Egyetemünk hallgatója 2018 Ifjú Kócsagőre

Fertőújlakon, a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban rendezték meg az idei Ifjú Kócsagőr Program országos döntőjét. A résztvevők háromnapos program keretében mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat. Az országos rendezvény győztese Horváth Enikő természetvédelmi mérnök szakos hallgató lett, akit Bartha István önkormányzati természetvédelmi őr készített fel.

Az Ifjú Kócsagőr Program célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését az értékteremtő programok iránt, betekintést nyújtson a természetvédelembe, valamint bemutassa és népszerűsítse a gyakorlati terepi természetvédelmi tevékenységeket. – Pozitív élmény volt látni a fiatalok lelkesedését és néhol a profikat is megszégyenítő felkészültségét – mondta házigazdaként Váczi Miklós, a Fertő-Hanság Nemzeti Park őrszolgálat-vezetője a pénteki ünnepélyes díjátadón.

Az országosan meghirdetett programra 39 diák jutott be. Minden versenyzőt egy-egy természetvédelmi őr segített. A mentoruk mellett eltöltött kéthetes szakmai gyakorlaton betekintést kaptak a Természetvédelmi Őrszolgálat munkájába, megismerték az adott nemzeti park természeti kincseit. Ezt követően területi döntők során dőlt el, hogy kik lesznek azok, akik az országos döntőben mérkőzhetnek a Tutajos és a Matula díjért. Előbbit a legjobb versenyző kapta, utóbbit pedig a felkészítő mentora.

Forrás: kisalfold.hu