Híreink

Egyetemünkön járt a moldáv nagykövet

A Moldáv Köztársaság nagykövete udvariassági látogatásra érkezett intézményünkbe. Őexcellenciája Oleg Tulea hivatali elfoglaltsága miatt a nemzetközi évnyitónkra nem tudott eljönni, de fontosnak tartotta, hogy az eseményt követően mielőbb tiszteletét tegye a Szent István Egyetemen.

Megállapodást kötött az egyetem a Ménesbirtokkal

Tőzsér János, a Szent István Egyetem (SZIE) rektora, Magyar Ferenc, az intézmény kancellárja és Pap István, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója együttműködési megállapodást írtak alá október 17-én Gödöllőn. A ménesbirtok tangazdasági terepi gyakorlati helyet ajánl fel az egyetem hallgatói számára, az együttműködés keretében duális és kooperatív képzések indulhatnak, valamint a kutatás-fejlesztés területén is jelentős eredmények várhatók.

Őszi verseny és vásár a Budai Campuson

Az ősz színeiben pompázó Budai Campus október második hétvégéjén még szebb öltözékben díszelgett: a Kertészettudományi Kar Dísznövény-termesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar Díszkertészek Szövetsége támogatásával péntektől vasárnapig 23. alkalommal szervezték meg a szakképző intézmények tanulóinak Országos Ifjúsági Kegyeleti és Őszi Virágkötészeti Versenyét és szakmai találkozóját.

Október 28-án Zöldgömb Fesztivál

Október 28-án immár második alkalommal nyitja meg kapuit a Zöldgömb Fesztivál, melyhez a Szent István Egyetem is csatlakozott izgalmas programjaival. Töltse velünk a napot és tudjon meg többet arról, hogyan óvhatja meg Ön is bolygónkat, környezetünket! Játék és sok-sok nyeremény mellett, akár az egész család számára kínálunk hasznos érdekes és szórakoztató programokat, ismeretterjesztő előadásokat.

#ErasmusDays

Október 12-13-án 37 ország több mint 1.300 eseményéhez csatlakozva idén először Magyarországon is megrendezésre került az #ErasmusDays, melynek keretében minden az Erasmus+ projektekről szólt ezen a két napon. A Szent István Egyetem is csatlakozott az eseményhez, a földszinti Rektori Díszteremben tartott egy napos rendezvényével. A pályázati tudnivalókról tartott prezentációk után tíz különböző országban eltöltött mobilitásokról hallhattak előadásokat az érdeklődők. A pályázással kapcsolatos részletes információk megtalálhatóak az osztondijak.szie.hu oldalon.

2018 Növényvédelmi Fotója pályázat

Az AgrárUnió 2018 tavaszán KárKép.hu néven indította el tematikus növényvédelmi weboldalát, ahol sok-sok fényképfelvételen keresztül mutatják be a mezőgazdasági termelésnek ezt a meghatározó fontosságú részét. E kezdeményezés kapcsán hirdetik most meg a 2018 Növényvédelmi Fotója című pályázatot, melyre olyan növényvédelmi témájú képeket várnak, amelyek gyomirtással, rovarkártétellel vagy gombabetegségekkel kapcsolatosak. A fő cél nem a profi elkészítésű felvételek díjazása, hanem azoké, amelyek „életszagúak”, és bemutatják a növényvédelmi munka nehézségeit, a jó minőségű termésért folytatott küzdelmet.

HM-SZIE stratégiai együttműködés

A Honvédelmi Minisztérium és a Szent István Egyetem közötti stratégiai együttműködési megállapodást írt ma alá Gödöllőn Szabó István honvédelmi ügyekért felelős államtitkár, Tőzsér János rektor és Magyar Ferenc kancellár.

Nemzetközi tanévnyitó ünnepély és a Palesztin Terem átadása 2018

A Szent István Egyetem nemzetközi tanévnyitóját 2018. október 5-én tartotta az Aulában. A 2018/19-es tanévre 88 országból érkezett 1088 nemzetközi hallgató a SZIE-re, akik a különböző ösztöndíj-lehetőségeknek köszönhetően rész-, illetve teljes képzésben vehetnek részt alap, mester és doktori szinten.

Egyetemünk hallgatója 2018 Ifjú Kócsagőre

Fertőújlakon, a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban rendezték meg az idei Ifjú Kócsagőr Program országos döntőjét. A résztvevők háromnapos program keretében mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat. A hatodik alkalommal megrendezett országos rendezvény győztese Horváth Enikő természetvédelmi mérnök szakos lett, akit Bartha István önkormányzati természetvédelmi őr készített fel.

Megalakult az informatikai cégeket és szakmai műhelyeket tömörítő Mesterséges Intelligencia Koalíció Balatonfüreden

Megalakult a Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció) Balatonfüreden. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta, a koalíció magalapításában ölt testet Magyarország válasza a mesterséges intelligencia generálta kihívásokra, platformot teremtve az ezen területen dolgozó szervezetek együttműködéséhez. A Szent István Egyetem a Mesterséges Intelligencia Koalíció egyik alapítótagja.

Pályázat Szent István Ösztöndíjra 2018/2019. tanévre

A Szent István Egyetem alapító okiratában foglaltak alapján a rektor pályázatot hirdet a Szent István Ösztöndíj elnyerésére a 2018/2019-es tanévre.

Együttműködési nyilatkozatot írt alá a SZIE és a Purdue Egyetem

Együttműködési nyilatkozatot írt alá a Szent István Egyetem és az Indiana állambeli Purdue Egyetem. A dr. Tőzsér János rektor által aláírt dokumentum a korábbi együttműködést megerősíti és a célkitűzéseket konkretizálva közös kutatási és képzési program kidolgozását irányozza elő. A megállapodás része annak a folyamatnak, amely Magyarország és Indiana Állam gazdasági együttműködésének erősítését célozza.

SZIE-s sikerek a MÉK-MÉSZ Diplomadíj pályázatán

A Magyar Építész Kamara és a Magyar Építészek Szövetsége által meghirdetett Diplomadíj pályázatra idén 92 pályamű érkezett. A beérkezett terveket négy téma szerint csoportosították (építészet - műemlékvédelem együtt, belsőépítészet, terület- és településtervezés, táj- és kertépítészet), melyeket külön szakértő zsűri bírált. A MÉK Településtervezési diplomadíját Lakner Lóránd László, a Táj- és Kertépítészeti Tagozat Diplomadíját Kelemen Edmond István, a Táj- és Kertépítészeti Tagozat tagozati dicséretét Tahi-Tóth Orsolya, az Építész Fődíjat pedig Mészáros Mónika kapták.

Egyetemünk a HVG Állásbörzén

A Szent István Egyetem az idei esztendőben is részt vett a HVG Állásbörze Országos  Képzési és Karriernapokon, mely esemény 23. alkalommal került megrendezésre a Papp László Sportarénában. A kétnapos rendezvényt közel 14 ezer látogató kereste fel, ahol a vállalatok mellett képzőhelyek is bemutatkoztak.  

Magyar éremeső a szakmák Európa-bajnokságán

A magyar Mechatronika csapat első helyezést ért el az EuroSkills verseny döntőjén, melyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezett meg szeptember 26-28. között. A csapatot Dr. Jánossi László, a Szent István Egyetem Mechatronika tanszék vezetője készítette fel.

A Szent István Egyetem csatlakozott az 5G Koalícióhoz

A Szent István Egyetem felvételt nyert a Digitális Jólét program által kezdeményezett Magyarországi 5G Koalícióba (5GK), ezzel pedig 65 tagúvá vált a szervezet. A gödöllői székhelyű felsőoktatási intézmény célja, hogy a hallgatók már az egyetem falai között megismerjék a modern, digitális és innovatív agrár-szektort, hiszen a high-tech informatika elválaszthatatlan a mezőgazdaságtól, mint megannyi más szakterülettől. Mint ismeretes, a digitalizáció által eredményezett változások hatásai jelentősen átalakítják az agrárágazat technológiai és gazdasági folyamatait, a foglalkoztatást, valamint a társadalmi kapcsolatokat.

Dr. Palkovics László a Szent István Egyetem új rektora

Áder János köztársasági elnök a mai napon a Szent István Egyetem rektorává nevezte ki dr. Palkovics László egyetemi tanárt, a Budai Campus rektorhelyettesét a Sándor-palota Tükörtermében.

Országos Logisztikai Hallgatói Konferencia

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság az Országos Hallgatói Konferencia nappali tagozatos és 26 év alatti esti vagy levelező hallgató résztvevőit idén is ingyenesen látja vendégül a háromnapos kongresszus teljes első napján.

Oldalak