Híreink

FameLab – tudományról kreatívan

A FameLab a világ egyik vezető tudomány-kommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait - azokat az embereket, akik a 21.

SZIE-Selye együttműködés – indul a révkomáromi vidékfejlesztés

A Szent István Egyetem (SZIE) Kárpát-medencei szerepvállalásának legújabb célközönsége a felvidéki magyarság, melynek mentén a SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara (GTK) a révkomáromi Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karával együttműködésben szeptembertől tervezi megindítani a vidékfejlesztési agrármérnöki alapszakot a felvidéki városban.

SZIE-előadók a PREGA Konferencián

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a PREGA – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás 2018. február 21-én, az Agroinform.hu, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrármarketing Centrum szervezésében.

Multikulturalitás a XXI. században

A Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán, a Társadalomtudományi és Tanárképző Intézetben idén negyedik alkalommal rendezzük meg nagyszabású, nemzetközi konferenciánkat, melynek időpontja 2018. május 11. 2018-ban is arra törekszünk, hogy mind szélesebb merítésben szemléltethessük a multikulturalitás kontextusába helyezhető kutatásokat. Szeretettel várjuk Magyarország, illetve a régió országainak felsőoktatási intézményeiből a kollégákat, valamint a doktori iskolák hallgatóit, továbbá minden érdeklődőt!

Meteorológiai ballonnal a világűr előszobájába

Magyar szakértők egy 2,5 kilogrammos súlyt elbíró meteorológiai ballont juttattak fel a sztratoszférába a Szent István Egyetem Gödöllői Campusáról, mely egészen 30 km magasságig emelkedett.

Mutsy Árpád kapta az Év Agrárembere-díjat

Mutsy Árpádot, a Bio-Fungi Kft. vezetőjét választotta 2017-ben az Év Agráremberének a 70 fős szakmai zsűri Siófokon február 11-én. Mutsy Árpád 42 éves, Zentán született.

A felsőoktatási lifelong learning társadalmi és gazdasági haszna: kutatás – fejlesztés – innováció

A MELLEARN – Felsőoktatási Hálózat az Életen át Tartó Tanulásért Egyesület és a Debreceni Egyetem közös szervezésében 2018. április 19-20-án kerül sor a 14.

Még mindig nagy azoknak a végzős középiskolásoknak az aránya, akik nem rendelkeznek középfokú nyelvvizsgával

A válaszadók 81%-a szerint az ingyenes nyelvvizsga lehetőség elegendő állami segítség a nyelvvizsga megszerzéséhez, bár sokan nincsenek tisztában a pontos feltételekkel – többek között ez is kiderül a Szent István Egyetem (SZIE) Zöld Út Nyelvvizsgaközpontja által végzett felmérésből, melyet minden évben az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon végeznek.

Konferencia Gödöllőn és Budán: A SZIE kiváló tehetségei

SZIE kiváló tehetségei címmel rendeztek konferenciát február 9-én az egyetem gödöllői és budai campusán azzal a céllal, hogy az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasai és az intézmény t

Az élelmiszerágazat és a mezőgazdaság jövőjét érintő konzultációt tartottak a Szent István Egyetemen

A világ gyorsan változik, ennek következtében pedig változnak azok a kihívások is, amelyekkel a mezőgazdasági termelőknek és a társadalom egészének egyaránt szembe kell néznie.

Közgazdász Doktoranduszok és Kutatók IV. Téli Konferenciája a Szent István Egyetemen

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Közgazdaságtudományi Osztálya idén a Szent István Egyetemen rendezte a Közgazdász Doktoranduszok és Kutatók IV.

Veszélyt jelenthetnek a magyar halgazdálkodásra a távoli országokból betelepített díszhalak

A globális klímaváltozás és a betelepített halfajok magyar tógazdálkodásra gyakorolt várható hatásait is körüljárták az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Gödöllői Halászati-Horgászati Szakember Találkozón, február 1-2-án, a Szent István Egyetemen. Magyarország egyik legnagyobb szakmai rendezvényére a halas ágazatból minden eddiginél többen, mintegy kétszázan regisztráltak.

3 Dékán Találkozó Gödöllőn

A hagyományokat folytatva, idén Gödöllőn került sor február elsején a 3 Dékán Találkozóra.

EFSA konferencia 2018 – Tudomány, élelmiszer, társadalom

Megnyílt a regisztráció az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2018. szeptember 18-21-ig Pármában megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciájára: EFSA konferencia 2018 – Tudomány, élelmiszer, társadalom.

Diplomaterv kiállítás 2018

A Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kara tisztelettel meghívja Önt és
munkatársait  a 2017/2018-as tanévben a karon készült sikeresen megvédett tájépítész mérnöki

Oracle Academy - ingyenesen!

Egyetemünk hallgatói és oktatói részére ingyenesen elérhető az Oracle Academy Program, amely az Oracle Academy összes tananyagát és segédanyagát tartalmazza.

Sikeres intézményakkreditáció a Szent István Egyetemen

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) intézményakkreditációs eljárást folytatott intézményünkben 2017. október 18-20. között.

Angol nyelvtudás és prezentációs készségek fejlesztése ír trénerek segítségével

A Nemzetközi és Külkapcsolati Iroda egyik kiemelt célja, hogy a Szent István Egyetem oktatóinak és munkatársainak külföldi képzési lehetőségeket biztosítson különböző pályázatok, projektek segítség

Oldalak