Legjobbak között az OTDK a Highlights of Hungary díjátadóján

A felsőoktatási tehetséggondozásban és az értelmiségi elitképzésben hét évtizede élen járó Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) kapta a második legtöbb szavazatot a Highlights of Hungary idei közönségszavazásán, ahol a nagyközönség Magyarország 55 legizgalmasabb értékteremtő projektje közül választhatta ki kedvencét. Az OTDK ezen kívül elnyerte a magyar fiatalok tudásának fejlesztését és érvényesülésük támogatását szintén fontosnak tartó Brain Bar különdíját is – derült ki február 21-én a Katona József Színházban megrendezett díjkiosztó ünnepségen.

Az idei díjkiosztón Csókay András idegsebész és csapata vihette haza a közönségdíjat, akik tavaly nyáron 33 órás műtéttel választottak szét egy fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpárt; a Highlights of Hungary kurátori díját pedig a Tiszát és árterét megtisztító PET Kupa nyerte.

A 2013-ban először életre hívott Highlights of Hungary projekt célja egy olyan sorozat elindítása volt, amely a kurátori jelölésekkel szakmai alapokon nyugszik, de kategóriák nélkül, a nagyközönséget bevonva ad színes képet a hazai kreatív szektor produktivitásáról, eredményeiről. Amint azt a projekt honlapján is olvashatjuk, a modell egyszerre platformja az egymásra találásnak, a valódi teljesítmények és sikerek elismerésének és egy szemléletformáló, érték alapú közösségnek.

Végeredmény:

1. helyezett – Dr. Csókay András idegsebész és csapata
2. helyezett – OTDK
3. helyezett – 10 Millió Fa
4. helyezett – Myfarm Harta
5. helyezett – Gombaszögi Nyári Tábor
6. helyezett – Virth Balázs
7. helyezett – Másállapot(Ot) A Szülészetben
8. helyezett – Tilos Rádió
9. helyezett – Soharóza
10. helyezett – Suhanj! Alapítvány

Kurátori Díj: PET Kupa

Forbes különdíj: Veresi Paradicsom
Marie Claire különdíj: Másállapot(ot) A Szülészetben
Kreatív különdíj: Tilos Rádió
Brain Bar különdíj: OTDK
KPMG különdíj: Van Helyed Alapítvány
Market Építő Zrt. különdíj: Párdy Bence

 

Forrás: Highlights of Hungary