Már igényelhető a Nyelvtanulási Diákhitel

A Kormány májusi döntésének megfelelően 2019. október 1-től elérhető a Diákhitel Központ új terméke, a Nyelvtanulási Diákhitel, mely segítséget nyújt a volt és jelenlegi hallgatóknak a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga letételéhez.

Ki veheti fel?

Az lehet igénylő, aki még nem rendelkezik a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával vagy nyelvvizsgákkal, függetlenül attól, hogy hallgatói jogviszonya aktív vagy passzív. Fontos, hogy akkor is élhet a lehetőséggel, ha tanulmányait már befejezte, azonban a nyelvvizsga hiányában a diplomát még nem kapta kézhez.

Mekkora összeg vehető fel?

A legkisebb felvehető összeg 100 ezer Ft, ezen felül 50 ezer forintonként emelkedve legfeljebb 500 ezer Ft lehet a megigényelt hitel.

Hogyan lehet igényelni?

A www.diakhitel.hu oldal fejlécében elérhető egy „Nyelvtanulási diákhitel igénylés” gomb, erre kattintva szükséges kitölteni a hiteligénylési adatlapot, és fel kell tölteni a kért igazolásokat.

Hogyan lehet törleszteni?

A futamidőt az igénylésnél kell megválasztani, ez legalább 1, de legfeljebb 5 év lehet. További segítség, hogy az ügyfélnek a Nyelvtanulási Diákhitel felvételét követő első évben még nincs törlesztési kötelezettsége.

További információ