Együttműködési tárgyalás a Malajziai Agrárkutatási és Fejlesztési Intézet képviselőivel

A Malajziai Agrárkutatási és Fejlesztési Intézet (MARDI) általános főigazgató-helyettese, Dr. Kamariah Long és Nur Aida Mohd Padzil, az Intézet nemzetközi programhálózatának munkatársa látogatott intézményünkbe 2019. szeptember 23-án.

A vendégek Dr. Tarr Zsuzsanna, Nemzetközi és Külkapcsolati központvezetővel megismerkedtek intézményünk oktatási programjaival és nemzetközi kapcsolataival, valamint ellátogattak a Növénytermesztési Intézetbe, ahol Dr. Jolánkai Márton professzor emeritusszal egyeztettek a keresztfélévben érkező PhD hallgatók felvételéről. Az egyetemi látogatás Dr. Palkovics László rektor és Dr. Gyuricza Csaba NAIK főigazgató jelenlétében munkavacsorával zárult.

A malajziai MARDI képviselői azt a tavalyi hivatalos látogatást és tárgyalássorozatot viszonozták, ahol a NAIK főigazgatójának vezetésével megszületett az ötlete a kontinenseken átívelő tudományos, kutatói együttműködésnek a két intézet között. A NAIK és a MARDI közötti stratégiai együttműködési megállapodás megkötésére várhatóan 2019 októberében kerül sor, a MARDI fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozaton.

A vendégek a héten a NAIK intézeteiben tesznek látogatást, majd tartózkodásuk végén az OMÉK-ra is kilátogatnak.