ITU Telecom World 2019

Már csak két hét és a Nemzetközi Távközlési Egyesület éves konferenciája, az ITU Telecom World 2019 megrendezésre kerül Budapesten. Az Internet Generation Day rendkívül izgalmas témákkal várja a fiatalokat az innovációs világ legmeghatározóbb hazai és nemzetközi szereplőinek közreműködésével. A szakmai program már az esemény hivatalos weboldalán is elérhető.

A részvétel a hazai koordinációjáért felelős Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) támogatásával továbbra is térítésmentes a hallgatók számára a 2019. szeptember 12-én megrendezésre kerülő egész napos programon.

Mindemellett a vidéki egyetemisták számára Magyarország kormánya ingyenes utazási lehetőséget biztosít lakóhelyük és Budapest között. A határon túli magyar egyetemek hallgatói Magyarország határain belül vehetik igénybe a díjmentes utazási lehetőséget. A díjmentesség 2. osztályú menetjegyre, illetve gyorsvonati pótjegyre vonatkozik. Az odautazás legkorábban 2019. szeptember 11.-én, 00:00-kor kezdhető meg. A visszautazást a hétvégi csúcsforgalomra való tekintettel legkésőbb 2019. szeptember 13.-án, 12:00-kor meg kell kezdeni, és legkésőbb aznap éjfélig be kell fejezni.

Az előzetes e-mailes regisztrációt követően az érdeklődő egyetemisták egyedi kóddal ellátott regisztrációs lapot kapnak emailben, amely az odautazás során igazolásul szolgál az utazás díjmentes igénybevételére. Az eseményen megjelentek névre szóló belépőt kapnak, amely a visszaút során igazolja a díjmentes utazás igénybevételének érvényét.