Idényvégi GEAC-os sikerek

Idén október 24-én sikerült megtartani a szokás szerint tavasz elején rendezendő Országos Mezei Futó Bajnokságot Kecskeméten. Az időjárás szerencsére egészen tavaszias volt a versenyzők számára, kellemes futó időt hozott az október végi időpont is.

A Gödöllői EAC maroknyi atlétái derekasan helytálltak az állóképességi számokban. A felnőtt férfiak mezőnyében a gödöllői Pápai Márton 23 perc 28 másodperc alatt futotta le a közel 8 kilométer hosszú távot. Marci ezen a versenyen is nagyon jó taktikai érzékkel és a mezőnybeli akciókra jól reagálva szinte hiba nélkül futott. Ezeknek és kiváló futásának is köszönhetően, kisebb meglepetésre a harmadik pozícióban érkezett be az inkább 800 és 1500 méteren remeklő gödöllői atléta.

Az ifjúsági fiúk számára 6 kilométer volt a versenytáv, amit négy gödöllői is teljesített, akik közül Szőke-Kiss Jácint volt a leggyorsabb. Jácint 19:34 perc alatt ért be, mögötte kettő másodperccel csapattársa, Lesták Ármin következett. Tóth Benedeknek 20 perc 56 másodperc volt szükséges a táv teljesítéséhez. Jácint a 11., Ármin a 12., Benedek pedig a 29. helyezést érte el, amivel az összesített csapatversenyben összesen 52 helyezési pontszámmal a második helyet tudták megszerezni, így ezüstéremmel a nyakukban térhettek haza. Az ifi fiúknál még Galkó Csanád indult, aki élete első versenyén remekül helytállt és a 34. helyen ért célba, 21:30-as idővel.

A serdülő hölgyeknél a három kilométeres távot Halászy Tamara a 17. helyen teljesítette 11:43 perc alatt, Szűcs Anna 42. lett a népes mezőnyben. A serdülő fiúkra 4500 méter várt, ahol Roska Dániel 14:27 alatt ért végig, ami a 17. helyhez volt elég. Balogh Ádám 22. lett 14:42-es idővel. 

A legkisebbek számára is rendeztek országos futamokat, ahol a gyermekek között az U13-as kategóriában Ábrahám Zita a nagyon bíztató hatodik helyen ért célba az 1500 méteres távon. Daróczi Petra is kiválóan versenyzett és a 20. lett, Vancsó Enikő pedig a 26. Így a fiatal lányok az ötödik helyen zártak a csapatversenyben.

Az atlétákat Gadanecz György és Kovács Gábor Krisztián készítették fel a versenyre.