Kör-Forgatag Családi Nap a Szent István Egyetem részvételével

A Szent István Egyetem több kara és szervezeti egysége is képviseltette magát a gödöllői Sportrepülőtéren, szeptember 28-án megrendezésre került családi napon, ami a környezettudatosság jegyében telt. Célja, hogy a rendezvényre látogató családok figyelmét felhívják a környezettudatos életmódra. Mivel a SZIE a fenntarthatóság és a környezettudatosság elvét és gyakorlatát követi, egyértelmű volt, hogy programjaival és interaktív környezeti nevelési játékaival gazdagítja a rendezvényt.  

A SZIE részére biztosított sátorban a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, a Tehetséggondozási és Karrier Iroda, valamint a Zöld Klub is helyet kapott.

Az egyetem által felvonultatott programok sorában, a látogatók kreatív tesztek és játékok segítségével megtudhatták, mi is az az élelmiszermentés, fontos információkat kaphattak különböző élelmek eltarthatóságát illetően, megismerkedhettek az ökomatával, a kisebb korosztály pedig kirakós játék segítségével tehette próbára tudását. A reptérre látogató családok bepillantást nyerhettek a szelektív hulladékgyűjtés folyamatába, valamint egy speciális illat- és aromafelismerési kalandban is részt vehettek. A 3-10 éves gyerekek lerajzolhatták, hogy „Mik szeretnének lenni, ha nagyok lesznek?”, a 6-14 éves korosztály számára foglalkozások, szakmák megismerését segítő kártyajátékkal készültek a szervezők. Korosztálytól független programként a SZIE térképének segítségével, az egyik önkéntes segítő helyismereti, helytörténeti tájékoztatót tartott az érdeklődőknek.