Egyeztetések indultak az ipari és duális PhD képzésről

A BME és az ELTE Doktorandusz Önkormányzat közös szervezésében november 16-17. között Budapesten került megrendezésre a Doktoranduszok Országos Szövetségének VII. Mérföldkő Konferenciája. A rendezvényen bejelentésre került, hogy a Doktoranduszok Országos Szövetsége és az Innovációs és Technológiai Minisztérium között egyeztetések indultak az ipari és duális PhD képzés bevezetése érdekében. Ezek közös célja az ipari szerepvállalás akadémiai szférában való elmélyítése, a kutatási eredmények ipari célú hasznosítása, a magasan képzett humánerőforrás rekrutáció támogatása, a doktori képzés hozzáférhetővé tételének fokozása, valamint a fiatal kutatói életpálya szakmai-tudományos spektrumának bővítése.

Az esemény megnyitóján köszöntőt mondott Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára, Dr. Józsa János, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora, Dr. Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, Tóth Zoltán, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának elnöke és Szabó Péter, a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnöke.

A nyitó-eseményen átadásra kerültek a „Közösség a tudományért" díjak is. A rendezvény ezeket követően doktori fórummal, majd a doktorandusz önkormányzatok és a tudományos osztályok részvételével workshopokkal folytatódott.

Forrás: Doktoranduszok Országos Szövetsége