E-learning

Az E-learning felületen érhetik el az Egyetem hallgatói a tantárgyaikhoz kapcsolódó kurzusokat, az oktatók által feltöltött tananyagokat, teszteket, vizsgákat és egyéb segédanyagokat. Emellett a Moodle E-learning Portál kommunikációs fórumként is szolgál a hallgatók és az oktatók között.

Első bejelentkezés

Az E-learninget ugyanazzal a felhasználónévvel (neptun azonosító) és jelszóval érik el az egyetem polgárai, mint a többi központi azonosítást használó szolgáltatást (pl. webmail, eduroam, honlapok, központi géptermek).

Amennyiben még nem történt meg, az első bejelentkezéshez a felhasználónév és a jelszó aktiválása szükséges a joker.szie.hu oldalon. A joker.szie.hu oldalra a Neptun-kóddal (SZIE azonosító), és jelszóként a "Ne" szócska és a születési dátum 8 számjegyével (Pl.: Ne19940315) lehet bejelentkezni. A bejelentkezés után meg kell változtatni a jelszót. Innentől fogva az e-learning és a fennebb említett rendszerekbe a Neptun-kóddal és a már megváltoztatott jelszóval lehet belépni. A jelszócsere a Neptun rendszert nem érinti.

A Portál kezdőoldalán az első lépésekhez tanulói tájékoztató található magyar és angol nyelven.

Sikertelen belépés - elfelejtett jelszó

Sikertelen belépés esetén a felhasználók az Informatikai Igazgatóság helpdesk szolgálatán, a helpdesk@szie.hu címen kérhetnek segítséget.

E-learning használata hallgatóknak

A Kurzusok keresésével megjeleníthető a felvenni kívánt kurzus, melyhez hozzáférni általában az oktatótól kapott beiratkozási kulccsal lehet.

Ha egy hallgató egyszer felvett egy kurzust, akkor az adott kurzus mindig megtalálható a kezdőoldal, az Irányítópult/ Kurzusaim menüpont alatt.

Útmutató hallgatóknak a Big Blue Button BN használathoz magyar nyelven

E-learning használata oktatóknak

Az Egyetemi E-learning Portálon elindult az E-learning használata oktatóknak című online kurzus, amely a felülettel először ismerkedő és a már aktív szerkesztő tanárok számára is hasznos segédleteket tartalmaz.

A szöveges útmutatók és a videók a belépéstől kezdve a kurzus szerkesztésén keresztül a különböző taneszközök beállításáig és használatáig ismertetik a rendszer nyújtotta lehetőségeket, amivel a portálon történő gyorsabb és hatékonyabb eligazodásban kívánjuk támogatni az egyetem oktatóit.

A beiratkozás kötelezettséggel nem jár, a célunk, hogy a felhasználói segédletek szükség szerint bármikor elérhetőek legyenek a résztvevők számára.

A kurzus elérésének a menete:
- Lépjen be az egyetemi E-learning Portálra, melyhez használja az egyetemi azonosítóját, és a hozzá tartozó JoKeR-en beállított jelszót, amit a többi egyetemi rendszerhez is használ.
- Klikkeljen rá vagy másolja be a böngészőjébe a következő linket, ami a kurzus felületére irányítja: https://elearning.szie.hu/course/view.php?id=2066
- Írja be a beiratkozási kulcsot, melyet az elearning@szie.hu címen igényelhet.

BigBlueButtonBN - Virtuális osztályterem
Útmutató a BBB beállításaihoz és használatához
Használati javaslatok
Leírás
Videó angol nyelven oktatóknak

Teams értekezlet a Moodle-ban
Cimke tananyag létrehozásával, vagy Közleményekben új téma hozzáadásával, a szövegbe való belinkeléssel hozható létre.
Magyar nyelvű tájékoztató a Teams használatához a Moodle-ban
Angol nyelvű leírás a használathoz

Kurzus indítása oktatók kérésére

Kurzus kérelmezése továbbra is kizárólag oktatók és ügyintézőik által adható le az e-learning felületen.

Szükség esetén a hallgatók tanáraiktól érdeklődhetnek az e-learningben meghirdetett kurzusok felől.

A kurzuskérelem kitöltéséhez szolgáló útmutató a következő linken tekinthető meg: útmutató