Híreink

OTDK: Agrártudományi Szekció Debrecenben

Tizenkét év után ad újra otthont a Debreceni Egyetem az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekciójának. Április 16-18. között 27 tagozatban minden eddiginél több, csaknem 300 hallgató, köztük nagy számban a Szent István Egyetemről érkezett fiatal mutatja be kutatási eredményeit az agrárkaron.

Megjelent a „Talaj nélküli zöldséghajtatás” című szakköny második kiadása

Zöldségtermesztésünk belső- és exportpiacait csak úgy képes a jövőben megtartani, ha a termelési költségek leszorítása mellett, a termesztéstechnológia fejlesztésével a termésminőséget, a termésátl

Megrendezésre kerül a 29. EURASHE Annual Conference

A gyakorlatorientált felsőoktatási intézmények európai hálózatának felkérésére a EURASHE és a Magyar Rektori Konferencia 2019. május 15-17. között rendezi meg Budapesten a EURASHE éves konferenciáját, melynek mottója: ‘Future Students. Future Universities. Future Jobs. Professional Higher Education in the changing world.’  

Megindult a jelentkezés a VIII. SZIE Regattára

A Szent István Egyetem 2019. június 21-23-án, immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg nagyszabású sárkányhajó regattáját a szarvasi Holt-Körösön, melyre megkezdődött a jelentkezés.

Egy hét a Nestlé vezetői között

Izgalmas programot indítottott a Nestlé és a Szent István Egyetem Deák Tibor Szakkollégiuma: 2019 tavaszán az intézmény három fiatal hallgatója tölt egy-egy hetet három helyszínen – a közpo

Közös versmondás a Magyar Költészet Napján

Vadászkürtösök hangjára kezdődött tegnap délután a Magyar Költészet Napja alkalmából meghirdetett közös versmondás a Gödöllői Campus díszudvarában.

Pályairány kijelölése a Szent István Egyetem Állásbörzéjén

Az állásbörzék csaknem másfél évtizede kapcsolódnak a magyarországi felsőoktatási rendszerhez. Az idei esztendőben sincs ez másképp, hiszen számos egyetem, így a Szent István Egyetem is, teret adott a munkaerő-piaci „egymásra találás” ezen formájának. A Szent István Egyetem (SZIE) Állásbörzéje 2019. április 10-én 10 órakor nyitotta meg kapuit Gödöllőn, ahol több mint félszáz kiállítóval és közel 800 állásajánlattal, számtalan gyakornoki lehetőséggel és különleges programokkal várták az érdeklődőket az egynapos rendezvényen.

Belgiumi ösztöndíjlehetőség posztdoktor kutatók részére

A Wallonia-Brussels International (WBI) kiválósági ösztöndíjfelhívást tett közzé a belgiumi vallon közösség valamelyik felsőoktatási intézményében 2019. október és 2020.

A SZIE küldöttsége látogatást tett az Uráli Állami Agráregyetemen

Jekatyerinburgba, az Uráli Állami Agrártudományi Egyetemre látogatott március 18-22. között a Szent István Egyetem hatfős küldöttsége. A dr.

Együttműködés a hallgatók egészségének megőrzéséért

Együttműködési megállapodást kötött április 5-én, Gödöllőn, dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora és dr.

Közös versmondás a Magyar Költészet Napja alkalmából

Tisztelt Oktatók, Hallgatók, Egyetemi Polgárok!

A Magyar Költészet Napja alkalmából hagyományos közös versmondásra hívunk minden egyetemi polgárt.

Júliusban kerül megrendezésre a Szellemi Sportok Egyetemi Európa-bajnoksága

2019. július 24-28. között rangos nemzetközi sporteseménynek ad otthont a Testnevelési Egyetem: a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel együttműködésben itt kerül megrendezésre a Szellemi Sportok (Bridzs és Sakk) Egyetemi Európa-bajnoksága. Sakkban 2 fős csapatok jelentkezését várják a női és férfi tornára egyaránt, míg bridzsben 4-6 fős csapatok nevezhetnek. 

Liliomfa-virágzás a SZIE Gödöllői Botanikus Kertjében

Virágba borult a Gödöllői Botanikus Kert Liliomfa gyűjteménye, aminek megtekintésére minden érdeklődőt szeretettel várunk! A gyűjtemény április 6-án (szombaton) is látogatható lesz 10-16 óráig.

Kiállítás nyílt az építész Árkay család munkásságáról

A XX. század első felének meghatározó építészdinasztiájáról, az Árkay család munkásságáról szóló makett- és makett-fotó kiállítása nyílt az Ybl Miklós Építéstudományi Kar Építészmérnöki Intezetének szervezésében, Benárd Aurél DLA építész egyetemi docens rendezésében. Árkay Aladár születésének tavaly ünnepeltük 150 éves évfordulóját.

Digitális mezőgazdasági inkubációs workshop Gödöllőn

A Szent István Egyetem adott otthont 2019. március 3-5. között a digitalizáció mezőgazdasági alkalmazási lehetőségeit feltáró inkubációs workshopnak, amelyet a Nemzetközi Visegrádi Alap (International Visegrad Fund) támogatott és az albán RASP (Rural Association Support Programme) konzorciumvezető szervezett.

A SZIE sikerei az APAIE2019 Nemzetközi kiállításon

Az APAIE évente megrendezésre kerülő felsőoktatási konferencia és vándorkiállítás az ázsiai és csendes-óceáni térségben, mely idén 2019. március 25-29.

Oldalak