Elhunyt Dr. Tuboly Tamás egyetemi tanár, dékánhelyettes

A gyászoló család, a SZIE Állatorvos-tudományi Kara és a Magyar Országos Állatorvos Egyesület mély fájdalommal és megrendüléssel tudatja mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy Dr. Tuboly Tamás egyetemi tanár,az Állatorvos-tudományi Kar dékánhelyettese 2016. február 2-án tragikus hirtelenséggel, életének 54. évében elhunyt.

Egyetemi búcsúztatása 2016. február 22-én, hétfőn 15.00 órakor az Árpádházi Szent Erzsébet templomban (VII. kerület, Rózsák tere) szentmise keretében lesz. Temetésére családi körben, Adonyban kerül sor.

Gyászolják: felesége, fia, testvére, szülei, rokonai, a magyar állatorvos-társadalom, az Egyetem munkatársai és hallgatói

A gyászoló család kéri a személyes részvétnyilvánítás mellőzését.

A templomban egy-egy szál virág elhelyezésével van lehetőség kegyeletüket kifejezésre juttatni.

*

Dr. Tuboly Tamás egyetemi tanár 1986-ban szerzett Budapesten állatorvosi diplomát. Ezt követően közel egy évig az Országos Állategészségügyi Intézet immunológiai osztályán dolgozott. 1987-től 2000-ig az MTA Állatorvos-tudományi Kutatóintézetében munkatársként majd tudományos főmunkatársként Dr. Lomniczy Béla és később Dr. Bartha Adorján mellett tevékenykedett.

Ösztöndíjjal 1990-től 1994-ig és 1997-től 1999-ig Kanadában, a University of Guelph Pathobiológiai tanszékén folytatott kutatómunkát.   2000 óta, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán a Járványtani és Mikrobiológiai Tanszéken oktatott. Fő kutatási területe a sertések egyes vírusos betegségeinek a vizsgálata, valamint a vírusos betegségek és az immunrendszer kapcsolatainak feltárása.

2012 óta látta el a Kar kutatási és továbbképzési ügyekért felelős dékánhelyettesi feladatait.