Fotóművészeti diplomát kapott Pető István

Pető István, a Közgazdaságtudományi, Jogi és Módszertani Intézet egyetemi adjunktusa a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség AFIAP (Artist of FIAP, a szövetség művésze) diplomáját kapta meg, amit a Képek a természetből című fotókiállítás megnyitóján, a Gödöllői Civil Házban vett át Danis János fotóművésztől. 

Pető István 1977-ben született Jászberényben, gyermekkorától Jászfényszarun él. A Gödöllői Török Ignác Gimnázium elvégzése után egyetemi tanulmányait is Gödöllőn, a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán folytatta, ahol jelenleg is dolgozik.

Városában a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság megalakulása óta (25 éve) segíti a szervezet fotódokumentálását és ügyviteli-, pénzügyi munkáját. A szervezet webkészítő-, fejlesztő munkatársa. Jelentős szerepet vállal a jászfényszarui egyházközség tevékenységében, s annak virtuális megjelenéséről is gondoskodik.

Hobbija középiskolás kora óta a családfakutatás mellett a fotózás. 2004-től kezdett intenzíven fotózni, s ekkor ismerkedett meg a DUFLEX fotóművészeti alkotóműhely munkájával, majd a szervezet tagja is lett. Alkotásaival nemzetközi és hazai pályázatokon vesz részt, a DUFLEX csoportos kiállítói között évente többször szerepel. Egyéni kiállítást Budapesten, Jászberényben, Gödöllőn és Jászfényszarun több alkalommal is mutatott be.

Kedvelt témái a természet (táj, lovak, madarak), egyházi és kulturális örökség, hagyományőrzés, repülők. Felvételei, melyekből ízelítőt adunk, riport és dokumentarista jellegűek.