Majális az egyetem másik oldalán

Gödöllőiek ezrei számára is a felfedezés erejével hatott, hogy miként Földünk égi kísérőjének, a Holdnak, úgy egyetemünk gödöllői kampuszának is két oldala van. Az első, ami állandóan feléjük fordul, az épített világ – főépületével, aulájával, kollégiumaival, kísérleti épületeivel. A másik, a vízválasztón túli pedig csodálatos természeti környezetben, erdők és szántó övezte egyetemi félteke. Nos, ez a hatalmas térség fogadta be május 1-jén a másodszor megrendezett Gödöllői Lovasmajálist.

Az egész napos forgatagot megnyitó dr. Tőzsér János rektor és Vécsey László országgyűlési képviselő hitet tettek a több évtizedes gödöllői lovasmajális hagyományának folytatása mellett, amelyre hosszabb szünet után tavaly vállalkozott először az egyetem.     

Intézményünk szélesre tárta a kapuját a közönség előtt, és az érdeklődést legfeljebb az 1996-os Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításhoz lehetett mérni.  A GAK Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Szent István Egyetem támogatásával megvalósított programok helyszínein minden érdeklődő megtalálhatta számítását.

Balázs Gusztáv felvételei