Klímagazdasági szakirányú továbbképzési szak

A képzés teljes neve:

Mester Szintű Klímagazdasági Szakközgazdász (A) Klímagazdasági Szakközgazdász (B) Klímagazdasági Szaktanácsadó (C) szakirányú továbbképzési szak

A képzés célja:

(A) (B) A banki és pénzügyi szektor a képzés célterülete, olyan gazdasági végzettséggel rendelkezők részére szeretnénk a klímagazdasági szakközgazdász képzést egy általános gazdasági ismereti területként megfogalmazni, akik a fenntartható üzleti stratégiák alkalmazását, megvalósítását a gyakorlati tevékenység valóban aktív részévé kívánják tenni. A klímagazdasági szakközgazdász képzés ismeretei lehetőséget kínálnak az emisszió kereskedelem, a zöld banki termékek, a karbon alapú finanszírozás valamint a fenntartható üzleti stratégiát tervező és megvalósító programokban való hatékony részvételre.  Jó lehetőséget kínál a továbbfejlődésre az EU emissziókereskedelmi rendszerében (EU ETS) működő cégek, vállalatok  pénzügyi-gazdasági vezetőinek.

(C) A képzés eredményeként a hallgatók képessé válnak a klímaváltozás gazdasági hatásainak értelmezésére. Útmutatást kapnak a makrogazdasági folyamatok megértéséhez, valamint gyakorlati ismereteket szereznek az intézményi és vállalati karbonstratégiák megvalósításához, megismerik az emissziós kvótákkal való gazdálkodást és az emisszió-kereskedelmi stratégiák lehetőségeit. A klímagazdasági szaktanácsadó képzésben a fenntartható üzleti modellek bemutatásával az alacsony karbon intenzitású makrogazdasági és mikroökonómiai folyamatok gazdaság- piacpolitikai összefüggéseit ismerhetik meg a hallgatók.

Telephely:
Keresztféléves?: 
Nem