Három-három érem az Ifi és Junior Liga Döntőkön

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezték az Ifjúsági és Junior Liga Döntőket a Lantos Mihály Sportközpontban, ahol a GEAC ifi és junior korú atlétái is három éremmel gazdagodtak.

A múlt heti országos bajnokság után ismét aranyat ünnepelhetett Bánovics József, aki rúdugrásban tovább javította egyéni csúcsát (475 cm), ezzel elhódítva az Ifjúsági Liga Bajnoki címét. Soos Levente ezúttal 55 másodperces időeredményével a második helynek örülhetett 400 méter gáton. Az ifiknél a harmadik érmet Simonváros Zille biztosította be a GEAC számára, aki rúdugrásban 341 centimétert átugorva a harmadik helyen végzett.

A junioroknál Dobránszky Laura idei legjobbját futotta 100 méter gáton, ami csupán egyetlen századdal maradt el az első helytől. Laura másnap a 200 méteres síkfutásban állt rajthoz, ahol az ötödik pozícióban érkezett a célba, beállítva eddigi legjobbját a távon, ami 25,83 másodperc. Galkó Csongor megtudta ismételni azt, ami az országos bajnokságon is sikerült: harmadik helyen ért be 3000 méteres akadályfutásban. Dobó szakágban is sikerült érmet ünnepelni, Mihajlovic Alex jóvoltából, aki szinte végig stabilan versenyezve, 59,32 méteres dobásával szerezte meg a bronzérmet.

További értékes helyezések közé tartozik az ifi korosztályt képviselő Szőke-Kiss Jácint negyedik helye 2000 méteres akadályon, valamint a szintén ifi Ladányi Viktor, aki rúdugrásban szerzett negyedik helyet. Eszenyi Napsugár is helytállóan szerepelt: gerelyhajításban az ötödik, diszkoszvetésben pedig a negyedik helyet szerezte meg.

A sportolókat Körmendy Katalin, Máté Alpár, Gadanecz György és Kovács Zoltán segítették a felkészülésben.

A hétvégi verseny keretei között rendeztek Válogatott váltóversenyt is, amiben Karakasné Hasznos Jutka tanítványa, Nádházy Evelin, illetve Körmendy Katalin tanítványa, Pótha Johanna is részt vett. Johanna a győztes U23-as válogatott tagja ként futott, míg Evelin a második helyen beérkező felnőtt váltóban szerepelt.