#énjövőm képzési program a Szent István Egyetemen

Két alkalommal, három tréningen, közel 50 hallgató vett részt a Tehetséggondozási és Karrier Iroda által szervezett egynapos Coca Cola HBC Magyarország #énjövőm programján. A tréningek, az alapvető álláskeresési és elhelyezkedési készségek elsajátítását segítették. Céljuk az önismeret és a kapcsolatépítés fejlesztése, valamint a résztvevők segítése „álomállásuk” megpályázásában és sikeres megtalálásában.

A képzésre első alkalommal október 25-én, Gödöllőn került sor, ahol a nagy érdeklődésre való tekintettel két teremben is folyt a tréning. Az első alkalom sikere és a hallgatók túljelentkezése miatt másodjára november 26-án a GTK Budapesti Képzési Helyén szervezte meg a Tehetséggondozási és Karrier Iroda az egész napos képzést. A Budai Campus Karainak hallgatói olyan nagy számban jelentkeztek és jöttek el a tréningekre, hogy a szervezők döntése alapján a második alkalommal Budapesten tartották meg a képzést. Első alkalommal, a Gödöllőn megrendezésre kerülő program résztvevőinek egyharmadát a Budai Campus hallgatói tették ki. Elmondásuk szerint szívesen utaztak le Gödöllőre annak érdekében, hogy részesei lehessenek a különleges képzési napnak.

A hallgatók különböző csoportos és egyéni feladatok során gyakorolhatták és fejleszthették önismereti, networking és önéletrajzírási készségeiket, valamint az állásinterjúval kapcsolatos praktikáikat. Olyan tudáshoz juthattak hozzá, ami megkönnyíti az álláskeresést és segíti elhelyezkedésüket a tanulmányaik elvégzése után.

A Karrier Nap egy értékelő feladattal zárult, mely során a hallgatók kiválaszthatták, melyik modult tartották a legfontosabbnak és a leghasznosabbnak a tréning során. Általánosságban elmondható, hogy a képzés alatt kapott információkat nagyon praktikusnak találták, az egyik legkedveltebb feladat az Elevator speech volt. Ennek során a résztvevőknek lehetőségük volt kipróbálni magukat egy olyan szituációban, ahol leendő főnökükkel állnak egy liftben és csak 60 másodpercük van arra, hogy bemutatkozzanak, és elmondják, miért ők lennének a legalkalmasabbak a vállalat számára. Ennek során kiderült, hogy nehézséget jelent az egy perc egybefüggő, összeszedett beszéddel való kitöltése. A résztvevők pozitívan értékelték mind a feladatot, mind a képzési napot.

A Tehetséggondozási és Karrier Iroda munkatársai arra bíztatnak minden leendő pályakezdőt, hogy vegyenek részt az iroda által szervezett előadásokon, tréningeken és a kapcsolatépítésre lehetőséget kínáló rendezvényeken, legyen az a mostanihoz hasonló Karrier Nap, vagy akár a tavaszi felkészítő programok. Jöjjenek, kérdezzenek, alakítsák sikeresen és tudatosan jövőjüket!

További információ az #énjövőm programról az alábbi weboldalon olvasható.