazdasági ügyekért felelős vezetője dr. Temesi Ágoston. A megállapodás ünnepélyes aláírásán jelen voltak Badakné dr. Kerti Katalin, a „csokoládé-előállítás technológiája” tantárgy oktatója, a képzés egyik kidolgozója, dr. Soós Anita, a „teakészítmények előállításának technológiája” tantárgy oktatója, valamint dr. Kasza Gyula, akinek a nevéhez fűződik a képzés akkreditációja.

A képzésről az érdeklődők a csokoladekavetea.hu honlapon tudnak tájékozódni és ugyanitt tudnak jelentkezni.