Agrár- és Gazdaságtudományi Kar

mb. dékán: Dr. Futó Zoltán

GAZDASÁGI CAMPUS – BÉKÉSCSABA

Felvételivel kapcsolatos információ:

5600 Békéscsaba, Bajza u. 33.

Telefon: +36 (66) 524-700/6079 mellék

E-mail: info@gk.szie.hu, to_bcsaba@gk.szie.hu

Honlap: www.gk.szie.hu

 

TESSEDIK CAMPUS – SZARVAS

Felvételivel kapcsolatos információ:

5540 Szarvas, Szabadság út 1-3.

Tel.: +36 (66) 313-311

E-mail: info@gk.szie.hu, to_szarvas@gk.szie.hu

Honlap: www.gk.szie.hu

A karról röviden

A Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar az Egyetem Víz- és Környezetgazdálkodási Karának (Szarvas) valamint Egészségtudományi és Környezetegészségügyi Intézetének (Gyula) a békéscsabai Gazdasági Karba történő beolvadásával 2011. október 1-jén jött létre.

Az átalakulás nem érinti képzéseinket, azok továbbra is a kar 3 kampuszán, Békéscsabán, Szarvason és Gyulán folynak.

Békéscsabán gazdasági, műszaki és bölcsészettudományi területen, Gyulán egészségtudományi területen, Szarvason pedig a környezetgazdálkodás, környezetvédelem, vidékfejlesztés, vízgazdálkodás és agrártudományok területén folytatunk alapképzéseket és felsőfokú szakképzéseket. Békéscsabán és Szarvason az Egyetem gödöllői Gazdaság- és Társadalomtudományi Karával együttműködve mesterképzések is folynak.

Küldetésünknek tekintjük, hogy versenyképes tudással ruházzuk fel szűkebb és tágabb környezetünk továbbtanulni vágyó fiataljait, hogy a munkaerőpiacon használható szaktudást és ismereteket adjunk át részükre.

3 kampuszunkon felsőfokú szakképzésekre, alapképzési szakokra és mesterszakokra egyaránt várjuk a jelentkezőket. Békéscsabai és szarvasi modern, jól felszerelt kollégiumainkban minden igényt kielégítő szállást tudunk biztosítani. Leendő hallgatóinkat modern infrastruktúra, és színvonalas oktatás mellett pezsgő diákélet is várja.

A Kormány 1014/2017. (I.12.) Kormányhatározata alapján a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar gyulai telephelyű Egészségtudományi Intézete 2017. február 1. napjától feladat átadás keretében az egyházi fenntartásban lévő Gál Ferenc Főiskola Egészségtudományi Intézeteként működik tovább.
A Szent István Egyetem békéscsabai központú Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kara február elsejétől Agrár- és Gazdaságtudományi Kar névvel, szarvasi székhellyel működik tovább.