Híreink

A piac igénye döntő lesz az oktatásban

A nemzetközi trendeknek is megfelel az új, több képző­hely integrációjával létrehozott, agrárfókuszú Szent István Egyetem oktatási rendszere – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Gyuricza Csaba, a janu­ár 1-jétől alapítványi fenntartásban tovább működő egyetem megbízott rektora.

Új időszak vette kezdetét a Szent István Egyetem életében

Kedves Munkatárs! Kedves Hallgató!
 
2020. augusztus 1-jén új időszak vette kezdetét a Szent István Egyetem életében. Ebből az alkalomból Dr. Gyuricza Csaba mb. rektor úrral készítettünk interjút, amelyben mesél céljairól, intézményfejlesztési terveiről, valamint az Alma Materbe történő visszatéréséről, immáron intézményvezetőként.
 
Ajánljuk szíves figyelmébe interjúnkat, amely az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

Különleges pálinka-alapanyagokat kutattak a Szent István Egyetem végzősei

Gondolta volna, hogy magas minőségű pálinkát díszítő vagy sövényalkotó növényfajták gyümölcsterméséből is lehet készíteni? Hallott már a Nógrádikumként ismert borzag pálinkáról? Akinek érdeklődését felkeltették az előző kérdések, annak a Szent István Egyetem (SZIE) budapesti Élelmiszertudományi Karán, szeptemberben új évfolyammal induló Pálinkamester-képzése kínál nagyszerű lehetőséget a pálinkával kapcsolatos ismeretek elsajátítására. Az ország első, diplomával elismert szakirányú továbbképzésére augusztus 15-ig még lehet jelentkezni.

Utazás a söröskorsók körül - Sörkülönlegességeket fejlesztenek a Szent István Egyetem kutatói

A Szent István Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszékének munkatársai nevéhez olyan sörkülönlegességek megalkotása fűződik, mint az ősi magyar búzafajtából készült biosör, a gyömbér- vagy tokaji aszún érlelt sör. Szintén számos izgalmas variáció – mint például a kávés, csokoládés, mézes, bodzás, chilis, homoktövises sörök megalkotása is a tanszék nevéhez köthető. Augusztus 7-én, a Sör világnapján érdemes megismerni ezeket a hagyományos ízektől eltérő kuriózumokat is.

Útjára indul a Szent István Egyetem hallgatói innovációs podcastja

A SZIE hallgatóinak összefogása révén útjára indul a Szent István Egyetem új hallgatói innovációs podcastja, az Innopod. A podcast fő célja, hogy betekintést adjon az Egyetemen zajló fejlesztések kulisszatitkaiba, továbbá ösztönözze az Egyetem kutatóinak és hallgatóinak jövőbeli innovációs tevékenységét.

Pályázatot hirdet az Európai Unió egyik legnagyobb innovációs hálózata

A European Institute of Innovation and Technology (EIT) az Európai Unió egyik legtapasztaltabb és legnagyobb innovációs hálózata, amelynek fő célja, hogy olyan egyedi és innovatív megoldások kidolgozására ösztönözze az innovátorokat és vállalkozókat Európában, amelyek megoldásokat nyújtanak a legsürgetőbb globális kihívásokra. Ezt egy olyan különleges modell révén teszi lehetővé, amely hosszú távon támogatja partnerségek, tudás- és innovációs közösségek kialakítását, amelyekben a vállalkozások, az oktatás és a kutatás szereplői szorosan együttműködnek.

Szoros együttműködés a hallgatói önkormányzat képviselőivel

A Szent István Egyetem Szenátusának augusztus 3-i alakuló ülését követően dr. Gyuricza Csaba egyetemi tanár, az Integrációt Előkészítő Bizottság elnöke, mb. rektor elsőként az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat képviselőit fogadta és ismertette velük az egyetem újonnan kialakított struktúráját, valamint a következő időszak feladatait. 

Megalakult a Szent István Egyetem Szenátusa

Dr. Gyuricza Csaba - egyetemi tanár, az Integrációt Előkészítő Bizottság elnöke, mb. rektor - vezetésével augusztus 3-án, Gödöllőn alakuló ülését tartotta az augusztus 1-jén létrejött Szent István Egyetem Szenátusa.

Tájékoztató oklevélkiadás szüneteléséről

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2020. évi XXXIII. törvény (a továbbiakban: Mód. tv.) 21.

Mérföldkő a hazai agrár-felsőoktatásban – megszületett a régió legnagyobb agráregyeteme

Új felsőoktatási intézmény jön létre Szent István Egyetem néven 2020. augusztus 1-jén. Az új egyetem a legjobb európai példák alapján építkezik és ennek megfelelően a kontinens és a világ élvonalába törekszik – hangzott el az intézmény alapítása alkalmából szervezett eseményen. Az új Szent István Egyetem egyik célja, hogy a több tudományterületet felölelő intézmény mezőgazdasági képzése a hazai és nemzetközi agrár-felsőoktatás megújításának zászlóshajója legyen.

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Szent István Egyetem és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Titkársága

Stratégiai együttműködési megállapodás jött létre a Szent István Egyetem (SZIE) és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Titkársága között. Az aláírási ünnepségre 2020. július 29-én került sor a SZIE Budai Campusán, ahol az Egyetem képviseletében Palkovics László rektor és Tóth Edit kancellári jogkörben eljáró kancellárhelyettes, az ELKH Titkársága képviseletében Maróth Miklós, az ELKH elnöke írták alá a megállapodást.

Bajnok a GEAC összetett csapata

A budapesti Iharos Sándor atlétikapálya adott otthont július 25-26-án az Összetett Országos Bajnokságnak, valamint a Honvéd Kupának, melyeken kiváló gödöllői eredmények születtek.

Pályázati felhívás Gábor Dénes-díj felterjesztésére

A Gábor Dénes-díj, melyet évente általában heten nyerhetnek el, az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy kívül élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi elismerését szolgálja.

Kihirdették a 2020 szeptemberében induló képzések ponthatárait

Július 23-án hirdették ki a 2020 szeptemberében induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárait. A felvételizők az alábbi linkek segítségével a felvi.hu E-felvételi rendszerében is megtekinthetik az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámaikat, de azok, akik megadták mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kaptak eredményükről.

A SZIE a legjobb Európai Egyetemi Szövetségek között

A Szent István Egyetem (SZIE) 2020 februárjában osztrák koordinációban beadott Európai Egyetemi Szövetségi pályázata 87%-os minősítéssel az idén kihirdetett 24 nyertes konzorcium között is a legjobbak között szerepel.

Folytatódott a gödöllői atléták mozgalmas időszaka

Közelednek az országos bajnokságok, így kihasználva a felkészülési versenyek adta lehetőségeket, újra útra keltek a gödöllői fiatalok.

SZIE gólyatáborok 2020-ban

A gólyatábor arra való, hogy szervezett, de nem feszélyezett keretek között ismerhesd meg jövőbeni csoporttársaidat, közös élményeket szerezzetek, barátkozzatok. Így magabiztosabban lépheted át az első napon az egyetem küszöbét, tudván, hogy lesznek ismerős arcok. Hidd el, elég ideges és izgatott leszel alapból is, jól fog esni néhány összekacsintás.

A SZIE Mezőgazdasági Biotechnológus mesterprogramja Európa legjobb közös mesterképzései között

A Szent István Egyetem nemzetköziesítésének jelentős mérföldkövéhez érkezett azzal, hogy a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Mezőgazdasági Biotechnológus mesterprogramja

Oldalak