Híreink

170 éves a Magyar Honvédség - Vándorkiállítás a gödöllői aulában

Hétfőn délelőtt a gödöllői aulában nyitotta meg kapuit a 170 éves a Magyar Honvédség című vándorkiállítás következő állomása. Üdvözlő beszédet dr. Veszprémy László alezredes, a Hadtörténeti Intézet igazgatója, köszöntőt dr. Tőzsér János rektor mondott. A kiállítás csütörtökig látható.

Véget ért a Szent István Egyetem 2017/2018. tanéve

A Szent István Egyetem Szenátusa június 15-én tartotta tanévzáró ünnepi nyilvános ülését. A megjelenteket Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke köszöntötte, majd dr. Tőzsér János rektor mondott tanévzáró ünnepi beszédet.

Bemutatják hazánk Környezeti Teljesítmény Vizsgálati Jelentését

Az elkészült jelentés a 2008-2018 közötti időszakra vonatkozóan tekinti át a hazai környezetvédelem trendjeit, fejleményeit, illetve fogalmaz meg ajánlásokat a jövőre vonatkozóan.

Dr. Palkovics Lászlót választotta rektorjelöltnek a Szenátus

A Szent István Egyetem Budai Campusának rektorhelyettese, dr. Palkovics László szerzett szavazattöbbséget június 13-án, szerdán délután az Egyetem rektorválasztó szenátusi ülésén.

Részvételi lehetőség az I. Kárpát-medencei Szabadegyetemen

Az Oktatási Hivatal az EFOP 3.10.1-17-2017-00001 Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival” projekt ker

SZIE-s siker az Ecotrophelia élelmiszer-innovációs versenyen

Harmadik helyezést ért el a Szent István Egyetem hallgatóiból álló Green Ideas csapat - Moiz Abdul, Khalid Usman, Shah Amjad Abbas és Muqeet Abdul - az Ecotrophelia élelmiszer-innovációs verseny magyar fordulóján a Hot&Spicy fűszeres tortillával.

Egészséggel és klímaváltozással kapcsolatos tudományos szimpózium

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt munkatársakat, hogy egészséggel és klímaváltozással kapcsolatos tudományos szimpózium (Scientific Symposium on Health and Climate Change) kerül megrendezésre december 3-5. között Rómában.

Meghívó a 4. Szlovén-Magyar Fórumra

Az idei szeminárium központi témája a periférikus, elnéptelenedő térségek gazdasági és társadalmi fejlesztésének eszközrendszere, az agráriumtól az alkonygazdaságon keresztül a turizmusig.

Jubileumi diplomások a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karon

A Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar jubileumi diplomaátadó ünnepélyt tartott június 2-án a gödöllői aulában. A 70, 60 és 50 évvel ezelőtt a Szent István Egyetem jogelőd intézményeiben végzett rubindiplomást, Sándi Ottót, a gyémántdiplomásokat és az aranydiplomásokat dr. Tőzsér János rektor és dr. Urbányi Béla mb. dékán köszöntötték.

Idén is eredményesen zárták tanulmányaikat a Szent István Egyetem székelyföldi hallgatói

Sikeres záróvizsgát tettek a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakának csíkszeredai képzésében részt vevő hallgatói a Szent István Egyetemen (SZIE) június 06-án, Gödöllőn. Idén – kiemelt vendégként – az agrártárca nemrég kinevezett minisztere, dr. Nagy István is tagja volt a székelyföldi hallgatók tudását elbíráló bizottságnak. Az agrárminiszter nem először állt a Szent István Egyetem külhoni képzéseinek ügye mellé, ugyanis a korábbi években már erősítette az államvizsga-bizottságot, továbbá rendszeres vendége a SZIE székelyföldi képzési helyszínén rendezett programoknak.

Gyakornoki pozíciók az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságnál

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) Focal Point hálózatán keresztül kaptunk információt az EFSA nemrég meghirdetett gyakornoki programjáról, amely nagy lehetőség a fiatal diplomások szám

Elismerések az Élelmiszertudományi Kar oktatói számára

Magyar Kémikusok Egyesülete a 2018. május 25-én tartott Közgyűlésén az Élelmiszertudományi Kar oktatói tudományszervezői munkájuk elismeréséül kitüntetésekben részesültek.

SCRIPTAMENT NYÍLT IRAT

A dél-afrikai Tudományos és Technológiai Minisztérium (DST) 2018. december 12-14. között negyedik alkalommal rendezi meg a Dél-afrikai Tudományos Fórumot (Science Forum South Africa – SFSA) Pretoriában, amely az ország legnagyobb nyílt tudományos rendezvénye.

Agrár Sportnapok Debrecenben

A Debreceni Egyetem 150 éves jubileumát ünnepelte idén, amelynek alkalmából rendezték meg 2018. május 18-19-én az Agrár Sportnapokat 3 sportágban, ahol a Szent István Egyetem is részt vett.

Vasdiplomákat adtak át Gödöllőn

Hatvanöt éve végzettek jubileumi diplomaátadó ünnepélyét tartották május 26-án, Gödöllőn, az egyetem földszinti Rektori Dísztermében.

Oldalak