GMO Konferencia lesz a Budai Campuson

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán működő Deák Tibor Szakkollégium ’GMO Konferencia’ címmel konferenciát szervez, melynek fő célja egy szakmai párbeszéd megindítása az agrárium széles körében alkalmazható GMO technológia élelmiszeripari, szabályozási és gazdasági hátteréről, illetve a genetikailag módosított szervezetektől mentes termékek piaci lehetőségeiről. Az előadók között a tudományos élet képviselői mellett hatósági és ellenőrző szervezetek, valamint ipari szereplők képviselői is hallhatók lesznek. Az eseménynek nem célja az állásfoglalás sem a technológia mellett, sem ellene.

Helyszín: 1118 Budapest, Villányi út 29-43. SZIE Budai Campus 'K' épület Díszterem

Időpont: 2019. június 7. 9:00-15:30

Védnökök:
Dr. Palkovics László (rektor, SZIE)
Dr. Friedrich László (dékán, SZIE-ÉTK)
Éder Tamás (társadalmi elnök, FÉSZ)

Előadók:

  • Dr. Lakner Zoltán (SZIE ÉTK)
  • Szántó- Egész Réka (Biomi)
  • Dr. Mézes Miklós (SZIE MKK)
  • Turi Erika (Bonduelle)
  • Dr. Németh Anikó (FAO)
  • NÉBIH (előadó egyeztetés alatt)
  • Dr. Sági László (MTA MGI)
  • Bonafarm Csoport (előadó egyeztetés alatt) 

Az előadások választ adnak a genetikailag módosított élőlények élelmiszerként és takarmányként való felhasználása/mellőzése kapcsán felmerülő jogi, technológiai, fogyasztói megítélés, marketing, stb. területek kérdéseire. Ezen felül az agráripar szakemberei kerekasztal-beszélgetés során vitatják meg álláspontjukat a témában. 

A rendezvényre szeretettel várjuk a sajtó munkatársait. Fényképek, illetve video- és hangfelvételek készítése engedélyezett, azonban a konferencia zavartalan lebonyolítás érdekében kérjük, hogy tevékenységükkel ne hátráltassák az előadásokat. Beleegyezésük esetén az előadókkal interjú készítésére lesz lehetőség a konferencia szüneteiben, azonban ezek egyéni véleménynek minősülnek, a szervezők álláspontját Gál János, a Deák Tibor Szakkollégium elnöke képviseli. 

Felmerülő kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a lent megadott elérhetőségeken.

A rendezvény  ingyenes, de az alábbi űrlap kitöltésével regisztrációhoz kötött.

Regisztráció

A programváltozás jogát fenntartjuk.

A rendezvény támogatója a Bonafarm Csoport.