Fényes gödöllői csapatérmek a királyok városából

Székesfehérvár adott otthont az Ifjúsági és Serdülő Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságnak, valamint a Serdülő Gyalogló Csapatbajnokságnak is október első hétvégéjén. A szinte még nyárias melegben zajló versenyen a viharos szél nehezítette a lelkes gödöllői fiatalok dolgát. Viszont ez a kis kellemetlenség sem hátráltatta őket a kivételes eredmények elérésében.

A legfényesebb csapatbajnoki érem az ifi fiúkhoz kötődik. Bánovics József, Ladányi Viktor és Bánovics Károly 416 centiméteres átlaggal hódították el a bajnoki címet. Az ifi lányoknál 236 centis átlagot sikerült „összeugrálnia” Simonváros Zillének, Fazakas Csengének és Lippai Tündének, amivel a második helyen végeztek.

A serdülő lányoknál emlékezetes hétvégét tudhat maga mögött Kriszt Sarolta, aki 80 méter gáton ranglista vezető időt futott 12.06 szekundummal, valamint 300 méter gáton minden idők legjobb idejét futotta a 14 évesek között, ami most már 43.71 másodperc. Saci ezekkel az eredményekkel segítette csapatát, akik 80 méter gáton a harmadik, míg 300 méter gáton a második helyet tudták megszerezni. A csapat teljes névsora tehát: Kriszt Sarolta, Tóth-Sztavridisz Szófia, Stumpf Dorka, Novák Sára és Ferencz Janka.

A dobó szakág sem maradt érem nélkül, ahol a serdülő gerelyhajító fiúk teljesítettek remekül. Közülük Grünwald Tamás szereplése mindenképp kiemelhető, aki egyéni csúccsal (49.56 m) tudta segíteni csapata eredményét. Természetesen Fodor Péter, Mihályi Nándor, Buzás Attila és Kmethy Regő is hozzátette a magáét, amivel a serdülő fiú csapat az ezüstérmet tudta megszerezni a bajnokságon. A gyalogló hölgyek is kitettek magukért a 3000 méteres táv közben. Halászy Tamara, Lesták Veronika, Fila Csenge és Lukács Gabriella alkotta négyes a második helyen zárta a versenyt, akik közül Halászy Tamara új egyénit csúcsot tudott fel állítani.

A Gödöllői EAC tehát egy aranyéremmel, négy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a hétvégét.

A sikerek kovácsai az edzői oldalról: Körmendy Katalin, Szörényi István, Máté Alpár, Gadanecz György és Kovács Gábor Krisztián voltak.