A legfiatalabb GEAC-osok is visszatértek

Szeptember 26-án, Albertirsán találkoztak újra hosszú idő után az Észak-magyarországi Régió gyermek versenyzői. A Sport XXI-es utánpótlás program idei első pályaversenyét tartották, ahol az U11-es (2010-2011) korosztály illetve az U13-as (2008.2009) korosztály csapatai mérték össze tudásukat, a kissé szeles, hűvös albertirsai sportcentrumban.

A délelőtti programban a GEAC U11-es lelkes csapata sprintváltóban, sprint-szlalom váltóban, távol- és hármasugrásban, vetésben és kislabdahajításban, valamint 800 méteres akadályfutásban versenyeztek. A Gazda Dóra, Mihály Deborah, Varga Olívia, Rákos Sophie, Dobránszky Boglárka, Gyurán Ádám, Molnár Levente, Makádi Márk, Pellegrini Alessandro és Rácz-Szabó Hunor összeállítású csapat a harmadik helyen végzett és ezzel mosolyt csaltak edzőjük, Kovács Gábor Krisztián arcára. A délutáni idősáv volt az U13-as korosztályé, ahol a Gödöllői Egyetemi Atlétika Club kettő teljes csapatot, illetve egy csonka csapatot tudott kiállítani. A versenyszámok közé tartozott a 60 méteres gátfutás, az 1600 méter, hármas és magasugrás, a kislabdahajítás, valamint a súlylökés is. A GEAC-os csapatok közül Kovács Zoltán tanítványai szerepeltek jobban. Ők a dobogó második fokára tudtak felállni. A csapat tagjai voltak: Mészáros Flóra, Pénzes Dóra, Lökös Laura, Dobránszky Petra, Zimányi Norbert, Szabó Soma, Menyhárt Olivér és Ferencz Ágoston. A másik gödöllői csapat a negyedik helyen zárta a versenyt.

Szeptember 27-én a felújított váci pályán rendezték a 16. Németh Miklós gerelyhajító versenyt, ahol Máté Alpár tanítványai remekül szerepeltek. A junior hölgyek közül Eszenyi Napsugár 43.61 méterrel fejezte be a versenyt az első helyen. A jövő heti ügyességi csapatbajnokságra készülő serdülő fiúk közül ketten is egyéni csúcsot dobtak. Az egyikük volt Mihályi Nándor, aki 48.87 méterre hajította a szert, amivel a hetedik lett. A másik egyéni csúcsot elérő versenyző pedig Buzás Attila volt, akinek 43 méter 31 centiig szállt a kezéből a gerely. Az újoncoknál Janocha Donát ezúttal 32.82-ig jutott, Eszenyi Marcell pedig kettő centivel maradt el a kerek 30 métertől. Donát a negyedik, Marcell pedig az ötödik helyen zárta a versenyt. A gyermek kategóriában is rendeztek versenyt, az U13-as korosztályban Menyhárt Olivér a hétvégén már a második ezüstérmét gyűjtötte, viszont ezt már egyéniben szerezte. Olivér egyre javuló próbálkozásainak köszönhetően egészen 37 méter 10 centiméterig jutott, amivel új egyéni csúcsot állított fel, és a második lett. Krakóczki Bence, közvetlenül mögötte végzett a harmadik helyen, 26.43 méteres eredményt elérve.