Híreink

Huszonkét nyertes csapat a VI. SZIE Regattán

Csak Csajok, Cápászok, MKK HÖK, Tudományos Bárka, Gépész Ladik, GTK-sokk, BOAT-ladozók, Budai Campus Csónak, Vikings of the  Buttless Lake, Budai Campus 2, Reagattás(z)ok, Közgazd(ászok), Sapientia, Zentai Pálinkásokk, Kancellári Romboló, II. Rákóczi Ferenc KMF, Poseidon, Hullámrecsentők, Selye János Egyetem, Nemzetközi Vizek, Doktoranduszok, Despacito. Ezek a csapatok alkották a VI. SZIE Regatta mezőnyét az Agrár- és Gazdaságtudományi Kar szarvasi kampuszán június 23-26-ig zajló sportprogramnak.

Pályázati Felhívás - Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram

A magyarországi és külhoni magyar tannyelvű felsőoktatási intézmények közötti kölcsönös hallgatói mobilitások rendszerének megteremtése, az egységes Kárpát-medencei felsőoktatási tér kialakítása.A hallgatóknak a 2017/2018-as I. félévben a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen van lehetőségük  egy hónapot eltölteni.

Szarvasra látogatott Hargita Megye Tanácsának elnöke

Mezőgazdasági kísérleti projekteket tekintett meg és együttműködési lehetőségekről egyeztetett Borboly Csaba a Szent István Egyetem Szarvasi Campusán. Hargita Megye Tanácsának elnökét Magyar Ferenc főigazgató, Dr. Futó Zoltán mb. dékán, Terbe Tibor, a SZIE Nonprofit Kft. ügyvezetője, illetve Gajda Róbert, a Külgazdasági és Külügyminisztérium politikai tanácsadója fogadta.

Nemzetközi Cseresznye Szimpózium Japánban

A Nemzetközi Kertészeti Tudományos Társaság (ISHS) 2017. június 5–9 között tartotta 8. Nemzetközi Cseresznye Szimpóziumát Japánban a cseresznyetermesztéséről híres Yamagata városában.

Tízből a harmadik legszebb a gödöllői kampusz

Az eduline.hu a múlt héten szavazást indított; arra volt kíváncsi a felsőoktatási hírportál, hogy a legnagyobb magyarországi egyetemek közül olvasóik szerint melyiknek van a legszebb campusa.

Tartalmas évet zárt a Vidékfejlesztési Szakkollégium

A 2016/2017-es tanév mozgalmasan telt a Szent István Egyetem Vidékfejlesztési Szakkollégiuma számára.

Kertészkari hallgató előadása az Akadémián

Az MTA székházában június 19-én rendezik az Országos Tudományos Diákköri Tanács által meghirdetett TDK Prezentációs Díj-verseny döntőjét. A verseny keretében a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 16 szekciójának jelöltjei – szekciónként egy-egy előadás – közül a zsűri összesen három előadásnak ítéli oda a TDK Prezentációs Díjat.

Tehetséggondozási elismerés

Az MTA székházában adták át június 16-án a Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért elnevezésű díjakat, amelyekkel 50 tehetséggondozó, tehetségfejlesztő és tehetségsegítő szakember, köztük dr. Heltai Miklós,

Véget ért az egyetem 2016/2017. tanéve

Június 16-án, a Szent István Egyetem Szenátusának nyilvános ünnepi ülésével véget ért az intézmény 2016/2017. tanéve. Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és dr. Tőzsér János rektor beszéde után doktorokat avattak, habilitációs okleveleket és egyetemi, majd állami kitüntetéseket adtak át a gödöllői aulában.

Legyen a Szent István Egyetem a legszebb magyar kampusz!

Szépség és tudomány! Kétség sem férhet hozzá, hogy ezek a kifejezések együtt az egyetemekre illenek.

Új-zélandi–ausztrál kormányzati delegáció szakmai látogatása a SZIE Kertészettudományi Karán

Szokatlan megkeresés érkezett 2017 februárjában a SZIE Kertészettudományi Kar Rovartani Tanszékére: Ken Glassey, az új-zélandi Elsődleges Iparágak Minisztériumának (Ministry for Primary Industries) vezető tanácsadója afelől érdeklődött, hogy Magyarországon milyen mértékben elterjedt, ill. mennyire mondható tömeges előfordulásúnak az ázsiai márványospoloska (Halyomorpha halys).

Pályázati felhívás a Földművelésügyi Minisztérium és a NAIK által Ifjú Agrárkutatók részére

A „Fogadj örökbe egy Furmintot” kezdeményezés célja, hogy támogassa a hazai felsőfokú agrárképzésben dolgozó ifjú oktató-kutató szakembereket, illetve olyan frissen végezett hallgatókat, akik elég

Naplemente piknik Gödöllőn, az Egyetemi Víztorony kertjében

Az év legrövidebb éjszakája június 21-én lesz. Kezdjük ezt az éjszakát azzal, hogy megnézzük, milyen a naplemente az Egyetemi Víztoronyból.

A Bátyai tanulmányok c. kötet bemutatója

A 2016-os bátyai falukutató tábor kutatási eredményeit feldolgozó Bátyai tanulmányok c. kötet bemutatójára a GTK Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Szénay-termében került sor. Bátya Bács-Kiskun megyében, Kalocsa mellett fekvő, kétnyelvű falu, ahol magyar és rác (bunyevác) lakosság keveredik évszázadok óta, de az ezredforduló után a cigány népesség is megjelent.

Kampány a hatékonyabb munkavédelemért

A munkavédelem legyen mindannyiunk mindennapi ügye – ezzel a felhívással zárta dr. Simon Attila István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára a Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága kampány nyitókonferenciáját június 13-án Gödöllőn. A tárca, a Szent István Egyetem és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével zajló program célja a mezőgazdasági munkahelyi balesetek számának csökkentése az ágazati szereplők tudatának formálásával.

Gyászhír – elhunyt dr. Fekete József ny. egyetemi tanár

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy dr. Fekete József, a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Talajtan és Agrokémia tanszékének ny. egyetemi tanára június 5-én, életének 81. évében elhunyt.
 

Gyászhír – Elhunyt dr. Beer György professzor emeritus

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 90. évében elhunyt dr. Beer György, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának professzor emeritusa. Beer professzor 1927. január 20-án született Budapesten. Gépészmérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetem Gépgyártástechnológia Szakán 1951-ben szerezte. 1959-ben mezőgazdasági műszaki doktori címet, majd 1975-ben kandidátusi fokozatot szerzett.

Műegyetemi elismerés dr. Farkas István professzornak

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának Tanácsa dr. Farkas Istvánnak, a SZIE Gépészmérnöki Kar professzorának GPK Bánki Emlékérmet adományozott június 9-én.

A Nap Napja

A napenergia-hasznosítás hazai és nemzetközi helyzetképéről, energiapolitikai aktualitásairól és a hálózattal együttműködő fotovillamos rendszerek optimalizálásáról tartanak előadásokat a Szent Ist

Oldalak