Dr. Eric Barrett NASA-szakértő előadása Gödöllőn

Dr. Eric Barrett NASA-kutató „Better than Planet Earth" – Valahol jobb, mint a Földön? - címmel előadást tart október 24-én 18:00 órai kezdettel a Szent István Egyetem Gödöllői Campusán. Dr. Barrett előadása keresztény nézőpontból tárgyalja azt az érdekfeszítő és egyre növekvő vitát kiváltó kérdést, miszerint létezik-e jobb hely jelenlegi életterünknél, a Földnél.

Dr. Eric Barrett brit természettudós, klimatológus, a NASA és a Világbank egykori munkatársa, a műholdas meteorológia doktora, “A műholdas megfigyelés a klímakutatásban, meteorológiában és vízháztartásban” című doktori értekezés szerzője. Az Egyesült Királyság kormányának, és más országok kormányának tanácsadója, a brit Környezetvédelmi Minisztérium, az Európai Űrkutatási Központ, a FAO, UNDP, UNESCO, UNEP és a WMO tanácsadója, az ICSU elnöki konzulense. Munkásságát az Egyesült Királyság Királyi Meteorológiai Intézet valamint az Európai Űrkutatási Központ is elismerte. 20 tudományos könyv és disszertáció szerzője, valamint több mint 250 tudományos jelentés és dokumentum elkészítése fűződik a nevéhez.  Tíz évig NASA projektvezetőként számos kormánnyal és nemzetközi űrkutatási ügynökséggel, valamint környezetvédelmi hatósággal és vezető vállalatokkal dolgozott együtt. Az előadó a Hugh Robert Mill Medal, a Prize of Royal Meteorological Society, valamint az EURISY, the European International Space Year Organisation különleges, élethosszig tartó díjának birtokosa. Régóta elkötelezett keresztényként feleségével, Rosemary-vel közösen vezeti a 4H – elnevezésű Magyar Missziót, mely a történelmi Magyarország területén támogatja a keresztény gyülekezeteket és hívő embereket. 2017-ben a Magyar Baptisták Világszövetsége Kornya Mihály-díjjal ismerte el az egyház irányában végzett szolgálataikat.

Az előadás időpontja: 2019. október 24. 18:00 óra

Az előadás helyszíne: SZIE Gödöllői Campus, IV. előadó (2100 Gödöllő, Páter Károly utca 1.) 

Az előadás nyitott minden hallgató, egyetemi oktató és a szélesebb érdeklődő közönség számára is.

Az előadás megértését tolmács, képi anyagok illetve vetítés is segíti. Az előadás végén a hallgatóság kérdéseket tehet fel.

Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk!