Híreink

Mongol nagyköveti látogatás

Január 11-én rövid, hivatalos látogatásra egyetemünkre érkezett dr. Batbayar Zeneemyadar Mongólia Magyarországra akkreditált nagykövete.

Gyászhír - elhunyt Dr. Panyik Gáborné

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Panyik Gáborné a Sör- és Szeszipari Tanszék nyugalmazott egyetemi adjunktusa életének 65.évében, 2017. január 3-án hosszú, türelemmel és alázattal viselt betegség után elhunyt.

Díjat nyert az Erasmus Student Network egyetemi szervezete

Az Erasmus Student Network (ESN) egy önkéntes nemzetközi hallgatói szervezet, mely 40 országban, megközelítőleg 500 felsőoktatási intézményben működik.

Átadták a 2017. évi Szent István-ösztöndíjakat

Dr. Tőzsér János rektor és Figler Kálmán kancellár hét pályázónak adta át a 2017. évi Szent István-ösztöndíjat az egyetem gödöllői központjában. A Szent István Egyetem 2002-ben, Bolyai János születésének 200. évfordulója alkalmából alapította a bruttó 300 ezer forint összegű ösztöndíjat, amit évente pályázat útján lehet elnyerni.

Szurkoló kerestetik!

A MAC Budapest Jégkorong Akadémia szeretettel vár minden kedves munkatársat és hallgatót, valamint családtagokat és barátokat a MAC Budapest jégkorongcsapat mérkőzéseire, melyekre január-február hó

Educatio Kiállítás

2017. január 19-21. között, immár 17. alkalommal, 3 napon keresztül várja a látogatókat az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás: a középiskolás diákokat, mesterképzést kereső hallgatókat, szülőket, pedagógusokat, intézményvezetőket és -fenntartókat a budapesti Hungexpo területén. A SZIE BF03 standján izgalmas programokkal, bemutatókkal, kísérletekkel és egyedi kávézóval várjuk az érdeklődőket.

https://www.facebook.com/events/226511711126998/

Gyászhír – Elhunyt dr. Mikecz István

Szomorúan tudatjuk, hogy dr. Mikecz István, a Szent István Egyetem emeritus professzora, a Mezőgazdasági Gépészmérnöki Kar korábbi dékánja, a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetettje, 2016. december 28-án, 92 éves korában elhunyt.

Centralizálhatják az egyetemi agrárképzést

A kormány önálló agrártudományi egyetemet hoz létre az ágazat versenyképességének javítása érdekében – derült ki a készülő előterjesztés szakmai anyagából.

Diplomaátadó ünnepség a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar diplomaátadó ünnepségét december 17-én tartották az egyetem gödöllői aulájában.

Makovecz Program – Kárpát-medencei hallgatói mobilitás

Érdekelnek a mobilitás programok? Most egy különleges változatában vehetsz részt, ugyanis 2017 tavaszán külhoni területeken (Felvidéken, Kárpátalján vagy Erdélyben) tanulhatsz. Rövidebb időtartamú, egy hónapos tanulmányúton is részt vehetsz, de akár egy félévet is kint tölthetsz. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt és támogatott Makovecz Program (magyar nyelvű képzést folytató külhoni és magyarországi felsőoktatási intézmények közötti együttműködés) keretében több felsőoktatási intézmény is várja a hallgatókat.

Országszerte indulnak a felsőoktatási-ipari kutatásfejlesztési együttműködési központok

Több éve eredményesen együttműködő nyolc ipari-egyetemi konzorciumi partner kap lehetőséget újabb ígéretes kutatásfejlesztési projektjeik megvalósítására az e célra meghirdetett pályázati felhívás

Keresik Az Év Agráremberét

Az agrotrend.hu portál Az Év Agrárembere kitüntető díjjal azokat a szakembereket tünteti ki, akik rendkívüli teljesítményükkel, ötletgazdagságukkal, céltudatosságukkal, elköteleződésükkel és kitart

Ruhagyűjtés a Budai Campuson

A Budai Campuson működő Deák Tibor Szakkollégium tagjai két héten keresztül napi hat órában gyűjtötték a ruhákat a Campus nagylelkű hallgatóitól és dolgozóitól.

Oldalak