A Boat-ladozók győzelmével zárult a VIII. SZIE Regatta

Huszonegy sárkányhajós csapat részvételével zajlott le a VIII. SZIE Regatta június 21-23. között Szarvason. Szombaton reggeltől 16 óráig folyamatosan zajlottak a futamok a 44-es főút Holt-Köröst átszelő hídjától a Vízi Színházig kijelölt 200 méteres versenypályán. A versenyt az Ybl Miklós Építéstudományi Kar csapata, a Boat-ladozók nyerte, míg 2. helyen a szarvasi Regattászok csapata, 3. helyen pedig az Óvári Gazdászok hajója futott célba. Egy hajóban 20 elszánt versenyző küzdött a győzelemért, akik között a szabály szerint minimum 4 hölgynek is lennie kellett. A Holt-Körös partján fantasztikus fesztiválhangulatban zajló eseményen több mint 600-an vettek részt, akik az este folyamán koncerteken pihenhették ki a nap fáradalmait.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő és rendkívül látványos vízi sport évről évre egyre több egyetemistát, amatőr versenyzőt vonz határon innen és túl, akik lapátosként vagy dobosként kívánják kipróbálni magukat. A mintegy 13 méter hosszú, 20 fős kenu formájú hajó elején egy sárkányfej, végén pedig egy sárkányfarok található. Az evező csapattagok a hajó két oldalán helyezkednek el, s egy dobos adta ütemre és egy kormányos irányításával hajtják előre, rendkívül összehangoltan a hajót.

  1. 1. Boat-ladozók
  2. 2. RegattÁSZOK
  3. 3. Óvári Gazdászok
  4. 4. Komárom
  5. 5. Budai Vice
  6. 6. Beregszászi hullámtörők
  7. 7. Vizes Kifli
  8. 8. PhD entertainment
  9. 9. #imádomatested, Boat-sáska, Budai Úszókoporsó, Budai Kar(usz)ok, Debreceni Egyetem, BKH hősei
  10. 10. Gépész ladik, Zentai csónakászok, GTK-sokk, Cápászok, Nemzetközi Vizek, Száz csónak is egy a vége, IttaSüllyedők

Balázs Gusztáv és Farkas Alexandra felvételei

További fényképek az alábbi linken érhetők el.