Kutatók Éjszakája a SZIE-n

A Szent István Egyetem az eddiginél is sokszínűbb programmal csatlakozik az Európai Unió egyik legnagyobb tudománynépszerűsítő programjához, a Kutatók Éjszakája 2016 rendezvénysorozathoz, aminek célja a tudományos életpálya népszerűsítése minél fiatalabbak számára. Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes - ingyenes! - program, máskor nem látogatható helyszín várja a látogatókat.

A gödöllői kampusz több mint félszáz eseménnyel készül a természet- és a társadalomtudomány iránt érdeklődők fogadására. Ismét lesznek látványos – és hangos! - fizikai és kémiai kísérletek, míg az élővilág iránt érdeklődők interaktív madárgyűrűzésen, penész és élesztőgombák izolálásán, trófeabírálaton vagy szarvasgombás előadásokon vehetnek részt.

A Kutatók Éjszakája látogatói megismerkedhetnek Egercsehivel, ahol az idei falukutató táborukat tartották az egyetem hallgatói.  

A műszaki beállítottságú diákok közlekedésbiztonsági bemutatón vehetnek részt, megcsodálhatják a gödöllői gépészmérnök hallgatók által fejlesztett go-kartot.

Klímaváltozás – ahogyan én látom a klímaváltozás hatásai Magyarországon fotópályázat

Közlekedj biztonságosan - rajzpályázat

A különféle előadások, bemutatók mellett az óvodások és 1-8. évfolyamos tanulók számára meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetése is izgalmakat ígér, amire a megnyitó alkalmával kerül sor az egyetem aulájában.

A programokat a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft, a Zerlux Hungary Kft, a Gyermelyi Zrt., a Groupama Tanpálya, a Generali a Biztonságért Alapítvány, a Tesco, a Samsung, a HVG, a Budapest Bank "Az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítvány valamint a Bosch támogatja. 

Az egyetem szarvasi és budapesti kampuszai is változatos  programmal készülnek a szeptembert záró érdekfeszítő rendezvénysorozatra. Részletes, friss információk a www.kutatokejszakaja.hu honlapon olvashatók.