Középpontban a szakember-utánpótlás

Együttműködési megállapodás a Szent István Egyetem és a Continental között

Együttműködési keret-megállapodást kötött a Szent István Egyetem (SZIE) és a ContiTech Fluid Automotive Hungaria Kft. (Continental) 2017. december 6-án, Gödöllőn. A keret-megállapodás célja, hogy segítsék az Egyetemen tanulmányokat folytató hallgatók elméleti és gyakorlati képzését, valamint későbbi sikeres elhelyezkedésüket.
A megállapodásban a Continental lehetőséget kíván biztosítani a Szent István Egyetem hallgatói számára, hogy az elméleti képzéssel párhuzamosan gyakorlati tapasztalatokat is szerezzenek a vállalatnál, továbbá duális és kooperatív képzés elindítását is tervezik.

Dr. Tőzsér János, a SZIE rektora hangsúlyozta, az Egyetem továbbra is elkötelezett a szakemberek utánpótlásának biztosításában és a jövőben folytatják azokat az intézkedéseket, amelyekkel az Egyetemen folyó oktatást még magasabb szakmai szintre kívánják emelni. Ilyen intézkedésekhez tartozik a szakmérnöki képzések indítása – tájékoztatott a rektor.

Magyar László, a Continental cégcsoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. gyárigazgatója arról is beszélt, hogy a Continental, mint technológiai vállalat, szerepet vállal a jelen és a jövő tehetségeinek gyakorlati képzésében, ezáltal is hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez Magyarországon. Egyúttal lehetőséget teremtünk a legjobb szakembereknek arra, hogy az ötleteikkel együtt alakítsuk a közös jövőnket nálunk, a Continental csapatában – hangsúlyozta a gyárigazgató.

Magyar Ferenc, a SZIE kancellárja beszédében kiemelte, elengedhetetlen a magas és gyakorlatorientált tudással rendelkező szakemberek foglakoztatása és képzése. A jelenlegi megállapodással egy szorosabb és hatékonyabb együttműködési kapcsolat alakul ki a két fél között, amelynek eredményeként a hallgatók nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni tanulmányaik végeztével – tette hozzá az Egyetem kancellárja.

A dokumentumban az Egyetem többek között vállalja, hogy tájékoztatja a hallgatóit a Continental társaságnál felmerülő szakember-utánpótlási lehetőségekről, illetve szakmai eseményekről, rendezvényekről és versenyekről. A vállalat által létrehozott Continental ösztöndíjra mind az önköltséges, mind az állami támogatásban részesülő hallgatók pályázhatnak a szemeszterenként közzétett pályázati felhívásban foglaltak szerint.

Szent István Egyetem
A Szent István Egyetem közel 15 ezer hallgatóval, valamint 8 karával és 5 campusával Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye. Az Egyetemre jelentkezők az élethosszig tartó tanulás jegyében 29 alapszak, 31 mesterszak, 10 doktori iskola, 10 felsőoktatási szakképzés, 42 szakirányú továbbképzés, továbbá 6 duális képzés közül választhatnak. Az agrártudományok mellett gazdaságtudományi, társadalomtudományi, műszaki és élelmiszertudományi képzést is folytatnak. Az intézmény kiemelt feladatának tekinti a tudomány haladásának elősegítését, a legújabb információs technológiák alkalmazását, a munkaerő-piaci követelmények változásához igazodó képzési tartalmak folyamatos fejlesztését. Az itt végzett hallgatók piacképes diplomával és azonnal hasznosítható, gyakorlati tudással lépnek ki az Egyetem falai közül.

A Continental Magyarországon
A Continental a világ egyik vezető autóipari beszállítója, Magyarországon hat gyárral, egy gumiabroncs logisztikai és kereskedelmi központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A Continental folyamatosan és nagymértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek műszerezés és infotainment megoldások által, valamint a járműelektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártásával és szállításával.

ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.
A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. a ContiTech AG magyarországi leányvállalata, mely két telephelyével (Makó és Vác) és a csaknem 3600 fős létszámával a vállalatcsoport legmeghatározóbb és legnagyobb tagja. Makón a város legjelentősebb munkáltatójaként közel 2500 főt foglalkoztatnak.
A váci telephely fő profilja hűtő-fűtő (H/C) tömlők és szerelvények gyártása, értékesítése az autóipar, illetve kamion szegmens számára. Ezenfelül itt készülnek számos neves autógyár számára üzemanyag csőrendszerek, továbbá a károsanyag-kibocsátás csökkentését szolgáló egységekhez kapcsolódó vezetékrendszerek, mint a DPF vagy éppen SCR rendszerek. A vállalat fő vevői Európa vezető autógyárai, így a BMW, Daimler, VW csoport, de kiemelt partnere a Fordnak, illetve a Jaguar&Land Rovernek is.

További információ:
Vincze Nikolett
PR szakértő
Szent István Egyetem
E-mail: mediakozpont@szie.hu
Tel.: 06-28-522-000/1118

Homolya Katalin
ContiTech Fluid Automotive Hungaria Kft.
E-mail: katalin.homolya@fluid.contitech.hu
Tel.: 06-27-513-500