#Erasmusdays 2019. október 10.

2019-ben Magyarország, így a Szent István Egyetem is csatlakozott az Európa-szerte megrendezésre kerülő #ErasmusDays rendezvénysorozathoz, amelynek célja felhívni a figyelmet az Erasmus+ program nyújtotta támogatás révén elért szakmai eredményekre és népszerűsíteni a programban való részvételt minden érintett szektorban és korosztályban. A kezdeményezés tavaly tizenegy országban valósult meg és nagy érdeklődés övezte a 625 eseményt.

Idén, október 10-én 20 európai uniós ország közel 1000 eseményéhez csatlakoztunk az #Erasmusdays programokkal, e napon minden az Erasmus+ projektekről szólt.

Prezentációk zajlottak a Szent István Egyetemen a legfrissebb pályázati tudnivalóktól kezdve az európai és Európán túli lehetőségeket érintve egészen az egyetemek, szakmai gyakorlati helyet biztosító cégek bemutatkozásáig. A program során bemutatkozhatott a holland Van Hall Larenstein University of Applied Sciences és a norvég NIBIO (Norwegian Institute for bioeconomy). A tanulmányi célú mobilitásokhoz kapcsolódóan praktikus tudnivalók hangzottak el többek között a kreditelismerések és az abszolutórium fogalmi körében is.

A szakmai előadások mellett elhangzott hallgatói előadásokon jó gyakorlatokat, kutatási tapasztalatokat is bemutattak a résztvevőknek. A délutánt Dr. Fehér István "Megérkezni. Élni. Túlélni." - Az új környezetbe való beilleszkedés nehézségei című előadása színesítette.

Részleteket és képgalériát az alábbi linken találnak az érdeklődők.