Diplomaátadó ünnepség a Kertészettudományi Karon

Diplomaátadó ünnepséget tartott a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kara február 5-én a Budai Campus Dísztermében. A  146 végzettet dr. Palkovics László rektor, Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes dékán és dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója köszöntötte.

A karon az elmúlt félévben informatikus és szakigazgatási agrármérnöki, kertészmérnöki, környezetgazdálkodási agrármérnöki és a szőlész-borász mérnöki alapképzési szakokon, a magyar nyelvű kertészmérnöki, a növényorvosi és az ökológiai gazdálkodó mesterképzési szakokon, továbbá a biológiai talajerő-gazdálkodási, a favizsgáló és faápoló valamint a gyógynövényismerő és –felhasználó szakirányú továbbképzési szakon végeztek hallgatók. Közülük a kar két határon túli konzultációs központjában összesen 22-en szereztek diplomát.

Az ünnepségen számos díjat és elismerést adtak át. A Krámer Mária Antónia által 1987-ben létrehozott alapítvány oktatói kitüntetésében dr. Kohut Ildikó adjunktus, a Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszék munkatársa, valamint dr. Papp Viktor adjunktus, a Növénytani Tanszék és Soroksári Botanikus Kert munkatársa részesült. A hallgatói díjat Biró Zsombor kertészmérnöki alapképzési szakon, Vértes Gábor Sándor szőlész-borász mérnöki alapképzési szakon és Iváncsik Bence növényorvos mesterképzési szakon végzett hallgatók részére adományozták.

 A kar vezetése elismerő oklevélben részesítette a határon túli tagozatokon társkonzulensként tevékenykedő Illár Lénárt beregszászi és dr. Könyves Tibor zentai oktatót.

Jutalomban részesült a kitüntetéses oklevéllel végzett Kaszab László, Martinovics Ákos, Soltész Viktória favizsgáló és faápoló szakirányú továbbképzési szakon és Baki Szilvia  gyógynövényismerő és felhasználó szakirányú továbbképzési szakon végzett hallgató.

A záróvizsga bizottságok javaslatára jutalmazták a magas színvonalú diplomamunkát, szakdolgozatot készítő hallgatókat.  A kertészmérnöki alapképzési szak díjazottjai Barát Krisztina (Zenta, dísznövény és faiskola specializáció), Bognár Noémi (gyógynövénytermesztés specializáció), Dudás János, (Zenta, gyógynövénytermesztés specializáció), Hári Zsófia Eszter (precíziós kertészeti technológiák specializáció), Vörös Boldizsár (gyümölcstermesztés specializáció). A szőlész-borász mérnöki alapképzési szak díjazottjai Fazekas Eszter és Posta Blanka Boróka. Az informatikus és szakigazgatási agrármérnöki alapképzési szak díjazottja Ambrus Gergely (szakigazgatási szakirány). A növényorvosi mesterképzési szak díjazottjai Kocsis Ivett és Vöő Csaba. Az ökológiai gazdálkodási mérnök mesterképzési szak díjazottja Erdős Boglárka. A favizsgáló és faápoló szakirányú továbbképzési szak díjazottjai Kaszab László, Martinovics Ákos és Soltész Viktória. A gyógynövényismerő és felhasználó szakirányú továbbképzési szak díjazottja Baki Szilvia.

Balázs Gusztáv felvételei