Híreink

Diplomaátadó ünnepség a Kertészettudományi Karon

2019. február 6-án a Kertészettudományi Kar Oklevélátadó Ünnepélyes Kari Tanácsülést tartott a 2017/2018. tanév második félévében és a 2019/2019. tanév első félévében végzett hallgatóknak.

A jövő technológiai a Csodák Palotájában

A jövő technológiái címmel 2019. február 19-én 9 órától első alkalommal kerül megrendezésre a Szent István Egyetem tudományos napja a Csodák Palotájában. A program részeként interaktív állomások, előadások, bemutatók várják az érdeklődőket. A jövő technológiái rendezvény kiváló alkalmat jelent arra, hogy az iskolai tananyagokat gyakorlati ismeretekkel egészítsék ki a tanulók, felfedezzék a szakemberek által alkalmazott legújabb eljárásokat, s iránymutatást kapjanak a pályaválasztás terén.

Űrakadémia Klub

A Magyar Asztronautikai Társaság és a Space Generation Advisory Council kollaborációjában jött létre az Űrakadémia nevű kezdeményezés, mely egy hétnapos tábor egyetemistáknak szervezve. Ennek egy évközbeni eseménye az Űrakadémia Klub, amely ingyenes, ismeretterjesztő előadások keretében igyekszik megismertetni a 18-35 éves fiatalokkal az űrkutatás jelenét, és igyekszik kedvet csinálni ahhoz, hogy részt vegyenek annak jövőjében. A klubon elhangzó előadások az űrtevékenység sokszínű világába engednek betekintést, mely érdekes lehet jogász, orvosi vagy mérnöki nézőpontból is.

Vajdaságban indult meg a Kárpát-medencei falugazdászok képzése

A magyarországi Agrárminisztérium jóvoltából több mint száz külhoni szakember láthatja el fontos információkkal és a gazdálkodáshoz szükséges tanácsokkal a határon túl élő magyar termelőket a Kárpát-medencei Falugazdász Program keretében. A külhoni falugazdászok képzését a Szent István Egyetem (SZIE) valósítja meg Kárpát-medencei szakmai partnereinek bevonásával.

A tudás ünnepe a SZIE-n

Tizenkét szekcióban mutatkoztak be a Szent István Egyetem Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját nyert hallgatói február 8-án a Gödöllői Campuson.

Tudománynépszerűsítés felsőfokon

A Csodák Palotája együttműködési megállapodást kötött – a felsőoktatási intézmények közül elsőként – a Szent István Egyetemmel, a mai napon.

SZIE Sport – Fedettpályás versenyek

Miközben az emberek túlnyomó többsége még csak a tavaszt várja, fedettpályán atlétikai nagyüzem zajlik.  A város és az ország egyik legjobb sport műhelye az egyetemi atlétikai klub, a GEAC. Dr. Kriszt Balázs egyetemi docens, az atlétikai szakosztály vezetőjének segítségével az egyetemi honlapon is szeretnénk az eredményeket megismertetni az egyetemi közvéleménnyel.

Országos Innovációs Fórum lesz a Szent István Egyetemen

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) Országos Innovációs Fórumot szervez Magyarország újjá szerveződő innovációs ökoszisztémájának bemutatása, valamint a megújuló KFI pályázati rendszerrel kapcsolatban felmerülő igények felmérése céljából. Az összes megyét érintő, széleskörű összefogással megvalósuló rendezvénysorozat kiemelt szakmai partnere a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Egyetemünk emeritus professorát, Kállay Miklóst életműdíjjal tüntették ki

A Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelte az I. Kárpát-medencei Borrendek találkozója keretében Balatonfüreden az Anna Grand Hotelben.

FameLab – Tudományról kreatívan 2019-ben is!

A FameLab a világ egyik vezető tudomány-kommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait - azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak
beszélni fontos témákról. Világszerte egyre nagyobb szükség van arra, hogy a kutatók hatékonyan és mindenki számára jól érthetően kommunikálják a tudományos eredményeket. A jelentkezéseket 2019. február 4-től március 13-ig várják.

Diplomaátadó ünnepség az Agrár- és Gazdaságtudományi Karon

„Mindig nagyon szívesen jövök Szarvasra, mert olyan elhívatott közösség van itt, ami az egész egyetemnek sokat jelent” - Dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektorának szavai az Agrár- és Gazdaságtudományi Kar január 25-i ünnepélyes diplomaátadó ünnepségén hangzottak el, ahol 88 alap- és mesterszakos, illetve szakirányú továbbképzési szakos hallgató vehette át oklevelét.

Ledó Ferenc Az Év Agrárembere 2018-ban

A 2018-as Az Év Agrárembere kitüntető díj gálaestjét február 2-án tartották Egerben, ahol a szakmai zsűri Ledó Ferencet, a FruitVeb, Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnökét, a Szent István Egyetem címzetes egyetemi docensét választotta Az Év Agráremberének. Az Agrárinnováció kategória győztese dr. Pénzes Béla, a Kertészettudományi Kar professzora, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa lett. Az Év Agráremberét a gála helyszínén a kategóriagyőztesek közül titkos szavazással választotta meg a zsűri. Az eseményen részt vett dr. Palkovics László, a SZIE rektora és Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes, a Kertészettudományi Kar dékánja.

Rektorhelyettesi látogatás a BOKU-n

Simonné Dr. Sarkadi Livia nemzetközi és külkapcsolati rektorhelyettes osztrák stratégiai partnerünktől meghívást kapott a 2019-es BOKU bálon való részvételre, melynek mottója In Vino Universitas volt. A bál Ausztria egyik legnagyobb presztizsű bálja, melyet szokás szerint a bécsi Hofburgban rendeztek meg idén február 1-jén, 3600 vendéggel. A bál megnyitóján a megjelenteket Dr. Hubert Hasenauer BOKU rektor és Elisabeth Köstlinger Fenntarthatóság és Turizmus miniszter köszöntötte.

Halászati-horgászati szakember találkozó

A Szent István Egyetem gödöllői kampuszán rendezték meg a IX. Halászati-horgászati Szakember Találkozót január 31-től február 1-ig. A Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Halgazdálkodási Tanszéke, a Halászati és Horgászati Szakkollégium, a Haltudományok Fejlesztéséért Alapítvány és a Magyar Országos Horgász Szövetség által szervezett programon a gödöllői halászati oktatás és kutatás területén kifejtett tevékenységéért elismerő oklevélben részesítették Szári Zsoltot, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját.

Nyílt nappal nyitott a február

Télutó havában már csak előrenéz minden felsőfokú tanulmányokra készülő fiatal, hiszen február 15-ig lehet benyújtani a jelentkezéseket a szeptemberben induló képzésekre. A Szent István Egyetem gödöllői karai február elsején közösen és a Médiaközponttal együttműködve szervezték meg nyílt napjukat, amire több százan érkeztek szerte az országból.

Hallgatói well-being, kortárs segítés a gyakorlatban

A FETA (Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület) szeretettel meghívja Önt és intézmény hallgatói tanácsadássa

Február 4-től Gödöllő térségében szünetel a vonatforgalom

Február 4-től Pécel és Aszód között szünetel a vonatforgalom, a vonatok helyett HÉV-vel és pótlóbuszokkal lehet utazni a gödöllői elővárosi térségben.

Bemutatkoznak az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasai

2019. február 8-án kerül megrendezésre az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében az Intézmény helyi konferenciája, ahol az ösztöndíjas hallgatók bemutatják kutatási témájukat.

Oldalak