Elrajtol az Agrovirtus

Számos meghatározó intézmény és vállalat együttműködésével indul útnak Magyarország első digitális-agrártechnológiai versenye, az Agrovirtus. A megmérettetés célja, hogy a résztvevő fiatalok egy 500 hektáros virtuális gazdaságban szimulált termelési év során gyakorlatban ismerjék meg a leginnovatívabb mezőgazdasági eljárásokat, technológiákat. A két hónapon át zajló versenyre október 12-ig jelentkezhetnek az egyetemista csapatok a www.agrovirtus.hu weboldalon keresztül.  

A mezőgazdaságban nem csak kétkezi munkásból, de komplex ismeretetekkel rendelkező, egyetemi végzettségű szakemberből is hiány van, ráadásul jelentős a száma azoknak az agrár-felsőoktatásban résztvevő fiataloknak, akik a diploma megszerzése után más ágazatban vállalnak munkát, annak ellenére, hogy a mezőgazdaság ma már erősen digitalizált, technológia-fókuszú, vonzó életpályát kínál.

Az Agorvirtus verseny célja, hogy az egyetemi hallgatókat gyakorlat orientáltan, valós problémákat szimulálva ismertesse meg az agrárvállalatok világával, melyekre a csapatoknak a legkorszerűbb agrártechnológiák bevonásával kell reagálni. Az egyhónapos, online környezetben zajló selejtező során a hallgatók 4-5 napi rendszerességgel kapnak szituációs termeléstechnológiai feladatokat, melyeket egy 500 hektáros, virtuális gazdaságra vonatkozóan kell helyesen megoldaniuk. A legjobb csapatok pedig komplex, vállalatirányítási készségeikről adnak számot a döntőben, neves zsűri előtt november közepén.  

A 3-4 fős csapatok jelentkezését október 12-ig várják a szervezők. Az Agrovirtus legjobb csapata egymillió forint értékű fesztiválélményt nyer, de külföldi szakmai utakért, wellness hétvégéért és egyéb értékes nyereményekért is versenybe lehet szállni. A szervezők remélik, hogy az izgalmas díjak, a verseny újszerűsége motiváló lesz a diákok és az egyetemek számára, illetve, hogy az Agrovirtus néhány éven belül már nemzetközi szinten elismert esettanulmány versennyé növi ki magát.

A verseny szervezői, támogatói:

  • Agrovir Kft. (főszervező)
  • Syngenta Magyarország Kft. (kiemelt szakmai partner)
  • Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (kiemelt támogató)
  • T-Systems Magyarország Zrt. (kiemelt támogató)
  • Szent István Egyetem (együttműködő partner)
  • Agroinform média Kft. (együttműködő partner)
  • Agrárinformatikai Klaszter (együttműködő partner)
  • Yara Hungária Kft. (együttműködő partner)
  • Agrova Kft. (Phylazonit) (együttműködő partner)

További információk:

 

CsatolmányMéret
PDF ikon agrovirtus_szorolap.pdf4.84 MB