Két bajnoki cím az atlétikai Ifjúsági Bajnokságon

Augusztus 22-23. között a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadion adott otthont az idei Ifjúsági Országos Bajnokságnak, ahol a GEAC ifi korú csapata is képviseltette magát. Minden versenynap szinte tökéletes nyári időben zajlott. A gödöllői atléták közül Soos Levente 400 méter gáton magabiztosan futott 54.49 másodperces új egyéni csúcsot elérve. A versenyző nemcsak ebben a versenyszámban, hanem 110 méter gáton is új egyéni eredményt ért el: 15.77 másodperces idejével épphogy lemaradt a döntőben való részvételről.

A második bajnoki címet Bánovics József szerezte a GEAC számára, aki a rúdugrás versenyszámot 472 centiméteres eredménnyel zárta, ezzel új egyéni csúcsot felállítva. Hasonlóan új egyéni csúccsal büszkélkedhet Ladányi Viktor is, aki 402 centiméteres eredménnyel a negyedik helyezést érte el, Bánovics Károly pedig az ötödik helyet szerezte (382 cm) meg ugyanebben a versenyszámban.

Rúdugrásban a hölgyek is kimagasló eredményeket értek el: a 16 éves Simonváros Zille a második helyezettnek járó ezüstérmet érdemelte ki, 371 centiméteres egyéni csúccsal zárva a versenyt. Az ifi hölgyeknél Lippai Tünde a 100 méteres gátfutás döntőjében mérethette meg magát, amihez új egyéni csúcsa (16.02 mp) elérése segítette őt. A döntőben ezt az eredményt majdnem sikerült megismételnie (16.3 mp) amellyel az értékes hatodik helyet szerezte meg.

A gödöllői sportolók sorában érdemes kiemelni Szautner Levente teljesítményét, aki 400 méteren 52.77 másodperces futásával új egyéni időt tudhat magáénak, ezzel megszerezve a tizedik helyet. Levente egyéni csúcsot állított be a 400 méter gát teljesítése során is, ideje ebben a kategóriában 1:00.18 perc lett, amellyel a nyolcadik helyet szerezte meg. Molnár András két kilencedik helyezést szerzett a középtávfutó számokban. 800 méteren 2:03.14 perc volt az ideje, 1500 méteren pedig 4:22.04.

A Gödöllői EAC-ot 2000 méteres akadályfutásban is képviselte két induló. Tóth Benedek 6:55.19 perces idejével egyéni csúcsot állított fel, megszerezve ezzel a nyolcadik helyet, edzőtársa Szőke-Kiss Jácint kilencedikként ért be 7:06.03-as idővel.

A verseny zárásaként a 4x400 métert rendezték meg, ahol az ifi fiúk Szautner Levente, Lukács Gergő, Ladányi Viktor és Soos Levente összeállításban indultak, akik az erős mezőnyben végül az ötödik helyet szerezték meg 3:37.45 perc idővel. 

A sikereket elért sportolókat Szörényi István, Gadanecz György és Kovács Zoltán készítették fel.