Hatvan éves a gödöllői Egyetem téri Óvoda

Június 2-án ünnepelte fennállásának 60. évét az Egyetem téri Óvoda Gödöllőn. Az óvoda munkatársait Tóth Tibor alpolgármester, Mezei Tibor, a Szent István Egyetem főtitkára és dr. Villányi László, a SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának dékánja köszöntötte. A meghitt hangulatú ünnepségen a gyerekek, a Waldorf iskola tanulói, az óvoda pedagógusai és a szülők is műsort adtak.

Tóth Tibor az óvoda dolgozóinak elszántságát, odaadását és szakmai felkészültségét méltatta, s kiemelte az óvónők, a gyerekek és a szülői közösség együttműködését.  Mezei Tibor és dr. Villányi László megemlékeztek arról, hogy az egyetemi oktatók és kutatók több generációja koptatta az óvoda felszerelését, a mai szülők egy részének már a szülei is itt cseperedtek fel. Hangsúlyozták, hogy az óvoda néphagyományőrző nevelési programja nemzetközi elismertséghez juttatta az intézményt, amely hosszú időn át a Gödöllői Agrártudományi Egyetem kebelén belül működött, majd a kilencvenes évek második felében került önkormányzati kézbe.

Az ünnepségen bemutatott videón volt és jelenlegi óvodavezetők foglalták össze munkájukat, a szülők pedig az érzéseiket tolmácsolták. Az óvónők olyan cserepes növényt kaptak, melynek papírból készültek a levelei, s minden egyes levélre gyermekük gondolatait jegyezték fel a szülők.