Jelentkezés és határidők

A Szent István Egyetem képzéseire a központi felsőoktatási felvételi eljárás keretében elektronikus úton lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül. A képzés kiválasztását követően egyszerűen, gyorsan, a nap bármely szakában lebonyolítható a felvételi jelentkezés és nyomon követhető az eljárás folyamata.

A 2018. szeptemberében induló képzésekre vonatkozó felvételi eljárás kezdete: 2017. december vége

Jelentkezési határidő: 2018. február 15.

Hitelesítés határideje (ügyfélkapun keresztül vagy a kinyomtatott, aláírt hitelesítő adatlap postára adásával): 2018. február 20.

Felvételi döntés várható időpontja: 2018. július 25.

Az általános felvételi eljárás során összesen maximum hat helyet lehet megjelölni (alapképzést, egységes, osztatlan képzést, felsőfokú szakképzést, mesterképzést). Egy jelentkezési helynek számít, ha a jelentkező ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját megjelöli, azaz ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el.

Kérjük a jelentkezési határidő után, az eljárás alatt is rendszeresen figyelje a megadott e-mail postafiókját, hogy időben értesüljön az oda érkező hivatalos értesítésekről, felszólításokról, hiánypótlási kérésekről, tájékoztatásokról.

További részletes információkért írjon az info@szie.hu e-mail címre és tekintse meg Felvételi Magazinunkat!

Pótfelvételi eljárás

Akik az általános felvételi eljárás során jelentkeztek ugyan, de egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen szakára sem vették fel őket, vagy akik egyáltalán nem adtak be jelentkezést egyetlen képzésre sem, azok számára augusztus elején pótfelvételi eljárás keretében lehetősége nyílik kizárólag egy képzésre jelentkezni. Akiket a pótfelvételi során felvesznek, szintén 2018 szeptemberében kezdhetik meg tanulmányaikat.

Keresztféléves felvételi eljárás

A 2018. februárban induló képzésekre vonatkozó keresztféléves felvételi eljárás tudnivalóit a megelőző év október 15-én megjelenő Felsőoktatási felvételi tájékoztató tartalmazza. A jelentkezési időszak október 15-től november 15-ig tart, a jelentkezők elbírálása pedig a következő év január 15-én történik - így a felvételt nyert új hallgatók februárban kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat.

A keresztféléves felvételi eljárás során összesen maximum hat helyet lehet megjelölni (alapképzést, egységes, osztatlan képzést, felsőfokú szakképzést, mesterképzést). Egy jelentkezési helynek számít, ha a jelentkező ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját megjelöli, azaz ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el.

Jelentkezési határidő: 2017. november 15.

Hiánypótlás és egyszeri sorrendmódosítás határideje: 2018. január 11.

Ponthatárok, a felvételi eredmények kihirdetése: 2018. január 24.