Elismerésben részesültek a SZIE nemzetköziesítésén dolgozó munkatársaink

A Tempus Közalapítvány által szervezett Országos Nemzetközi Koordinátori Találkozón a Szent István Egyetem (SZIE) két nemzetköziesítési területen is komoly elismerésben részesült.

A magyar felsőoktatási intézmények nemzetközi koordinátorai számára szervezett éves szakmai találkozónak minden évben más felsőoktatási intézmény ad otthont, idén november 27-29. között a győri Széchenyi István Egyetem volt a házigazdája az eseménynek. A program során a résztvevők több előadást is meghallgattak a felsőoktatás nemzetköziesítését érintő kérdésekben, majd a különböző nemzetközi programokkal kapcsolatos aktualitásokat, pályázati tudnivalókat, kihívásokat és jó gyakorlatokat ismerhették és vitathatták meg szakmai műhelymunka keretében. A találkozó programjáról, előadásairól bővebben itt olvashatnak.

A találkozón a Tempus Közalapítvány ünnepélyes keretek között öt kategóriában adott át elismerő okleveleket két-két kimagasló teljesítményt nyújtó intézménynek: az Erasmus+, az Erasmus+ Nemzetközi Kreditmobilitás, a Ceepus, a Campus Mundi és a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramokban elért eredményekért.

A Szent István Egyetemet két kategóriában is elismerték. A Stipendium Hungaricum intézményi megvalósítása kategóriában a nemzetközi hallgatói visszajelzések alapján országosan a SZIE hallgatói szolgáltatásaival és a nemzetközi iroda munkatársainak ügyintézésével a legelégedettebbek a hallgatók.  A Szent István Egyetem részéről Kánai Csilla, a Stipendium Hungaricum Program intézményi koordinátora vette át az oklevelet és díjat. A Nemzetközi Kreditmobilitás kategóriában a SZIE 2015 óta nyújtott teljesítményét díjazták, mint azt korábban írtuk, 2019-re a SZIE pályázata országos összehasonlításban a megítélt támogatási összeg és az elnyert mobilitások számának tekintetében a legeredményesebb  volt a hazai felsőoktatási intézmények között. Az oklevelet és díjat Dr. Tarr Zsuzsanna, nemzetközi és külkapcsolati központvezető vette át Bokodi Szabolcstól, a Tempus Közalapítvány felsőoktatási vezetőjétől.

Ezek az eredmények egy hatékonyan együttműködő csapat munkáját dicsérik. A SZIE nemzetköziesítéssel foglalkozó munkatársai közös erőfeszítésének, lelkesedésének és munkájának köszönhetően képes a Szent István Egyetemet kiemelni az igen erős országos mezőnyből. Éppen ezért szeretnénk nekik név szerint is megköszönni, hogy munkájukkal hozzájárultak a SZIE nemzetköziesítési sikereihez:

Tassy Zsuzsanna (NKK), Szabadszállási Edit (NKK), Papp Szilvia (NKK), Heltai Zsuzsanna (NKK), Tüdős Tiborné (NKK), Végváriné Dr.Kothencz Zsuzsanna (KERTK) Hangay-Tímár Boglárka (TÁJK), Csorbáné Dévai Zsuzsanna (TÁJK), Dr. Máthé László (GEK), Dobos József (GEK), Dr. Nagy Henrietta (GTK), Dr. Samir Zaien (GTK), Shimizu Nana (GTK), Horváth-Csikós Gabriella (GTK), Fáczányi Zsuzsanna (Ybl), Kámán Előd (Ybl), Püspökné Szabados Kinga (GC Tanulmányi Osztály), Dr. Prokaj Enikő (GC Tanulmányi Osztály), Vulczné Villányi Kinga (GC Tanulmányi Osztály), Bódi Tibor (Neptun és Oktatásszervezési Csoport), Besenyei Márk (Neptun és Oktatásszervezési Csoport), Törökné Hajdú Mónika (DHTH), Kárpáti Beáta (DHTH), Szondy Fanny (EDHT Budai Campus Doktori Iskola), Boncsér Erzsébet (EDHT Budai Campus Doktori Iskola), Papp Katalin (Gödöllői Kollégium), Fedor Ildikó (BCI Kollégiumai).

Öröm látni, hogy egyetemünk a nemzetköziesítés terén újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett, és bízunk benne, hogy az elismerések további lendületet adnak a következő tanévre is.

Simonné Dr. Sarkadi Livia, rektori megbízott

Dr. Tarr Zsuzsanna, a Nemzetközi és Külkapcsolati Központ vezetője