Csülökápolás felsőfokon

Különleges tanfolyammal gyarapította továbbképzési palettáját a Szent István Egyetem, ahol a szarvasmarha-tenyésztés és -tartás szakterületén dolgozók a csülökápolás elméleti és gyakorlati módszereit sajátíthatják el. Az akár már két résztvevővel is induló oktatásra elsősorban a szakdolgozók jelentkezését várják.

A kurzus során a résztvevők az alapvető munkavédelmi, anatómiai és kórtani ismereteket, a betegségek kezelési és megelőzési lehetőségeit, és a tehermentesítő csülökkörmözés gyakorlati módszereit tanulhatják meg. A vizsgát követően alkalmasak lesznek szarvasmarha-állományok lábvég-ápolásával kapcsolatban felmerülő minden nemű feladat szakszerű elvégzésére. A képzés gyakorlatorientált, ezért az alapvető elméleti ismereteken túl a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a csülökápolás és –szabályozás helyes gyakorlatának elsajátítására. 

A Szent István Egyetem számos felnőttképzési tanfolyamot kínál az érdeklődőknek. Kurzusai között megtalálhatóak az OKJ, a mezőgazdasági, a műszaki, a hatósági és egyéb szakmai képzések is. A Csülökápoló képzés mellett 2018-ban induló kurzusok között szerepel a méhész, a gomba-szakellenőr és a munkavédelmi technikusi oktatás is.

A Szent István Egyetem 5 év alatt összesen 237 sikeres tanfolyamot tudhat a magáénak közel 6.000 fő részvételével.

További információk: http://sztk.szie.hu/felnottkepzes