Felvételi eljárások és határidők

A magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásra történő jelentkezés elektronikusan történik a felvi.hu  E-felvételi szolgáltatásán keresztül.

Egyetemünkre a központi felvételi eljárás keretében az év két meghatározott időszakában lehet jelentkezni. Az ún. keresztféléves eljárásban a februárban induló, az ún. általános eljárásban pedig a szeptemberben induló képzésekre lehet felvételizni.

A februárban induló képzésekre vonatkozó keresztféléves felvételi eljárás tudnivalóit a megelőző év október 15-én megjelenő Felsőoktatási felvételi tájékoztató tartalmazza, ekkor indul a jelentkezési időszak. A jelentkezési időszak november 15-én zárul, a jelentkezők elbírálása a következő év január 15-én történik - így a felvételt nyert új hallgatók februárban megkezdhetik felsőfokú tanulmányaikat.

A szeptemberben induló képzésekre vonatkozó általános felvételi eljárásban a jelentkezési határidő február 15-én jár le. A tanulmányokat  szeptemberben lehet megkezdeni.

A tavaszi felvételit követően - augusztus elején - pótfelvételi eljárásra is sor kerülhet, amelynek során azok jelentkezhetnek, akik jelentkeztek az általános eljárás során, de nem vették fel őket, vagy nem adtak be jelentkezést egyetlen felsőoktatási intézmény által meghirdetett, szeptemberben indított képzésre sem. Akiket a pótfelvételi során felvesznek, szintén szeptemberben kezdhetik meg tanulmányaikat. A pótfelvételiben csupán egyetlen helyre lehet jelentkezni.

További részletes információkért írjon az info@szie.hu e-mail címre!

Felvételi eljárási dátumok

Eljárás

A jelentkezési időszak kezdete

Jelentkezési határidő

Felvételi döntés

Hány helyre lehet jelentkezni?

Februárban induló keresztféléves képzések (alapképzés, egységes, osztatlan képzés, felsőfokú szakképzés, mesterképzés)

 október 15.

november 15.

következő év januárjának második fele

Összesen maximum öt helyet lehet megjelölni.Ugyanazon intézmény azonos szakjának állami ösztöndíjas és önköltséges meghirdetése - bár jelentkezéskor külön sorban kell feltüntetni – az eljárási díjak számításakor egy jelentkezési helynek minősül.

Szeptemberben induló képzések (alapképzés, egységes, osztatlan képzés, felsőfokú szakképzés, mesterképzés)

Általános eljárás

december

február 15.
 

július vége

 

Pótfelvételi eljárás

július vége

augusztus első fele

augusztus második fele

egy jelentkezési helyre