Junior Európa-bajnoki aranyat és bronzot nyert Mészáros Eszter, a GEAC sportlövője

Mészáros Eszter, a Gödöllői EAC olimpiai kvótával rendelkező sportlövője bronzérmet nyert a juniorok 10 méteres légpuska számában a lengyelországi Wroclaw városában zajló Európa-bajnokság nyitónapján. Szucsák László és Szucsák Mátyás tanítványa a selejtezőből a második legjobb eredménnyel (627,9 kör) került be a nyolcas döntőbe, ahol lengyel és francia riválisa mögött a harmadik helyen végzett.

Másnap további sikerek következtek: Mészáros Eszter ezúttal a komáromi Pekler Zalánnal az oldalán a legjobb lőeredménnyel (418,9 kör) jutott be a vegyescsapat-verseny döntőjébe, ahol az orosz Tatiana Kharkova, Grigorii Shamakov alkotta kettős volt a rivális. A finálé még a legjobb idegzetűeket is alaposan próbára tette, hiszen az orosz páros az első sorozatok után behozhatatlannak tűnő előnyt szerzett. A vetélytársak villámrajtja azonban nem szegte kedvét a magyar duónak, amely fokozatosan felzárkózott, majd az Európa-bajnoki cím birtokosa lett.

A kimagasló siker elsősorban a versenyzők és felkészítőik dicsősége, de biztosra vehető, hogy a nyugodt háttérmunkához az is hozzájárult, hogy a Gödöllői EAC és a Szent István Egyetem illetékesei a tavalyi év végén „megmentették” a gödöllői sportlövő szakosztályt.

Forrás: gödöllői-hírek.hu