Kistérségi Állásbörze nagy lehetőségekkel!

Közel 1000 regisztrált látogató, 200 álláslehetőség; számos szakmai gyakorlati hely és gyakornoki pozíció, több mint 40 kiállító a Szent István Egyetem 2014. évi Állásbörzéjének számszerű adatai. A felsoroltakon túl pedig számtalan kérdés, beszélgetés, tájékozódás, egyszóval kapcsolatépítés színtere volt április 2-án az Aula és a Gépészmérnöki Kar folyosója.

A regionális eseményt, a vele párhuzamosan zajló Kooperatív Szakmai Gyakorlat Börzével együtt dr. Tóth Tamás oktatási rektorhelyettes és dr. Kiss Péter tanszékvezető nyitották meg. Megnyitó beszédükben kiemelték, hogy ebben az évben visszatérő partnereink mellet, új kiállítókat is üdvözölhettünk immár hagyománnyá vált rendezvényünkön.

Ahogyan már megszokhattuk, a hallgatók előzetes felkészülését ebben az évben is számos program segítette.  A márciusi felkészítő napon a Karrier Iroda tanácsadásai mellett, lehetőségük volt a fiataloknak a Bosch - You Meet Industry felkészítő programon is kipróbálni az elhelyezkedéshez szükséges- szakmai tudásukon felüli- képességeiket.

Az állásbörze ideje alatt a munkakeresés mellett ingyenes tanácsadásokon és az elhelyezkedést segítő előadásokon is részt vehettek az érdeklődők. Az évente visszatérő egyéni tanácsadások kínálatát 2014-ben az „Állásvadászat a szakember szemével” és a „Mondd Te kit választanál? - sikersztorik, tippek, trükkök a való életből” című előadások és az AVON ingyenes sminktanácsadása színesítette.

A 13. alkalommal megrendezésre kerülő Kooperatív Szakmai Gyakorlat Börzén az Állásbörze lehetőségein felül, több mint 90 ajánlat várta egy éves gyakorlati idő eltöltésére a hallgatókat.
A kooperatív képzés ideje alatt ösztöndíjban részesülnek diákjaink és sokan diplomadolgozatukat is az őket fogadó vállalatoknál készítik el. Érdekesség és egyben büszkeség is intézményünk számára az, hogy több cég esetében is egykori egyetemi hallgatóink- alumnusaink- tartották a tájékoztatást a jelenlegi egyetemisták számára.

 

A visszajelzések és a fenti adatok alapján elmondhatjuk, elérte célját a több hónapos munkával előkészített rendezvény, s hatásosnak bizonyult a börzét megelőző hírverés az írott és az elektronikus sajtóban, közösségi médiában.
A szervezők – a SZIE Kommunikációs Központ és a SZIE Karrier Iroda – újszerű kreatív anyagai, plakátjai is fokozták ebben az évben hallgatóink és a környékbeli lakosság érdeklődését.

A kiállító cégek visszajelzései és a látogatottsági adatok azt mutatják, hogy hallgatóink ráébredtek a tudatos karrierépítés fontosságára és nyitottak, érdeklődőek jövőjük iránt.