Híreink

Konferencia a talajnedvesség megőrző módszerekről

A Földművelésügyi Minisztérium konferenciát szervez „Csökkenthető az aszálykár? – Talajnedvesség-megőrző módszerek a mezőgazdaságban” címmel 2018. január 16-án, 9:00-15:00 óra között az FM Darányi Ignác termében.

Nők a tudományban Kiválósági Díj 2017

A Nők a Tudományban Egyesület, a Magyar Tudományos Akadémia szakmai közreműködésévelés az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével meghirdeti a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat Agrártudományok, Információs technológia és Műszaki tudományok tématerületen.

Rektori különdíjakat és elismerő okleveleket adtak át

Rektori különdíjak és elismerő oklevelek átadásával zárult december 12-én, Gödöllőn a Szent István Egyetem tudományos diákköri konferencia-sorozata. A megjelenteket dr. Tőzsér János rektor és dr. Szilágyi Tivadar, az Egyetemi Tehetséggondozási Tanács elnöke köszöntötte.  

Országos szakmai beiskolázási találkozó

A Szent István Egyetem a beiskolázási program keretében idén is lehetőséget biztosított a karok és a középfokú oktatási intézmények találkozójára, melynek fő célja volt az oktatási intézmények közötti kapcsolatépítés és a kommunikáció elősegítése.

Új fejlesztés a járműtechnikai laboratóriumban

 A Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Folyamatmérnöki Intézetében korszerűsített járműtechnikai laboratóriumot adtak át.

Önköltséges hallgatók is pályázhatnak a Continental ösztöndíjra

Duális és kooperatív képzés elindítását tervezi a Szent István Egyetemmel közösen a világ egyik vezető autóipari beszállítója a ContiTech AG magyarországi leányvállalata.

23. Energia és Környezet Workshop

2017. november 30 - december 1. között 23. alkalommal került megrendezésre a SZIE GÉK Környezetipari Rendszerek Intézet, Fizika és Folyamatirányítási Tanszék által alapított és évente megrendezett Energia és Környezet Workshop (23rd Workshop on Energy and Environment, EE 2017). A rendezvényt Dr. Farkas István professzor, a SZIE Műszaki Tudományi Doktori Iskola vezetője, a konferenciasorozat alapító elnöke nyitotta meg és Dr. Kátai László, a Gépészmérnöki Kar dékánja is köszöntötte.

Kárpát-medencei falugazdász-hálózat kiépítését segíti az Egyetem

2018. január 1-jétől minden évben körülbelül 100 falugazdász segíti a Földművelésügyi Minisztérium kapcsolatrendszerében lévő civil szervezeteken/gazdaszervezeteken keresztül a külhoni gazdálkodókat. A falugazdász-hálózat kiépítése és a szükséges képzések megszervezése, a szakmai tartalom kialakítása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Szent István Egyetem bevonásával, valamint ezen intézmények tapasztalatainak figyelembevételével történik, adta hírül az agrotrend.hu.

Libanoni agrárminiszter-helyettes látogatása egyetemünkön

Louis Lahoud libanoni agrárminiszter-helyettes vezette delegáció kétoldalú egyeztetéseket folytatott hivatalos magyarországi látogatása során, illetve üzem- és intézménylátogatásokat tett 2017.

Továbbképzés a Szent István Egyetem szerepvállalásával Ugandában

Amint arról a globoport.hu beszámol, a Földművelésügyi Minisztérium finanszírozásában és irányítása mellett, nemzetközi oktatási program keretén belül tartottak agronómus mesterképzős diákoknak kil

Decemberi könyvvásár a Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltárban

A Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár 2017. december 12-én, 9.00 és 15.00 óra között könyvvásárt tart a Könyvtár Folyóirat-olvasó termében, amelyre minden érdeklődőt szeretettel vár.

Kiemelték a Szent István Egyetem innovációs törekvését

A vállalkozókészség és az innováció hatékony támogatása érdekében maguknak a felsőoktatási intézményeknek is vállalkozó szelleműnek és újítónak kell lenniük az oktatásszervezés, a kutatás és az üzleti szférával való együttműködés terén – többek között ezt tartalmazza az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatási államtitkársága, az Európai Bizottság és az OECD közös jelentése, amelyet szerdán mutattak be.

SZIE – NKE közös konferencia: A vidékbiztonság versenyképességi feltétel

Hogy milyen széles témakörű a vidékbiztonság kérdése, az a „Tradíció és innováció: a biztonsági környezet hatása a vidék versenyképességére” című tudományos konferencián kiderült.

Varga Zoltánt díszdoktorrá avatták

Varga Zoltánt, a Gépészmérnöki Kar Környezetipari Rendszerek Intézete Matematika Tanszékének emeritusz professzorát a matematikai tudományokhoz való rendkívüli hozzájárulásának és a spanyolországi

Matematika verseny a Gépészmérnöki Karon

November 27-én került megrendezésre immáron 5. alkalommal a Gépészmérnöki Kar házi matematika versenye a Matematika Tanszék szervezésében, melyen 15 hallgató vett részt.

Dr. Heltai Miklós MTA doktori értekezésének nyilvános vitája

Dr. Heltai Miklós egyetemi docens, a SZIE MKK Vadvilág Megőrzési Intézetének igazgatóhelyettese  „Ragadozóemlős-fajok monitorozási módszereinek fejlesztése, és a tudatos ragadozó-gazdálkodás megalapozása az aranysakál, az eurázsiai borz, és a vörös róka esetében” című MTA doktori értekezésének nyilvános vitája december 19-én (kedden), 14 órakor lesz a Magyar Tudományos Akadémia Nagytermében (Budapest, V. Széchenyi István tér 9. II. emelet).

Rektori delegáció Geisenheimben

A Szent István Egyetem rektori delegációja 2017. november 27-én a Geisenheimi Főiskola vezetésével tárgyalt a két egyetem közötti szőlészeti, borászati és kertészeti együttműködés kiépítéséről. A felek együttműködési megállapodást írtak alá és közös oktató-csere program indításáról is döntöttek.

Élelmiszer kisokos

Valóban egészségesebb a barnacukor a kristálycukornál?
Mik is valójában az E-számok?
Sugározni fog az étel a mikrohullámú sütő használatától?
 

Oldalak