Híreink

25 éves a Tájépítészeti és Településtervezési Kar

A Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya Kertészet- és Élelmiszertudományi Bizottság Tájépítészeti Albizottsága, a SZIE Tájépítészeti és Településtervezési Kar és az Ormos Imre Alapítv

Barkácsolj odút, madáretetőt!

A madarak téli, rendszeres etetésének fontossága sokak szívügye. Kedvenc madaraink a téli hónapokban kevesebb élelmet találnak, de segíthetünk rajtuk, ha rendszeresen etetjük őket a ház körül. Nincs nagyobb élmény figyelni az etető körül nyüzsgő cinkék, verebek, tengelicek, zöldikék, meggyvágók és egyéb apró énekesek csapatát.

"Magyar vidék - Perspektívák, megoldások a XXI. században" - Vidékfejlesztési konferencia Tessedik városában

A Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kara 2017. október 5.-n tartotta meg a "Magyar vidék - Perspektívák, megoldások a XXI. században" című I. Vidékfejlesztési Tudományos Konferenciát. Az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Intézet által szervezett konferencia igen ambiciózus célt tűzött ki. A tanácskozás azért jött létre, hogy a magyar vidék folyamatai, problémái és fejlesztési lehetőségei iránt érzékeny és elkötelezett szakemberek egy tudományos fórum keretében vitassák meg a vidékfejlesztés kereteit, főbb perspektíváit és megoldási javaslatait. A rendezvény a gyakorlati és a tudományos élet metszéspontjában helyezte el önmagát: a vidékfejlesztés gyakorlati szereplői, alakítói és a tudományos élet reprezentánsai számára kínált lehetőséget a közös gondolkodásra és a hatékony problémakezelési módszerek felvázolására.

NYÍLT NAPOK

A Szent István Egyetem karai idén is meghirdetik nyílt napjaikat, melyekre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Látogasson el Ön is a Nyílt Napokra, ahol az alap-és mesterképzésekről szerezhet részletes információkat. Jöjjön el, legyen Ön is részese egy jó hangulatú tájékoztatónak!

Beregszászon és Zentán is elindult a mezőgazdasági mérnöki alapképzés

Beregszászon és Zentán is megindította mezőgazdasági mérnök kihelyezett alapképzését a Szent István Egyetem (SZIE) Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara . A SZIE rendkívül fontosnak tartja, hogy a külhoni magyarság szülőföldjén megmaradva, anyanyelvén tanulhasson. Ezen hitvallás mentén egyre szélesedő képzési portfóliót kínál jelenlegi és leendő hallgatóinak a Kárpát-medencében.

A Dimény Imre Ösztöndíj díjazottjai

A Felsőoktatási intézményi fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében című EFOP-3.4.3-16.

Keresztféléves képzések 2018

Keresztféléves képzéseinkre is várunk a Szent István Egyetemre 2018 februári kezdéssel!

Őszi Kertészeti Napok – 22. alkalommal, Budán

Őszi Kertészeti Napokat rendeztek október 13-15. között a Szent István Egyetem Budai Campusán. A három napos program hagyomány, hiszen ennek keretében osztották ki a 22. Országos Ifjúsági Kegyeleti és Őszi Virágkötészeti Verseny díjait. A díjátadó ünnepségen jelen volt dr. Bálint György, akinek arany fokozatú díszoklevéllel köszönték meg az áldozatos és eredményes munkáját.

 

Pályázat Szent István Ösztöndíjra 2017/2018. tanévre

A Szent István Egyetem Tanácsa Bolyai János születésének 200. évfordulója alkalmából, az egyetemi és főiskolai alapképzésben, valamint az ösztöndíjas doktori képzésben résztvevő, ígéretesen nagytehetségű hallgatóinak támogatására SZENT ISTVÁN ÖSZTÖNDÍJAT alapított.

III. EastCentGard Konferencia a Budai Campuson

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének (MABOSZ) megalakulása 25-ik évi jubileuma alkalmából, október 9-11-e között rendezték a III. Középkelet-európai Botanikus Kertek nemzetközi konferenciáját a Budai Campuson.  A MABOSZ vezetőség munkáját a Budai Campus két tanszékének munkatársai, a Dísznövény és Dendrológiai Tanszék valamint a Növénytani Tanszék és Soroksári Botanikus Kert, segítették. 

Megkezdődött a hulladékkezelési és hasznosítási szakmérnökök képzése

2017.10.06.-án a Szent István Egyetem Gödöllői Campusán tartották a 35 fővel induló Hulladékkezelési és hasznosítási szakmérnök képzés sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitóját.

Oktatóteremmel gazdagodott a Budai Campus

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara és a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 13 éve (ez esetben szerencsés a szám) kötött együttműködési megállapodást. Október 11-én újabb mérföldkőhöz érkezett a két szervezet, mivel egy modern oktatótermet adtak át a Budai Campuson, amely a SPAR 4,5 millió forintos támogatásából újult meg, alakult át.

Októberi szorgoskodó a Pepi-kertben

Beköszöntött az ősz, így a Pepi-kertben ismét elérkezett a nagytakarítás ideje.

Meghívó - Kertek, földi egek című könyvtári estre

2017. október 18-án 17.00 órakor Budapesten, az Entz Ferenc Könyvtár és Levéltárban Kertek, földi egek címmel könyvtári estet tartanak, melynek vendége dr.

A Grassalkovich Ösztöndíj díjazottai

A Felsőoktatási intézményi fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében című EFOP-3.4.3-16. pályázat keretein belül Egyetemünk célul tűzte ki az emberi erőforrások fejlesztését és megtartását, a képzésben való részvétel növelését és a nemzetközi tudományos életbe való intenzívebb bekapcsolódást. A pályázati célok megvalósítása érdekében a Szenátus Grassalkovich Ösztöndíjat alapított az Egyetemmel határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyban álló oktatók és kutatók részére a pályán tartás, az előmenetel és a tudományos teljesítmény elősegítése, hosszabb távon az utánpótlás biztosítása céljából.

Őszi Kertészeti Napok - 2017. október 13-15.

Örömmel tudatjuk, hogy a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar Díszkertészek Szövetsége támogatásával, 2017 őszén újra meghirdette, és immár 22. alkalommal szervezi meg a szakképző intézmények tanulóinak Országos Ifjúsági Kegyeleti és Őszi Virágkötészeti Versenyét és szakmai találkozóját. A verseny mellett idén is kertészeti cégek és intézmények sorakoznak fel áruikkal, teljessé téve a bemutatott képet, az Egyetem Budai Campusának központi parkolójában és a 'K' épületben – az elmúlt évekhez hasonlóan – kertészeti szakkiállítást és vásárt rendezünk.

Megújul a nagykőrösi piac

Több mint 420 millió forintból újul majd meg a nagykőrösi piac. A jelenlegi bódék helyére 840 négyzetméteres piaccsarnok épül majd, a víztorony körüli tér megújul, a torony mögött elkerülő út kerül majd kiala­kításra.

Dr. Kiss Gyula okleveles építészmérnök, a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának oktatója bemutatta a nagykőrösi piac fejlesztési tervét a helyi önkormányzat képviselő-­testületi ülésének keretében.

Életre való döntés a HVG Állásbörzén is

Egyetemünk az idei esztendőben is kiállítóként vesz részt a HVG Állásbörzén, az egyik legjelentősebb karrierrendezvényen, ahol a látogatók megtalálhatják álmaik munkájuk mellett a SZIE aktuális képzési kínálatát. A Papp László Budapest Sportarénába lévő rendezvényen a SZIE a D27-es standon játékokkal és információkkal várjuk az érdeklődőket, valamint a Zöld Út Nyelvvizsgaközpont nyelvi felmérésén ingyenes nyelvvizsgát lehet nyerni.

26. Csabai Garabonciás Napok

Együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem és a Magyar Garabonciás Alapítvány. Az idei rendezvényt már ennek a megállapodásnak a jegyében szervezték.

Oldalak