Magyar delegáció látogatása Moszkvában az Orosz Nemzetgazdasági és Közigazgatási Akadémián

A Szent István Egyetem és a Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration közötti együttműködési megállapodás jegyében Dr. Palkovics László rektor, Dr. Káposzta József Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékán, Dr. Lakner Zoltán Gazdálkodás és Szervezéstudományi Doktori Iskola vezető szakmai látogatáson vett részt Moszkvában 2019. április 10-12. között. A magyar delegációt fogadta Dr. Vladimir Mau rektor, Dr. Maxim Nikolaevich Nazarov oktatási rektorhelyettes, Dr. Alexander Vasilyevich Chichin Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékán. A tárgyaló felek arról folytattak szakmai tárgyalásokat, hogy a két intézmény milyen módon tudja szorosabbra fűzni szakmai kapcsolataikat.

Egyik fő pillért jelenti az intézmények közötti hallgatói csereprogramokba való hatékonyabb bekapcsolódás, ami a hallgatókon túlmenően az oktatói mobilitást is elő kívánja segíteni.

A másik fő pillér pedig az oroszországi kandidátusi rendszer Európai Felsőoktatási Térség kritériumaihoz történő közelítésének elősegítése a PhD képzésen keresztül, amelyhez a SZIE doktori képzési programjaiba történő becsatlakozási lehetőségeket vizsgálja meg a két intézmény.

A fogadó fél nyitott és befogadó a Szent István Egyetem által felkínált szakmai javaslatok iránt. A jövő tekintetében az érintettek azon dolgoznak, hogy a most megkezdett tárgyalások eredményeként sikeres és eredményes közös munkák kezdődhessenek el.

A szakmai látogatás időpontja egybeesett a RANEPA által szervezett 2nd International Management, Quality and Marketing Konferenciával, ahol a SZIE delegációja is részt vett.

A konferencián bemutatásra került Dr. Lakner Zoltán, Miskolciné dr. Mikáczó Andrea egyetemi docens, az Egyetemi Minőségügyi Központ vezetője és Herczeg Boglárka GSZDI doktorjelölt publikációja.

 A konferencián további kollegák is részt vettek a Szent István Egyetemről: Dr. Hajdú Zoltán RTDI doktori iskola vezetője, Dr. Khademi-Vidra Anikó egyetemi docens, Dr. Vinogradov Szergej egyetemi docens.