Egy hét a Nestlé vezetői között

Izgalmas programot indítottott a Nestlé és a Szent István Egyetem Deák Tibor Szakkollégiuma: 2019 tavaszán az intézmény három fiatal hallgatója tölt egy-egy hetet három helyszínen – a központi irodában, valamint a szerencsi és a büki gyárban –, három felsővezető mellett. A program során lehetőséget nyújtanak az érdeklődő diákoknak, hogy belelássanak a vezetők mindennapjaiba, így szerezve értékes tapasztalatot egy nagyvállalat irányításáról.

A program első résztvevője Gál János volt, aki Bálint Gergely értékesítési igazgatót követte az április 1–5. közötti héten, így részt vehetett a NIMCOM felsővezetői heti operatív megbeszélésen és akkor sem maradt el mellőle, amikor a SPAR üzletekben támogatták az értékesítési csapat munkáját polcszervizes feladatok ellátásával. Gál János nemrég szerzett élelmiszermérnök képesítést és tanulmányai folytatása előtt nyert részvételt a programba. A szakkollégiummal korábban részt vettek egy büki gyárlátogatáson is, ahol már találkozott a Nestlére jellemző szervezett csapatmunkával, de most is ez a legelső dolog, amit megemlíthet legmeghatározóbb élményei közül.

"Nagyon szimpatikus, hogy a megbeszélések részletes napirend alapján zajlanak. A hárombetűs rövidítések erdejében még gyakran elvesztem a fonalat egy-egy meetingen" – mondja nevetve János – "de így a második nap végén úgy érzem, mintha már vagy két hetet töltöttem volna a Nestlénél, annyi új dolgot tapasztaltam. Nagyon hasznos, hogy Gergővel a nap végén mindig átbeszéljük a látottakat-hallottakat, értékeljük a meetingeket és eseményeket, úgy érzem, ez rengeteget hozzátesz a tanulási folyamathoz. Meghatározó élmény a kollégák közvetlensége is. Amikor rövid pihenőt kapok, mindig kerül mellém egy Nestlés kolléga, aki vagy érdeklődik a programról, vagy csak úgy szóval tart…"

A program további két résztvevője Hélène Kovalevsky, illetve Arthur Van Raalte gyárigazgatók mellett tölthet el egy-egy hetet a közeljövőben Szerencsen, Diósgyőrben és Bükön.

Forrás: nestle.hu