Közgazdász Doktoranduszok és Kutatók IV. Téli Konferenciája a Szent István Egyetemen

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Közgazdaságtudományi Osztálya idén a Szent István Egyetemen rendezte a Közgazdász Doktoranduszok és Kutatók IV. Téli Konferenciáját, melyre rekordszámban érkeztek az előadók és az érdeklődők.

Mindez valószínűleg a kimagasló színvonalú plenáris előadásoknak is volt köszönhető, hiszen megtisztelte a rendezvényt dr. Tóth Tamás egyetemi tanár, a Szent István Egyetem oktatási rektorhelyettese, aki előadásában a sikeres, versenyképes önkormányzati működés gazdasági és társadalmi dimenzióit járta körül. Őt követte dr. Csath Magdolna, aki a magyar gazdaság versenyképességi problémáit és az előrelépés lehetőségeit ismertette a közgazdász kollégákkal, majd dr. Muraközy László, a Szent István Egyetem egyetemi tanárának előadása következett, aki az intézmények és a versenyképesség kapcsolatáról beszélt. Zárásként Szekér Zoltán, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnöke, valamint Dorog Város Sportigazgatója tartotta meg előadását „Területfejlesztés a sport és turizmus eszközével Dorog és térségében – fókuszban a piaci szektor” címmel.

A plenáris előadások után 10 szekcióban folytatódott a szakmai eszmecsere, melyből kettő angol nyelvű volt. Itt a doktorandusz és mesterszakos hallgatók mutathatták be eddigi kutatási eredményeiket egymásnak és az érdeklődőknek, valamint a szekcióelnököknek, akik kiváló építő jellegű hozzászólásaikkal és tanácsaikkal igyekeztek tovább segíteni a kutatómunkát.

A konferenciára regionális gazdaságtan, pénzügy, marketing, menedzsment, vállalatgazdaságtan, turizmus, általános közgazdaságtan témakörökben várták a doktoranduszokat, kutatókat és a doktori tanulmányok iránt érdeklődő egyetemi mester- és alapszakos hallgatókat.