Híreink

Piaci igényeknek megfelelő gyakorlati oktatás a Józsefmajori Tanüzemben

Átadták a Józsefmajori Tanüzem felújított épületét és ezzel egy időben befejeződött a tanüzem átalakítása, modernizálása, mely alkalmas őshonos állatfajok, főleg szőke mangalica tartására, genetikai értékeinek megőrzésére. A közel 100 millió forintos beruházás a Szent István Egyetem által elnyert EFOP-3.4.3-16-2016-00012 számú Európai Uniós projekt keretében valósult meg.

Együttműködés a Gödöllői Királyi Kastéllyal

A gödöllői Grassalkovich-kastély a kiemelt kulturális szimbóluma miatt, a Szent István Egyetem pedig mint Magyarország vezető, gödöllői székhelyű agrár-felsőoktatási intézménye szerteágazó belföldi

Új Nemzeti Kiválóság Program 2019/2020 – Sikeres pályázatok a Szent István Egyetemről

A Szent István Egyetemről is számos pályázatot támogat az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2019/2020. tanévre meghirdetett Új Nemzeti Kiválóság Programja.

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány pályázati felhívása környezetvédelmi és vízügyi gyakornoki programra

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány pályázatot hirdet, hogy az általa nyújtott támogatás terhére, természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, zöld innovációval ka

Húsz nemzet hallgatói jelentkeztek az Agrovirtus versenyre

Száz csapat méri össze tudását az idei Agrovirtus elnevezésű egyetemi agrárversenyen, aminek a döntőjét a Szent István Egyetemen tartják november 20-án, hangzott el az Agrárdigitalizáció a felsőoktatásban című budapesti konferencián, szerdán.

Így zajlott a Szent István Egyetem napja a Csodák Palotájában

A 2019/20-as tanévben is folytatódik a Szent István Egyetem és a Csodák Palotája együttműködése az ismeretterjesztés és tudománynépszerűsítés területén. A 2019 februárjában szervezett témanap sikerén felbuzdulva az egyetem karai ismét ellátogattak a tudományos élményközpontba.

A fenntartható élelmiszerellátás kihívásai – Dr. Popp József székfoglaló előadása

Csökkenthető-e a rejtett éhség? Miért van szükség biológiai sokféleségre a mezőgazdaságban? Miért aggódunk a precíziós gazdálkodás miatt? E kérdéseket is körüljárta akadémiai székfoglalóján Dr. Popp József, az MTA levelező tagja, a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának megbízott dékánja.

A Kertészettudományi Kar vendégül látta a FAO Európai Mezőgazdasági Bizottságát október 2-án

Az Agrárminisztérium idén harmadik alkalommal volt vendéglátója a FAO Európai Mezőgazdasági Bizottsági ülésének, mely 54 európai és közép-ázsiai ország képviselőinek részvételével zajlott 2019.

Wolfgang Kessler kutatási díjat nyert Dr. Takács Sándor

Az ipari paradicsom öntözési igényével kapcsolatos tudományos eredményeiért Wolfgang Kessler kutatási díjjal ismerték el Dr. Takács Sándor, a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar fiatal kutatójának munkáját. A Német–Magyar Társaság és az MTA Agrártudományok Osztálya által idén 14. alkalommal odaítélt elismerés kétezer euró pénzjutalommal is jár.

100 éves jubileum a Zágrábi Egyetem Mezőgazdasági Karán

A Szent István Egyetem több munkatársa meghívást kapott a Zágrábi Egyetem Mezőgazdasági Karától a 100. évfordulójuk megünneplése alkalmából rendezett eseményre. Egyetemünket a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karról Dr. Birkás Márta professzor asszony, egyetemi tanár és Dr. Jolánkai Márton professzor emeritus, egyetemi tanár képviselte.

A magyar mezőgazdaság erősödik

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a szaktárca és partnerei között létrejött stratégiai megállapodások, együttműködési megállapodások ünnepélyes átadásán kiemelte, a magyar mezőgazdaság növekedése 2010-2018 között folyó és változatlan áron egyaránt megelőzte az Európai Unió tagállamait, a magyar mezőgazdasági kibocsátás 2018-ban meghaladta a 2720 milliárd forintot, nyolc év alatt folyó áron 61 százalékkal, változatlan áron 32 százalékkal bővült. Hozzátette, ez a példátlan fejlődés egyben bizonyítja, hogy egyetlen gazdasági ágazat sem lehet sikeres a társadalom széles körű támogatása nélkül.

Kör-Forgatag Családi Nap a Szent István Egyetem részvételével

A Szent István Egyetem több kara és szervezeti egysége is képviseltette magát a gödöllői Sportrepülőtéren, szeptember 28-án megrendezésre került családi napon, ami a környezettud

Meghívó a Felsőoktatási kompetenciamérés - Intézményi Tanácsadási Protokoll Workshopra

Ezúton szeretnénk meghívni az Oktatási Hivatal EFOP-3.4.5-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú, Rendszerszintű fejlesztések és hozzáférés bővítését szolgáló ágazati programok a felsőoktatásban című projektjének szervezésében megrendezendő workshopra.

Nemzetközi tanévnyitó 2019

A 2019/20-es tanévet 1243 nemzetközi hallgató kezdte meg a Szent István Egyetemen, akik 95 országból érkeztek és különböző ösztöndíj-lehetőségeknek köszönhetően vehetnek részt az egyetem angol és magyar nyelvű képzéseiben - derült ki az Egyetem október 1-jén tartott nemzetközi tanévnyitóján.

Felsőoktatási delegáció Indiában

Magyar felsőoktatási delegáció vett részt az EDUEXPOS India 2019 felsőoktatási vásársorozaton 2019. szeptember 1-7. között India három városában: Delhiben, Bangalore-ban és Mumbaiban.

Workshop a mesterséges intelligencia képzésről

A Szent István Egyetem (SZIE) és a Microsoft Magyarország Kft. Mesterséges Intelligencia (MI) Tudásplatformot hozott létre. Ennek keretében workshopot rendeztek a mesterséges intelligencia képzésről, Gödöllőn, a Mérnökinformatikai Központban. Az eseményen oktatók, informatikusok és egyetemi hallgatók vettek részt.

Dr. Eric Barrett NASA-szakértő előadása Gödöllőn

Dr. Eric Barrett NASA-kutató „Better than Planet Earth" – Valahol jobb, mint a Földön? - címmel előadást tart október 24-én 18:00 órai kezdettel a Szent István Egyetem Gödöllői Campusán. Dr. Barrett előadása keresztény nézőpontból tárgyalja azt az érdekfeszítő és egyre növekvő vitát kiváltó kérdést, miszerint létezik-e jobb hely jelenlegi életterünknél, a Földnél.

Pályázat Szent István Ösztöndíjra 2019/2020. tanévre

A Szent István Egyetem alapító okiratában foglaltak alapján a rektor pályázatot hirdet Szent István Ösztöndíj elnyerésére a 2019/2020-es tanévre.

Az Élelmiszertudományi Kar részvétele a Tudományok Fővárosán

Innováció, nyitottság és kíváncsiság – e három szó jellemezte az év egyik legszínesebb tudományos kavalkádját, a Tudományok Fővárosát, melynek idén az Eötvös Loránd Tudományegyetem Lágymányosi Campusa adott otthont. A csaknem 40 kiállító összesen több mint 300 programelemmel várta a látogatókat. A szeptember 21-én megtartott tudományos fesztivál több mint tízezer látogatót vonzott.

Oldalak