Híreink

A Szent István Egyetem csapatai taroltak az egyetemisták agrárversenyén, az Agrovirtuson

A Szent István Egyetem csapatának győzelmével, érdekes projektötletekkel és izgalmas látványvilággal zárult a szeptember óta tartó Agrovirtus versenysorozat és akadémia, melynek fókuszában a hallgatók agrár-vállalatirányítási készségeinek fejlesztése és projektszemléletének formálása állt.

Pályázati Felhívás - Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram, Részképzési pályázat, 2019/2020-as tanév II. félév

Pályázati Felhívás
Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram
Részképzési pályázat, 2019/2020-as tanév II. félév

Érdekelnek a mobilitás programok? 

Az Oktatásért Felelős Miniszter által kiírt és támogatott Makovecz Hallgatói Ösztöndaíjprogram (magyar nyelvű képzést folytató külhoni és magyarországi felsőoktatási intézmények közötti együttműködés) keretében most egy különleges mobilitási programban vehetsz részt, ugyanis a 2019/2020-as tanév II.félévében Erdélyben vagy akár Kárpátalján tanulhatsz, mely során rövidebb időtartamú – egy hónapos – vagy teljes féléves részképzésben is részt vehetsz.

A részletekért keresd fel a Szent István Egyetem Kárpát-medencei Agrár és Vidékfejlesztési Innovációs Központ honlapját:

http://kavik.szie.hu/makovecz-program/

 

Kínai agrár delegáció a Kertészettudományi Karon

A Kertészettudományi Karon 2019. november 12-én tett látogatást a kínai Jiangxi tartományi kongresszusának 6 fős agrárügyekben érdekelt delegációja. A látogatáson részt vett LUO Qing a Kínai Nagykövetség tudományos és technológiai attasé is.

A kölcsönös bemutatkozások után Dr. Varga Zsuzsanna nemzetközi dékánhelyettes mutatta be a Kertészettudományi Kart, majd Dr. Hrotkó Károly ismertette a cseresznyetermesztéssel kapcsolatos kínaiakkal közös projektjét és az elért eredményeket.

Lezárult a hazai zöldségek és gyümölcsök versenyképességét elősegítő projekt a Szent István Egyetemen

A magyar zöldség- és gyümölcstermesztés fejlesztését célzó projekt zárásaként élelmiszeripari konferenciát rendeztek 2019. november 14-én a Szent István Egyetem Budai Campusán. A rendezvényen többek között a postharvest technológiák fejlesztése, a legmodernebb érzékszervi vizsgálatok és az eredet-meghatározás térinformatikai támogatása is szóba került. A 389.746.546 forintos beruházás az Egyetem által elnyert VEKOP-2.3.3-15-2017-00022 számú Európai Uniós projekt keretében valósult meg.

Egyeztetések indultak az ipari és duális PhD képzésről

A BME és az ELTE Doktorandusz Önkormányzat közös szervezésében november 16-17. között Budapesten került megrendezésre a Doktoranduszok Országos Szövetségének VII. Mérföldkő Konferenciája. A rendezvényen bejelentésre került, hogy a Doktoranduszok Országos Szövetsége és az Innovációs és Technológiai Minisztérium között egyeztetések indultak az ipari és duális PhD képzés bevezetése érdekében. Ezek közös célja az ipari szerepvállalás akadémiai szférában való elmélyítése, a kutatási eredmények ipari célú hasznosítása, a magasan képzett humánerőforrás rekrutáció támogatása, a doktori képzés hozzáférhetővé tételének fokozása, valamint a fiatal kutatói életpálya szakmai-tudományos spektrumának bővítése.

Húsz éves jubileumát ünnepelte a kárpátaljai kertészmérnök képzés

Kétnapos konferenciát tartottak 20 éves a kertészmérnök képzés a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán címmel 2019. november 15-én és 16-án Beregszászban a magyar tudomány napja, valamint a Szent István Egyetem (SZIE) kihelyezett kertészmérnöki képzésének huszadik évfordulója alkalmából. A főiskola a kezdetek óta ad helyet az egyetem kihelyezett képzéseinek, s együttműködő partner a SZIE Kárpát-medencei hálózati rendszerében.

XIV. Növényorvos Nap Gödöllőn

A Szent István Egyetem aulája adott otthont november 14-én a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara XIV.

Himalájai cédrust ültettek a Gödöllői Botanikus Kertbe

Himalájai cédrussal gazdagodott a Gödöllői Botanikus Kert november 13-án. A Folly Arborétum által adományozott fenyőt Weeber István agrármérnök, a Szent István Egyetem volt hallgatója kapta a 2018-ban elnyert Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív Díjjal együtt a lapostetős gyártócsarnokok permetező öntözéses hűtésére kidolgozott találmányáért.

Hadtudományi előadások a Gödöllői Campuson

A Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) szervezésében, a NATO alapításának 70. és hazánk csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából november 12-én ismeretterjesztő előadásokat tartottak a Szent István Egyetem Gödöllői Campusán.

Előadói lehetőség a TECHference konferencián

2020. március 11-12 közt a siófoki Hotel Azúrban kerül megrendezésre Magyarország legújabb összipari és technológiai konferenciája és kiállítása, a TECHference. A kétnapos rendezvényen szakértői előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken és kötetlen beszélgetéseken kerülnek terítére az ipar 4.0. legújabb megoldásai, az IoT, a BigData, a mesterséges intelligencia, a logisztika, a robotika, a virtuális valóság, az elektronika, a fém-megmunkálás, az energetika. A szervezők lehetőséget biztosítanak arra, hogy Egyetemünk munkatársai, oktatói 30 perces előadás keretében mutassák be innovációjukat, ipar 4.0. megoldásaikat vagy előre mutató szolgáltatásaikat.

Tudományos generációk találkozása a Szent István Egyetemen

A Szent István Egyetem tradicionális rendezvényét, a Szent István Előadást idén dr. Csányi Sándor professzor, a Vadvilág Megőrzési Intézet igazgatója tiszteletére rendezték meg a mai napon, Gödöllőn. Az Egyetem vezetősége minden évben olyan professzort kér fel az ünnepélyes esemény megtartására, akinek kiemelt munkássága és szaktekintélye méltó a Szent István Egyetem küldetéséhez és hagyományaihoz. 

November 20-án mérik össze tudásukat az Agrovirtus döntősei

A tavalyi évben nagy sikert aratott, Agrovirtus – Egyetemek közötti digitális agrártechnológiai verseny döntője idén is megrendezésre kerül Gödöllőn a Szent István Egyetem Tudástranszfer Központjában. A 2019. november 20-i döntőn (melynek selejtezőjében mintegy 100 csapat versenyez) az ország legjobb egyetemista csapatai mérik össze szakmai tudásukat.

Summa UniCafé – új hallgatói közösségi tér Gödöllőn

Hosszú évek szünete után újra van élet a Gödöllői Campuson az Alma Mater étterem alatti helyiségben, amely korábban is a hallgatók szórakozását szolgálta. Kedd délután megnyílt a Summa UniCafé egyetemi kávézó és bár, amit este máris bulival vettek birtokba az egyetemisták.

Kitüntetések a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége kiemelkedő életműve elismeréseként Eötvös József-koszorúval tüntette ki Dr. Jolánkai Márton egyetemi tanárt, Mezőfi László tudományos segédmunkatársnak pedig Jermy Tibor-díjat adományozott a Magyar Tudomány Ünnepe 2019-es rendezvénysorozat nyitóünnepsége alkalmából.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány november 15-ig meghosszabbította szakmai gyakorlati felhívását

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány pályázatot hirdet, hogy az általa nyújtott támogatás terhére, természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, zöld innovációval kapcsolatos témában támogasson a gyakornoki pozícióktól függően egy év alatt 20 kiválasztott tehetséges hallgatót, hogy nekik minden esélyük meglegyen a minőségi szakmai tapasztalatra, kapcsolatépítésre és akár egy szakirányú főállásra a tanulmányai végeztével. Ebben a programban hazai szakcégeknél és más környezetvédelmi, vízügyi fókuszú szervezeteknél változatos szakmai gyakorlati lehetőségek várják a pályázókat több képzési területről is.

Agrárakadémia lesz Székesfehérváron

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében megrendezésre kerül az Agrárakadémia Fórum, melynek témája az Agrárminisztérium 2020-ra meghirdetett fásítási programjához, illetve a Virágos Magyarország környezetszépítési versenyben elért székesfehérvári sikerhez kapcsolódik.

Pályázati felhívás Dimény Imre Ösztöndíjra a 2019/2020. tanévre

A Szent István Egyetem Szenátusa a hátrányos helyzetű hallgató vagy hátrányos helyzetű térségből származó hallgató részére Dimény Imre Ösztöndíjat alapított azzal a céllal, hogy elősegítse az érintettek felsőoktatásban való részvételét. Az Ösztöndíjat teljes idejű (nappali tagozatos), alap- vagy mesterszakon, osztatlan képzésben részt vevő hallgató nyerheti el pályázat útján egy tanév időtartamra. A pályázati feltételek a mellékelt dokumentumban olvashatók.

Hiánypótló egyetemi kávézó és bár a Gödöllői Campuson - Meghívó

Holnap megnyitja kapuit a Summa UniCafé egyetemi kávézó és bár a Gödöllői Campuson, mely jó minőségű kreatív ételeket és kiváló szórakozási lehetőségeket kínál a vagányan elegáns környezetben.

Fotóművészeti diplomát kapott Pető István

Pető István, a Közgazdaságtudományi, Jogi és Módszertani Intézet egyetemi adjunktusa a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség AFIAP (Artist of FIAP, a szövetség művésze) diplomáját kapta meg, amit a Képek a természetből című fotókiállítás megnyitóján, a Gödöllői Civil Házban vett át Danis János fotóművésztől. 

Oldalak