A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány meghosszabbította a külföldi és kutatási ösztöndíjprogramra kiírt pályázat benyújtási határidejét

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány december 4-ig meghosszabbította a külföldi, illetve kutatási ösztöndíjprogramra kiírt pályázati felhívás benyújtási határidejét.

Külföldi Ösztöndíjprogram

A pályázat keretein belül az Alapítvány azokat a tehetséges MSc és PhD hallgatókat kívánja anyagilag támogatni, akik vízvédelemmel vagy más, természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, illetve zöld innovációval kapcsolatos témában szeretnének a lehető legjobb egyetemi tanulmányi lehetőséghez jutni külföldön. Az ösztöndíj célja, hogy külföldi egyetemi tanulmányi lehetőségeket nyújtson a Phd, és MSc hallgató számára. A program keretében a hallgató egy szemesztert tölthet egy külföldi, többségében, de nem kizárólag Európai Unión belüli egyetemen. A Támogató vállalja a tanulmányokkal kapcsolatos költségeinek, így lakhatási és utazási költségeinek fedezését.

Az Alapítvány a 2020. szeptember 1. – 2021. január 31. közötti időszakra vállalja a tanulmányokkal kapcsolatos költségek fedezését 5.000.000 Ft értékhatáron belül.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. december 4.

A pályázatokat e-mailen a szie@kbka.org címre kell benyújtani.

A teljes kiírás a pályázási feltételekkel elérhető a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány alábbi felületén:

https://kbka.org/palyazatok/kulfoldi-osztondijprogram

 

Kutatási Ösztöndíjprogram

A pályázat keretein belül az Alapítvány azokat a tehetséges PhD hallgatókat (kutatókat) kívánja anyagilag támogatni, akik vízvédelemmel vagy más természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, illetve zöld innovációval kapcsolatos témában végeznek tudományos munkát. Az ösztöndíj célja, hogy másképp nehezen elérhető lehetőségeket tegyen lehetővé a kutató számára, legyen ez tanulmányút vagy belföldi/külföldi speciális intézménnyel történő kutatási együttműködés. Ezzel az a Támogató célja, hogy kiemelt fontosságú kutatási témákban dolgozó szakemberek kihozhassák a szakmai maximumot a munkájuk során és ennek az anyagi kereti adottak legyenek.

A pályázaton elnyerhető ösztöndíj értéke: nettó 160.000 Ft/fő/hónap, azonban szakmailag indokolt esetben maximum bruttó 5.000.000 Ft/fő egyszeri kutatási támogatás is nyújtható a nyertes pályázóknak.

Az ösztöndíjas időszak 5 hónap, 2020. február 1. - június 30. illetve a 2020.szeptember 1. - 2021. január 31. közötti időszakokra igényelhető az ösztöndíj.

Pályázat benyújtási határidő 2019. december 4.

A pályázatokat e-mailen a szie@kbka.org címre kell benyújtani.

A teljes kiírás a pályázási feltételekkel elérhető a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány alábbi felületén:

https://kbka.org/palyazatok/kutatasi-munka-osztondijprogram/